De festivals en evenementen van Belfast in april

De festivals en evenementen van Belfast in april
De festivals en evenementen van Belfast in april

In het Verenigd Koninkrijk ligt de stad Belfast, wat de grootste stad en tevens hoofdstad is van Noord-Ierland en County Antrim. De naam stamt af van het Iers 'Béal Feirste', wat 'monding van de Farset' betekent. Dit is de rivier waar de stad omheen is gebouwd. Er zijn 2 vliegvelden in deze stad aanwezig, namelijk Belfast International Airport en George Best Belfast City Airport. De stad heeft circa 278.000 inwoners en een oppervlakte van ongeveer 115 km². Belfast is de stad van gezellige pubs, een fraai centrum maar ook de stad van de Titanic. Verder vinden er door het jaar heen allerlei evenementen en festivals plaats. Ook in de maand april is er genoeg te doen in Belfast, Ierland. Er vinden weer 4 culturele festivals plaats in deze maand. Deze zullen in dit artikel nader toegelicht worden.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Titanic Belfast Festival 2012

Belfasts meest bekende creatie is de Titanic. Deze werd gebouwd in 's werelds grootste scheepswerf. Het verhaal van de Titanic speelt een grote rol voor deze stad. Op het Titanic Belfast Festival 2012 herdenkt en viert de stad de treurige, adembenemende geschiedenis van het beroemdste schip ter wereld. Het festival dat gehouden wordt is een mix van internationale, grootschalige evenementen die zijn gepland ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de funeste eerste reis van de Titanic. Deze zal plaatsvinden van 31 maart tot en met 14 april.

Belfast Spring Fair

Op deze beurs is een breed scala aan activiteiten te ontdekken voor jong en oud. De Spring Fair vindt plaats op Malone House en Barnett Demesne en zal gehouden worden op 21 en 22 april. Iedereen is hier welkom. Je komt meer te weten over de waarde van de parken en open ruimten van Belfast, de zorg voor de lokale dieren en wat het belang is van de bescherming van het milieu. Er zijn talloze tentoonstellingen te zien waaronder allerlei soorten lentebloemen, boerderijdieren, zeldzame dierenrassen en roofvogels, informatie en activiteiten met betrekking tot het milieu, planten en ambachtelijke kraampjes. Verder kunnen de bezoekers ook allerlei dingen doen, zoals het helpen met de opname van wilde dieren voor de Olympische Biodiversiteit, het biodiversiteit parcours rond het park volgen, meer informatie verkrijgen over de goede en slechte insecten, leren hoe je wilde dieren het beste kunt fotograferen en dromenvangers maken. Daarnaast zijn er nog talloze andere activiteiten in het Belfast Activity Centre, zoals klimmen, abseilen et cetera. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven; zij kunnen onder andere geschminkt worden, er zijn entertainers en ze kunnen een ritje maken met de 'kiddies safaritrein'. Vraag gratis een offerte aan

Bangor's Easter Monday – Parade & Family Funday

Het Bangor's Easter Monday Parade & Family Funday is een sfeervol familiefestival, dat in het teken staat van konijnen en chocolade. In Bangor is Paasmaandag altijd een leuke, gezellige dag met gratis entertainment voor het hele gezin. Ook dit jaar zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden. Daarnaast zal ook de Easter Parade worden gehouden, waar de stad tot leven komt met muziek, dans en gekleurde kostuums. Hier lopen ook kinderen in mee en het thema natuur zal centraal staan, met dieren, bloemen en insecten. Het Festival zal op 5 april plaatsvinden.

Festival of Fools

Dit festival wat jaarlijks gehouden wordt, wil je niet missen. Elk jaar komen er internationale artiesten een theateroptreden geven in de straten van Belfast. Het festival werd voor het eerst in 2004 gehouden. Er zullen onder andere circusacts, goocheltrucs, komieken, Afrikaanse dansers en clowns te zien zijn. Er zal van 3 tot en met 7 mei een record aantal shows van over de hele wereld te zien zijn. De meest getalenteerde straatartiesten van de USA, Duitsland, Australië, Frankrijk, Canada, Nederland, Finland, Spanje, Ierland en Engeland zullen hier optreden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen