Zeevissen in Ierland

Vissersboot met meeuwen op voorgrond, Ierland
Vissersboot met meeuwen op voorgrond, Ierland

Ierland is een paradijs voor vissers. Je kan er zowel zoet- als zoutwatervissen. Zeevissen kan langs de enorme kustlijn perfect, omdat het land aan een van de schoonste en meest heldere zeeën van Europa ligt. Er leven enorm veel verschillende vissoorten in de Atlantische Oceaan, die je tijdens een excursie of visvakantie uitstekend zelf kan vissen.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vissoorten 

Doordat er langs de westkust van Ierland een warme golfstroom loopt, leven er veel soorten vissen in de zee. De kabeljauw, tonijn, roggen en de blauwe haai zijn vissoorten die geregeld gevangen worden. Ook is het mogelijk om aan meerdere soorten zeevissen te doen. Naast het normale zeevissen kan je namelijk ook zeer goed rifvissen, wrakvissen, diepzeevissen en bodemvissen in Ierland. Wat het zeevissen in Ierland nog spectaculairder maakt is de buitengewoon mooie omgeving waarin je je begeeft.

Vissen in Ierland

In Ierland kan je heerlijk rustig hengelen op een afgelegen baai, wrakvissen op de wilde zee of gezellig met een groep vissers meedoen aan viswedstrijden. Doordat het water bij Ierland zo helder en schoon is wordt vissen nog leuker. Ben je van plan om op visvakantie te gaan? Bereid je dan altijd goed voor. Zorgt ten eerste dat je waterdichte en warme kleren aan hebt voordat je op zee gaat. Ook is een zwemvest erg belangrijk. Je kan er bij zeevissen voor kiezen zelf een vissersboot te huren of een vissersjacht te reserveren. Op veel plekken aan de kust is het mogelijk naast een boot ook de benodigde spullen te huren. Zo kan je er kleding huren, aas en koelkasten. Fisheries Board is een bekend zeerviscentra en heeft locaties in het hele land. Vraag gratis een offerte aan

Klimaat

De zomers zijn de beste tijd om te gaan zeevissen in Ierland. En ondanks dat het zomer is in Ierland, kan het nog wisselvallig zijn. Het zuiden en het westen hebben het echter dankzij de warme golfstroom beter getroffen, waardoor er vanaf het voorjaar tot en met de herfst gevist kan worden op zee. Ook zijn daar in die maanden bepaalde vissoorten aanwezig die elders alleen in de zomer voorkomen. De mul, zeebrasem, zonnebaars en trekkervis zijn hier voorbeelden van.

Vissen met familie

Vissen met de hele familie is ook mogelijk en erg leuk voor kinderen. Met een sportvissersbootje ga je de zee op en kan je zelf het zeevissen ervaren. Er zijn boten met ervaren schipper die gehuurd kunnen worden. Op deze manier leren de kinderen meer over het zeeleven en kan er natuurlijk ook nog een hengel geworpen worden. Ook kan er met de boot aangelegd worden bij leuke baaitjes, inhammen of aan de kust.

Zeevissen Ierland
Zeevissen Ierland

Beschermen van vissen

Zoals in veel landen wordt de natuur in Ierland ook beschermd. Ook de verscheidenheid aan vissen in de wateren moeten beschermd worden. De natuurbescherming van het land vraagt zeevissers dan ook hier rekening mee te houden. De meeste vissen worden weer levend terug gezet. Bij wedstrijden wordt er rekening gehouden met de hoeveelheid vissen die gevangen worden.

Wedstrijden

Ben je een fanatieke visser? Dan kan je ook mee doen aan een van de wedstrijden die worden georganiseerd. Er zijn landelijke wedstrijden en belangrijke internationale wedstrijden. Ook zijn er diverse toernooien rondom de zeevisserij, waarbij talloze andere activiteiten worden georganiseerd als racewedstrijden en talentenshows. Vaak zijn de viswedstrijden een hele happening in Ierland en daardoor erg leuk om mee te maken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen