Agra

Agra in India
Agra in India

Agra ligt in het gelijknamige district Agra, aan de rivier de Yamuna. Agra ligt in het noorden van India. De oude kern van Agra is een wirwar van straatjes en steegjes. Het nieuwe gedeelte in het zuiden van de stad staat bekend als Sadar Bazaar. In Agra is een universiteit en de stad neemt daardoor een vooraanstaande positie in op het vlak van cultuur en onderwijs.

Heb je weinig kennis van India? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Agra
Plaatsen in de buurt van Agra:

Ervaringen

Hannie b op 1 mei 2017 plaats: Agra, reisperiode: februari 2017

Taj mahal a must-see

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 1
 • Cultuur 10
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 6
 • Ligging 7
Diana op 9 juli 2015 plaats: Agra, reisperiode: juli 2015

In Agrag zijn heel mooie bezienswaardigheden, Taj Mahal is werkelijk fantastisch!

 • Algemeen 9
 • Cultuur 10
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 10
RobinR op 3 april 2015 plaats: Agra, reisperiode: maart 2015

Taj Mahal is onwaarschijnlijk, ontroerend mooi

 • Algemeen 10
 • Cultuur 10
 • Bezienswaardigheden 10
G.J. Harkes op 7 oktober 2014 plaats: Agra, reisperiode: september 2014

Bezoek van de Tah Mahal in Agra was geweldige ervaring.

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 9
 • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Agra

Baby Taj (Agra)

Baby Taj
Baby Taj

Voor de dochter van Mirzah Ghiyas werd een speciale tempel gebouwd: Baby Taj. De dochter van Mirzah Ghiyas trouwde later met de keizer en werd Licht van de Wereld genoemd. Vier jaar voor het begin van de bouw van de Taj Mahal werd de tombe van de Baby Taj gebouwd: ze lijken precies op elkaar, maar die van de Baby Taj is kleiner. De Baby Taj was de eerste Mogolconstructie in marmer. Het uitzicht vanaf de Baby Taj op de Taj Mahal is prachtig.

De graftombe van Mirzah Ghiyas Beg (Agra)

Aan de andere kant van de Yamunarivier, ten noorden van het Fort van Agra, staat de graftombe van Mirzah Ghiyas Beg. Mirzah Ghiyas was de eerste minister van de Mogolkeizer Jahangir, de Itimad-ud-Daulah. Hij kwam oorspronkelijk uit een rijke Perzische familie en maakte onder Akbar een snelle carrière als bestuurder. Toen hij zelfs de schatkist mocht bewaken groeide hij uit tot een van de machtigste mannen van het land.

Fatehpur Sikri (Agra)

Fatehpur Sikri
Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri is een verlaten "spookstad" in de woestijn. Ooit (1571 tot 1585) was dit de hoofdstad van het Mogolrijk. Fatehpur Sikri werd gebouwd door de Mogolheerser Akbar de Grote. Het was een ceremoniële hoofdstad, waardoor de stad nooit werd versterkt. Vooral de kunst en de architectuur was belangrijk in de stad, er wordt aangenomen dat de stad de principes en persoonlijkheid van Akbar uitdrukt.

Fort van Agra (Agra)

Fort van Agra
Fort van Agra

De militaire constructie Agra Fort is gebouwd in 1565 door de Mogolkeizer Akbar. Het fort diende om de stad te beschermen en staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het fort is te herkennen aan een lange vestingmuur van 2,5 kilometer. De rode kleur van het fort zorgt ervoor dat het ook wel het Rode Fort genoemd wordt. Tot aan de tijd dat de schoonzoon van Akbar ging regeren werd er geregeld bijgebouwd.

Taj Mahal (Agra)

Taj Mahal
Taj Mahal

De Taj Mahal is een witmarmeren tempel die in de 17e eeuw is gebouwd door Shah Jahan. Deze Mogolkeizer bouwde de Taj Mahal tussen 1632 en 1648 als mausoleum voor zijn overleden vrouw. Na de dood van Shah Jahan werd ook hij in de tombe bijgezet. De tempel is tevens een van de moderne zeven wereldwonderen. Het is het meest gefotografeerde bouwwerk van India.

Taj Mahal (Agra)

Taj Mahal
Taj Mahal

Taj Mahal is wereldberoemd en te bewonderen in Agra. Het is een niet te missen item tijdens een reis naar India. Het beeld is gemaakt voor de vrouw van Sjah Jahan en is van zuiver marmer. Volgens de legende was het de bedoeling om een kopie van de Taj Mahal te bouwen aan de overzijde van de rivier, maar dan in het zwart. Tegenwoordig loopt het storm bij dit gebouw en worden er vele foto's gemaakt.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Vervoer

De autoriksja is de beste optie als je de stad wilt verkennen.

Geschiedenis

Rond het begin van de jaartelling werd er al over de stad gesproken. Het werd destijds Agrabana genoemd. De grote Griekse astronoom en geograaf Ptolemaeus vermeldde de plaats op zijn wereldkaart. De stichter van het historische Agra is Sikander Lodi. Hij liet de stad in 1501 bouwen en riep het uit tot hoofdstad van het sultenaat van Delhi. Na de val van het sultanaat in 1526 kwam de stad in handen van de mogols.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Agra? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Agra, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar India? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Agra