Proef Dublin!

Pint Guinness in de Temple Bar
Pint Guinness in de Temple Bar

De Ierse hoofdstad Dublin is een stad die reizigers alles te bieden heeft: mooie bezienswaardigheden, parken, musea, historie en cultuur. Een belangrijk onderdeel van reizen is het ontdekken van de lokale keuken. De Ierse hoofdstad is een goede plek om kennis te maken met de Ierse keuken. Dublin heeft namelijk een aantal erg leuke hotspots waar je zelf kennis kunt maken met de Ierse dranken en keuken. In dit artikel lees je wat de leukste plekken in Dublin zijn om te eten en drinken.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Whiskey Museum

Enkele soorten whiskey uit Ierland zijn wereldberoemd. Als je zelf graag kennis wilt maken met Ierse whiskey, is het Whiskey Museum in Dublin zeker een aanrader. Gedurende een rondleiding van een uur nemen de enthousiaste medewerkers van het museum jou mee in de wereld van de Ierse whiskey. In het Whiskey Museum ontdek je niet alleen wat de ingrediënten en bereidingswijze is van whiskey, maar leer je ook de geschiedenis van Ierland en whiskey. Daarnaast leer je ook meerdere historische figuren kennen die een grote rol in de geschiedenis van de Ierse whiskey hebben gespeeld. Na afloop van de rondleiding krijg je zelf ook de kans om een aantal soorten Ierse whiskey te proeven. Je leert hoe je whiskey moet drinken en hoe je de verschillen kunt proeven tussen verschillende soorten whiskey. Ieder half uur start er een nieuwe rondleiding in het museum, dat geopend is van 09.00 uur tot 19.00 uur. De rondleidingen zijn in het Engels, maar de rondleidingen kunnen ook in een andere taal worden gegeven, vraag hiervoor een van de medewerkers om meer informatie. 

Whiskey Bar
Whiskey Bar

Guinness Storehouse

Behalve de vele soorten whiskey staat Ierland nog bekend om een andere alcoholische drank: Guinness. In het grote Guinness Storehouse, dat de vorm heeft van een pint Guinness, duik je in de wereld van Guinness. Iedere verdieping heeft haar eigen thema. Je leert bijvoorbeeld alles over de ingrediënten, productie en de geschiedenis van Guinness. Daarnaast ontdek je Guinness bier per zintuig, leer je hoe je het goed moet drinken en maak je kennis met de advertentiegeschiedenis van het merk. Het Guinness Storehouse is zeer interactief: je kunt hier veel zelf ontdekken en doen, zoals het leren tappen van het perfecte pint Guinness, dat een speciale techniek vereist. Als je deze hebt aangeleerd, ontvang je als beloning een certificaat. Heb je alle verdiepingen van het Guinness Storehouse bezocht? Dan kun je op de hoogste verdieping in de Gravity Bar een consumptie nuttigen terwijl je geniet van het mooie uitzicht over de stad. In het restaurant van het Guinness Storehouse kun je bovendien ook lekker lunchen en heerlijke gerechten proeven die zijn bereid met Guinness, zoals de beroemde Guinness Stew.

Uitzicht Guinness Storehouse
Uitzicht Guinness Storehouse
Vraag gratis een offerte aan

Pubs

De beste manier om de echte Ierse sfeer te proeven, is om eens binnen te lopen in een aantal van de gezellige pubs. Hier kun je terecht voor een biertje, maar ook genieten van een lekker ontbijtje of een stevige lunch voor een laag bedrag. Vaak zijn hier ook genoeg locals die het leuk vinden om met je in gesprek te gaan. Er is volop keuze in pubs in Dublin. Zo kun je bijvoorbeeld de beroemde Temple Bar bezoeken of O'Donoghue's, waar je 's avonds kunt genieten van echte traditionele Ierse muziek. Er zijn echter nog genoeg andere leuke en gezellige pubs die je kunt bezoeken, zoals de International Bar.

Temple Bar in Dublin
Temple Bar in Dublin

Patisserieën

Behalve bier en whiskey staan de Ieren ook bekend om hun heerlijke taarten. Loop voor jouw lunch dan ook zeker eens een van de gezellige patisserieën in. Je kunt hier genieten van de lekkerste taarten, maar bijvoorbeeld ook van cupcakes. Neem plaats en geniet van een taartje onder het genot van een kopje thee of koffie. Als je geen tijd hebt voor een uitgebreide lunch, kun je in een aantal patisserieën ook een taartje meenemen voor onderweg. Enkele gezellige patisserieën in Dublin zijn Queen of Tarts en Le Petit Parisien. Mocht je toevallig aan het winkelen zijn in de overdekte shoppinghal George St. Arcade Market, dan kun je hier ook heerlijke en prachtige cupcakes en andere lekkernijen kopen bij Lolly & Cooks.

Lolly and Cooks
Lolly and Cooks

Restaurants

Als je 's avonds een lekker hapje wilt eten, kun je in een aantal heerlijke restaurants in Dublin terecht. Je kunt kiezen uit restaurants met een hedendaagse keuken of traditionele keuken. Een voorbeeld van een heerlijk restaurant is The Pig's Ear, een restaurant met een zeer fijne keuken. Hier kun je genieten van heerlijke moderne gerechten en de beste wijnen. Bovendien worden de gerechten hier bijzonder opgemaakt en erg mooi geserveerd. Een ander leuk restaurant is Fallon & Byrne, waar je heerlijk verse gerechten kunt eten. Bij Fallon & Byrne hoort bovendien ook een leuke foodhall, waar je overdag veel verse soorten groenten en fruit en andere producten kunt kopen. In de kelder van Fallon & Byrne ligt nog een wijnbar, waar je goede wijnen met lekkere hapjes kunt proeven in een gezellige setting.

Fallon and Byrne
Fallon and Byrne


Kortom, de Ierse hoofdstad heeft een aantal leuke foodspots, waar je zelf de Ierse keuken kunt proeven en er hier meer over kunt leren. Als jij de Ierse keuken wilt ontdekken, is een bezoek aan Dublin zeker de moeite waard.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen