Vakantie? Ga naar Ierland

Queen Abbey, Ierland, kasteel
Queen Abbey, Ierland, kasteel

Ierland is een prachtig en mysterieus eiland. Vanwege de mooie natuur staat Ierland ook wel bekend als 'Het Groene Eiland'. Het land beschikt over een fabuleuze kust, veel rivieren en meren, groene bossen en prachtige bergen. Ook aan cultureel erfgoed is er in Ierland geen gebrek. Zo zijn er veel Keltische gebouwen en kerken te vinden. Daarnaast staan de Ieren ook bekend om hun vriendelijkheid, ze schijnen zelfs de meest vriendelijke mensen ter wereld te zijn. Ben je iemand die er graag op uit trekt? Dan is een vakantie naar Ierland zeker aan te raden. Naast enkele mooie steden als Belfast en Dublin heeft het land nog veel meer te bieden. Om een inzicht te geven in mooie bestemmingen in Ierland, heeft Reisgraag.nl er een aantal op een rijtje gezet:

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1.Connemara

Sommige gebieden in Ierland zijn erg druk en toeristisch, maar dat geldt zeker niet voor Connemara. Dit gebied beschikt nog over een onaangetaste natuur met smalle en hobbelige wegen. Clifden is een een mooi plaatsje om als uitgangspunt voor rondritten te nemen. Soms wordt Clifden ook wel getypeerd als de hoofdstad van dit gebied. Vanuit deze plaats loopt er een mooi wandelpad door de heuvels en langs het water. Door de weilanden heen bereik je dan uiteindelijk Clifden Castle. Dit is een klein kasteel welke niet beheerd wordt, dus je kan hier vrij toegankelijk rondkijken. Vanaf het kasteel heeft dit wandelpad weer een vervolg door de Ierse weilanden.

Een mooie rit om met de auto te maken is in de richting van Kylemore Abbey. Deze route loopt door een mooi landschap met diverse bergen. Overal lopen er schapen los, dus je moet wel oppassen. Wanneer je Kylemore Abbey bereikt hebt, kun je een bezoek brengen aan de abdij, een gotische kerk en een mausoleum. Ook kun je vanaf hier met een busje naar Victorian Walled Garden.

2.Cork en Blarney

De stad Cork is ook zeker een bezoek waard. Het is een ideale stad om heerlijk doorheen te wandelen. Het enige nadeel is dat het vinden van een parkeerplek lastig is. Behalve Cork is het plaatsje Blarney ook zeer aan te prijzen om eens te bezoeken. In dit plaatsje staat namelijk Blarney Castle met daarin de legendarische steen de 'Blarney Stone'. Het schijnt dat wanneer men de steen kust de gave van welsprekendheid zal krijgen, maar dan moet men je vanuit het hoogste punt in het kasteel ondersteboven gaan hangen. Ben je niet zo`n waaghals dan kun je ook gewoon van de schitterende omgeving genieten.

English market in Cork
English market in Cork
Vraag gratis een offerte aan

3.Killarney National Park

Killarney National Park is gelegen aan het begin of het einde van de Ring of Kerry. Wanneer je dit park wilt bezoeken, mag je er wel een dag voor reserveren. Er is namelijk veel te bezoeken en bekijken. Zo staat er bijvoorbeeld het Muckross House met de Muckross Gardens, waarvan alle kamers vrij toegankelijk zijn. De tuinen zijn mooi groen en er staan veel grote bomen. Verder kun je in dit park de Traditional Irish Farms bekijken. Dit is een beetje vergelijkbaar met het openluchtmuseum, er staan boerderijen van vroeger en er zijn mensen die het leven op deze boerderijen naspelen.

In de buurt van Killarney National Park bevinden zich ook nog de Torc Falls. Een bezoek hieraan kan natuurlijk prima gecombineerd worden met een bezoek aan het National Park, want ze zijn beide aan dezelfde weg gelegen. Langs de watervallen lopen diverse paden, zodat je hier heerlijk kunt wandelen en de watervallen van verschillende kanten kunt bekijken.

4.Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een rondrit over het schiereiland Iveragh. Deze rondrit loopt door een prachtig gebied, en daardoor is het ook erg populair onder toeristen. Mocht je daar niet zo van houden, dan is het verstandig dit gebied te mijden. Wanneer je wel naar dit gebied gaat heb je genoeg te beleven. Naast de Ring of Kerry zijn uitstapjes naar Cork en de Blarney Stone echt aan te raden. Ook een bezoekje aan het schiereiland Dingle is een leuke afwisseling.

De rondrit Ring of Kerry gaat langs een aantal leuk en mooie bezienswaardigheden. Zo kom je bijvoorbeeld bij het plaatsje Cahersiveen langs de enorme Daniel O'Connel Memorial Church. Tevens staat er in de buurt ook nog een ruïne van het huis van Daniel O'Connel, een oud politiek leider in Ierland. Verder doet de route een prachtige kuststrook bij Caherdaniel aan en gaat langs Gap op Dunloe, een kloof met diverse riviertjes. Ook het uitzichtpunt 'Ladies View' en het strand bij Glenbeigh behoren tot de Ring of Kerry.

5.St. Patrick

Een leuk uitstapje naar Westport is goed mogelijk vanuit Clifder. Tijdens dit uitstapje komt je langs de hoogste berg in deze omgeving, de Croagh Patrick. Deze berg steekt boven alle andere bergen uit. Lang geleden zou St. Patrick hebben zitten vasten op deze berg. Tevens heeft hij alle reptielen van het eiland verjaagd. Ieder jaar in augustus vind er een bedevaartstocht plaats voor St. Patrick. De mensen beklimmen dan de Croagh Patrick met hun blote voeten.

Cliffs of Moher
Cliffs of Moher

6.The Burrer

The Burrer is een kale streek in het westen van Ierland. In dit landschap zijn er veel plateaus met rotsen waar diverse soorten plantjes tussen groeien. Een tocht naar de Burrer is te maken via het plaatsje Galway. In dit gebied zijn ook veel verschillende Ierse hunebedden gelegen, welke 'Dolmen' genoemd worden. Wanneer je naar dit gebied gaat, dan moet je zeker ook een bezoek brengen aan de Cliffs of Moher. Dit zijn kliffen die zich op 120 meter hoogte boven de Atlantische Oceaan bevinden. Het uitzicht hier is enorm spectaculair!

Kortom houd je van een prachtige natuur, bijzondere cultuur, leuke activiteiten en vriendelijke mensen? Dan is een vakantie naar Ierland absoluut aan te raden!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen