Wandelen in Ierland

wandelen in Ierland bij Carrick a Rede
wandelen in Ierland bij Carrick a Rede

Ierland wordt ook wel het paradijs voor de wandelaar genoemd. Dit komt door de variatie van het prachtige landschap en het gematigde klimaat, wat perfect is voor wandelaars. De natuur van Ierland zit vol ontdekkingen. Je hebt er hoge heuvels, zeeklippen, bergen en het ruige platteland. Wandelen in Ierland is iedere wandelaar aan te raden.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het paradijs

Het klimaat, de natuur en de vele wandelroutes die er in het land te vinden zijn maken Ierland tot een paradijs voor wandelaars. Bovendien is er voor iedere wandelaar wel een geschikte route te vinden. Zo is het mogelijk om alleen een wandeling te maken, mee te doen aan een wandelfestival of en wandeling te maken met een gids. Ook variëren de routes in moeilijkheidsgraad. Geschiedenisliefhebbers zitten ook goed in Ierland. Er is bijvoorbeeld een route langs een eeuwenoude pelgrimsroute gemaakt die de geschiedenis van het land goed laat zien.

Landschappen

Het prachtige landschap is voor de wandelaar de grootste reden om een bezoek te brengen aan Ierland. Ierland staat ook wel bekend als het land met de 40 tinten groen en de enorme kustlijn vol rotsen. Doordat het een eiland is kent het land een prachtige en ruige kustlijn met zowel enorme zeeklippen als gouden zandstranden. Het binnenland bestaat juist weer uit heuvels, bossen en veengebieden. Wandelen door de landschappen van Ierland is alsof je belandt in een sprookjeswereld vol met ruïnes, valleien en natuurparken. Wandelen door een van de mooie steden als Dublin of Cork is ook erg leuk. Net buiten Dublin kun je kliffen van Howth bezoeken in een gezellig havenplaatsje met uitgezette wandelingen over de kliffen. Je kunt dit eenvoudig per Dart trein bereiken vanuit Dublin.  Vraag gratis een offerte aan

Wandelroutes

Er zijn zo’n 30 wandelroutes te vinden in Ierland die allemaal variëren in lengte en worden aangegeven met bordjes. Zo zijn er routes die je binnen een paar uur hebt uitgelopen maar ook wandelingen die soms een aantal dagen of zelfs weken duren. Zo is er voor iedere wandelaar wel een geschikte route te vinden.

Dingle Way
Een route die een aantal dagen duurt maar zeker de moeite waard is, is de Dingle Way. De totale lengte van de route is 179 kilometer en duurt zo’n 8-9 dagen. Het is een lange afstandsroute die je langs de mooiste natuur van Ierland brengt. De wegen van deze wandelroute zijn goed begaanbaar en slechts ruig op enkele stukken. Kerry Way is ook een voorbeeld van een lange afstandsroute waarvoor je een redelijk goede conditie nodig hebt.Noord Ierland en the Antrim coast is een gebied met ruige kliffen. Dit bereik je vanuit Belfast en hier ligt de beroemde touwbrug bij Carrick-a-rede. Deze omgeving is echt fantastisch voor mooie wandelingen over de kliffenpaden. Je kunt de touwbrug op om zo op het kleine eilandje te komen wat net voor de kust ligt. The Burren is nog een voorbeeld van een prachtig wandelgebied. Je ziet het in dit filmpje. Natuurparken
Natuurparken en landgoederen zijn ook perfect voor een kortere wandeling. Killarney National Park is hier een voorbeeld van. In dit nationale park worden verschillende wandelingen georganiseerd. De natuur in het park is echt geweldig. Er zijn diverse meren en kastelen te vinden, wat het park ook interessant maakt voor kinderen. Een goed voorbeeld van een prachtige wandeling is langs de Cliffs of Moher. Dat zie je in dit filmpje. Wandelfestivals
In Ierland worden tevens diverse wandelfestivals georganiseerd. Dit zijn festivals van meerdere dagen waarbij je gaat wandelen met mensen die overal ter wereld vandaan komen. Wandelen in een grote groep is vaak erg gezellig, bovendien leer je veel nieuwe mensen kennen.

Stadswandelingen
Stadswandelingen zijn ook zeer populair in Ierland. In bijna iedere stad worden wel wandelroutes uitgezet waarbij je de stad zeer goed leert kennen. Veel routes kan je zelf lopen, sommige routes kunnen ook met behulp van een gids worden gelopen. Zo leer je nog meer over de omgeving en de stad.

Wil je Ierland bezoeken? Wij kunnen heel eenvoudig meerdere plekken combineren met accommodaties. Het is ook mogelijk om 2 plekken in Ierland in 1 vliegticket te combineren zodat je het meest uit je vakantie haalt. Vraag een gratis offerte aan!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen