Ontdek Belfast, een mix van Londen en Dublin

Wenteltrap Belfast Castle, Ierland
Wenteltrap Belfast Castle, Ierland

Veel mensen maken of maakten een stedentrip naar de Britse steden Londen en Dublin. Deze steden hebben elk hun eigen charmes en karakter. Londen, de hoofdstad van Engeland en Dublin de hoofdstad van Ierland. Maar Groot-Brittannië heeft nog een prachtige stad die zeer de moeite waard is voor een stedentrip, Belfast!

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Belfast

Belfast ligt slechts op 1,5 uur vliegen van Amsterdam. Iedere dag wordt er door EasyJet gevlogen vanaf Schiphol naar Belfast. Ook komen er steeds meer cruiseschepen die de haven van Belfast aan doen. Dit geeft aan dat Belfast in trek begint te komen als toeristische trekpleister. De afstand tussen Belfast en Dublin is niet groot, dus deze twee steden zouden ook prima te combineren zijn als citytrip.


Een ijkpunt voor de stad is de Albert Memorial Clock Tower. Deze toren is gebouwd op houten palen en bevindt zich aan de oever van de rivier de Farset. In 2002 is deze toren gerenoveerd, zodat deze er weer stevig bij staat. Rondom deze toren bevinden zich het havengebied, het winkelgebied en een cultureel gebied rondom de kathedraal. Overigens is alles in Belfast prima te lopen, maar je zou ook prima een taxi kunnen nemen. Vanaf de Albert Memorial Clock Tower is zo'n beetje alles in het centrum een kwartiertje lopen.

Havengebied

De haven van Belfast was in de 19e eeuw één van de grootste havens van Groot-Brittannië. En tegenwoordig is de haven nog volop in bedrijf. In de haven heb je de mogelijkheid voor een rondvaart of het Maritime Museum te bezoeken. Dit museum bevindt zich in een schip aan de kant van de stad. Maar dat is nog niet alles, want de haven van Belfast heeft iets unieks. Op een scheepswerf in deze haven is namelijk de Titanic nagebouwd. In april 2012 is het 100 jaar geleden dat de Titanic op een ijsschots gevaren en gezonken is. In de haven is daarom een speciaal gebied omgedoopt tot Titanic Quarter. Daar staat een informatie- en bezoekerscentrum in de vorm van de boeg van de Titanic. Ook worden er speciale Titanic Tours en Titanic Walks georganiseerd.

Vraag gratis een offerte aan

Winkelgebied

Natuurlijk kun je in Belfast ook prima winkelen. Zo bevindt zich in het centrum, tussen de kathedraal en de City Hall, het Victoria Square Shopping Centre. In dit shopping centrum bevinden zich ongeveer 50 winkels. Om rustig te kunnen winkelen is er een uitgestrekt voetgangersgebied. Zo kun je op je gemak een weg banen langs de diverse winkels.

Iets buiten dit voetgangersgebied bevindt zich St. George's Market. Dit is één van de overdekte Britse markten die hoog gewaardeerd wordt. Deze overdekte markt bevindt zich aan dezelfde straat als de achterkant van de City Hall. Het beste kun je St. George's Market op vrijdag bezoeken, want dat is er tevens de Variety Market. Deze markt bestaat al sinds 1604 en er is van alles te verkrijgen. Vaak wordt er live muziek gespeeld, waardoor deze markt een prima sfeertje krijgt. Een aanrader is om 's ochtends al naar deze markt te gaan, want om 2 uur gaat de markt dicht.

Cultuurgebied

Op het gebied van cultuur heeft Belfast ook genoeg te bieden, vooral in de omgeving van de St. Anne's kathedraal. Dit gebied is omgedoopt tot Cathedral Quarter. Vroeger was deze wijk een echte handelswijk. Er bevinden zich veel pakhuizen, waarin al een flink aantal theaters, bioscopen en galerieën gevestigd zijn. Tevens zijn er overal winkeltjes, pubs en restaurants. In deze wijk worden ook ieder jaar een paar festivals gehouden, zoals het Arts Festival en het Open House Festival.

In Belfast is de scheidslijn tussen protestant en katholiek lange tijd een reden geweest voor grote onvrede in de stad. Nog steeds zie je overal in de wijken de muurschilderingen met protestleuzen en politieke tekeningen en ook zie je in de buitenwijken nog overal de hekken en poorten die een scheidslijn zijn tussen beide geloven. Dit stukje zware geschiedenis leeft nog steeds in de stad. 

Giant's Causeway en Carrick-a-Rede aan de Antrim Coast 

Mocht je nog iets anders willen dan alleen de stad bezichtigen, dan is Giant's Causeway een echte aanrader. Vanuit Belfast is deze tocht naar de kust prima te maken. Via een prachtige route langs de kust kom je door mooie landschappen en uitzichten op zee bij Giant's Causeway. Dit is een soort trap, de zee in, van pilaren die op natuurlijke wijze gevormd zijn. Om die reden staat het ook op de Werelderfgoedlijst.

Giants Causeway
Giants Causeway


Giant's Causeway ligt aan de Antrim Coast waar tevens ook de touwbrug van Carrick-a-Rede gelopen kan worden. Deze spectaculaire touwbrug hangt tussen de kliffen en een klein eilandje met een waanzinnig mooi uitzicht over de kliffen en de ruige kust. Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen