Jaipur

Jaipur in India
Jaipur in India

Jaipur ligt in het noorden van India. Het is zo`n 300 km ten zuidwesten van Delhi gelegen. Jaipur is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Rajasthan. Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd. De stad heeft deze naam te danken aan de vele roze-geschilderde huizen in het centrum van de stad. Jaipur heeft een droog en woestijnachtig landschap.

Aanbieders van vakanties naar Jaipur
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Dimsum Reizen (landenspecialist) Klik
Etihad Airways (luchtvaartmaatschappij) Klik
Kras (allround) Klik

Landkaart Jaipur

Ervaringen

Diana op 9 juli 2015 plaats: Jaipur, reisperiode: mei 2015

Jaipur heeft Veel bezienswaardigheden, Amber fort is helemaal geweldig, maar sla het tochtje op de olifant over

  • Algemeen 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 10

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Jaipur

Hawa Mahal (Jaipur)

Hawa Mahal
Hawa Mahal

In 1799 werd Hawa Mahal gebouwd. Dit gebouw krijgt ook vaak de naam 'Paleis der Winden'. Het paleis werd ontworpen door Maharaja Sawai Pratap Singh. Het smalle gebouw bestaat aan de voorkant vooral uit ramen. Er wordt gezegd dat Hawa Mahal gebouwd is om prinsessen de kans te geven om naar het straatbeeld te kijken. Ook de processies zouden een geliefd zicht zijn onder de prinsessen.

Jaigarh Fort (Jaipur)

Jaigarh Fort
Jaigarh Fort

Jaigarh Fort is door Jah Sing in 1726 gebouwd om het Amber Fort en het paleis te beschermen. Hier heeft het fort dus ook zijn naam aan te danken. Het fort is ook wel bekend als het Victory Fort. Met een lengte van 3 kilometer en 1 kilometer breed is het een indrukwekkend geheel om te zien. Binnen in het fort kun je het grootste kanon op wielen ter wereld bewonderen.

Jantar Mantar (Jaipur)

Jantar Mantar
Jantar Mantar

In Jaipur vind je het grootste stenen observatorium ter wereld: Jantar Mantar. Dit observatorium stamt uit de tijd van Sawai Jai Singh. Hij was geïnteresseerd in technologie en wetenschap en dan met name in astronomie. Je vindt Jantar Mantar in de buurt van de ingang van het City Palace. Meer dan de helft van de 18 aanwezige instrumenten werken nog steeds. Zo krijg je een goede indruk van hoe het er vroeger aan toeging in de astronomie.

Laxminarayan Tempel (Jaipur)

Laxminarayan Tempel
Laxminarayan Tempel

Laxminarayan Tempel is een van mooiste tempels om te bezoeken. Een andere naam voor de tempel is de Birla Mandir Tempel. Waarschijnlijk is de tempel gebouwd tussen 1933 en 1939. In de tempel zelf vind je vooral beelden van hindoeïstische goden, zoals Shiva, Krishna en Buddha. De tempel is ’s avonds mooi verlicht en ook overdag staan de fonteinen, tuinen en huizen rondom de tempel er prachtig bij.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Geschiedenis

De stad is opgericht in 1727 door de Maharaja Jai Singh II (1693-1743), en is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan. Maharaja Jai Singh II heerste tussen 1699-1744 over het vorstendom Jaipur (in verschillende perioden ook Dhundhar, Kachwaha of Amber genoemd). In eerste instantie was de plaats Amber dat op 11 km van Jaipur ligt hiervan de hoofdstad, maar Singh II liet deze naar Jaipur verplaatsen omdat Amber de groeiende bevolking niet langer kon opvangen.

Heb je interesse in een reis naar Jaipur? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Jaipur, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heb je interesse in een reis naar India? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar India, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen