Gratis reisvoorstel aanvragen

Wildlife in Kenia

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Nairobi (Kenia) , B. Samburu N.P. , C. Lake Nakuru N.P. , D. Kakamega N.P.
Periode: februari 2005
Vervoer: Vliegtuig en bus
Accommodatie: Tent
Organisatie: Djoser

Foto van deze vakantie

We worden om 7 uur opgehaald door een taxi die ons naar Schiphol zal brengen. We arriveren om kwart over 8 en we zoeken de balie van onze reisorganisatie op om onze tickets op te halen. Om half 10 melden we ons bij onze gate en om half elf beginnen we te taxi-en. We moeten zo'n 6600 kilometer afleggen naar de hoofdstad van Kenia, Nairobi. We kijken wat films, slapen, drinken wat en om 20.00 arriveren we in Nairobi. 400 euro wisselen we voor 37.600 Shilling en we gaan eenvoudig door de douane en we ontmoeten al snel onze reisleider, Marcus en de rest van onze groep, in totaal bestaande uit 18 personen. Rond twaalf uur gaan we allemaal naar bed.

Na ons ontbijt ontmoeten we vervolgens onze chauffeur, de kok en een stagiaire. Het is een echte safaritruck en we hebben zelfs een koelbox met bier en frisdrank erin. Rond 7 uur vertrekken we en we gaan links rijdend op weg. Het ziet er allemaal maar erg viezig en onhygiënisch uit. We rijden in een half uur Nairobi uit, en onze vierbaansweg wordt een tweebaans en om ons heen wordt het steeds rustiger. Na anderhalf uur krijgen we de Mount Kenia in het vizier. We komen vervolgens bij een lodge waar we tent nummer 18 krijgen toegewezen. Een zeer eenvoudig, enkeldaks koepeltentje. We kunnen onze waardevolle spullen in een kluis in de truck leggen. We zien overal op de camping bavianen rondlopen die alles stelen, dus we moeten al onze spullen gauw naar binnen verplaatsen. Onze kok heeft onze lunch klaar en het smaakt ons prima. We maken 's middags een wandeling onder begeleiding van de gids, en tijdens de twee uur durende tocht wordt het ontzettend heet. Als we terug zijn bij onze lodge drinken we gezamenlijk een biertje in de bar. 's Avonds kookt onze kok weer voor ons en we krijgen een soort Tjap Tjoy voorgeschoteld. We stellen onszelf bij het kampvuur één voor één voor en we zijn een zeer gevarieerd gezelschap. Om 11 uur gaan we lekker slapen, want het is inmiddels erg donker en koud!

Mount Kenia
Mount Kenia


Om half 6 's ochtends breken we onze tent af in het donker. Een uur later rijden we naar Samburu om een stam te bezoeken en te zien hoe ze leven volgens hun tradities. We gaan naar het Samburu N.P. in de middag en gaan gamedriven. Buiten zijn veel mooie vogels, giraffen, olifanten en nog veel meer dieren. Tegen het eind van de middag arriveren we bij onze camping, hoewel de camping meer een heuvelachtig terrein is met veel rotsen en omgevallen bomen. We hebben geen stroom, maar wel een houten hok met een gat in de grond wat het toilet voor moet stellen. Voor onze eigen veiligheid moeten we de tentjes dichtbij elkaar opzetten. We doen de afwas waarna we met z'n allen bij het kampvuur gaan zitten om wat te zingen onder begeleiding van een gitaar.

Wederom om half 6 op om te gaan gamedriven. We zien nu maar weinig van de olifanten, maar wel maraboe's, antilopen en zelfs een leeuw. We gaan weer en gaan via Isiolo naar de camping van de Thomson Falls, bij een ruim 70 meter hoge waterval. We gaan ook het ravijn in waar de waterval zich in stort. We komen uiteindelijk met hevige spierpijnen weer terug boven na de steile klim. Het koelt snel af, maar in de bar is het aangenamer. We spelen een kaartspelletje en drinken nog wat. Om middernacht gaan we naar bed en slapen we met ons thermo ondergoed vanwege de kou.
Thomson Falls
Thomson Falls


Het was erg koud vannacht, maar we hebben wel “uitgeslapen” tot half 7. Vandaag gaan we naar Muthaiga vanwaar we een mooi uitzicht hebben op een scheur in de aarde die wel van Mozambique tot Israël loopt; de riftvallei. Op 40 kilometer afstand is Nakuru met een leuke markt die we bezoeken. Na de markt rijden we naar Lake Nakuru N.P. waar we veel dieren zien zoals buffels, neushoorns en wederom antilopen. Bij het meer zelf mogen we uitstappen om de flamingo's en pelikanen beter te kunnen bekijken en ruiken; wat stinken die zeg!

We gaan weer verder naar een Kembo camping. We gaan na het eten naar een zeer drukke bar en om 12 uur liggen we weer netjes in onze tent, en hoewel het vrij rumoerig is op de camping kunnen we toch goed slapen.

Vandaag moeten we een half uur eerder op dan de rest, om 6 uur omdat we corvee hebben. Na het ontbijt gaan we direct op weg om een school te bezoeken. We worden hartelijk ontvangen door het schoolhoofd. Hij vertelt ons dat er 680 leerlingen op de school zitten, en 20 leraren lesgeven. Er moet schoolgeld betaalt worden aan de school, maar zelfs die 100 Ksh per maand die het kost hebben de meeste ouders niet. We spelen wat spellen met de kinderen, en ondertussen blijven ze aan onze huid voelen of dat wel echt onze huid is, zo wit. We doneren 1.000 Ksh aan de school en vertrekken na de lunch.

De kinderen
De kinderen


We stoppen bij de evenaar voor de waterproef; een vrouw doet water en een lucifer in een trechter en laat het water weglopen. Boven de evenaar draait de lucifer rechtsom, onder de evenaar juist linksom en op de evenaar ligt deze stil. De weg wordt onderweg slechter, hier is twee jaar geleden een groot deel van de weg weggespoeld door hevige regenval. We nemen een andere weg en om 5 uur komen we op de camping, Roberts Camp. We zetten onze tent op in de schaduw, want we blijven hier nu twee nachten. We kunnen onze was bij de receptie inleveren. We doen de gigantische afwas van vandaag en gaan met ruim 30 graden slapen.

Een deel van de groep gaat vandaag varen, maar wij gaan naar een dorp in de buurt. Na een wandeling van een half uur zien we het dorp met allerlei typisch Afrikaanse winkeltjes. Een aantal mannen leiden ons rond, en we komen langs huisjes met daken van conservenblikken en een slangenfarm. We nemen een pilsje met de mannen, en geven ze wat fooi. Ze zijn ons ontzettend dankbaar. Het is aan het eind van de middag ontzettend warm, ruim 40 graden. We gaan met een pick-up naar een volksstam, de Pokot. We staan versteld van de verhalen die we te horen krijgen. De vrouwen zijn gekleed in geitenvellen en moeten 10 kilometer verderop water halen, ze wassen zich nooit, worden besneden. We zijn nog ontdaan als we teruggaan. Op de camping heerst er flinke opwinding, er zijn namelijk nijlpaarden op de camping, een grote en een kleine die aan het grazen zijn. We kunnen niet dichterbij komen, dus we laten ze maar met rust en gaan wat drinken in de bar.poko

De nijlpaarden zijn vannacht ook flink bezig geweest zien we, en ze hebben zelfs tussen de tenten gegraasd. Met de truck gaan we verder naar Chirangani Hills, en na een half uur komen we aan op de camping van Mama Jane.

We beginnen om 9 uur met een wandelingetje over paden met veel stof. Onderweg mogen we zelfs een paar huizen van binnen bekijken. Om 11 uur komen we erachter dat de gids de weg ook niet meer weet. Na een half uur besluiteloos te zijn geweest vraagt hij toch maar aan iemand de weg. We worden vervolgens op een weg gestuurd door maïs en koffievelden, via gammele bruggetjes en heuvels. Rond het middaguur komen we eindelijk weer bij de camping en doen het de rest van de middag maar even rustig aan gezien de warmte.

We gaan vandaag met de fietstaxi. Er staan zo'n 25 van die dingen te wachten onderaan de camping. We beginnen wat langzaam, maar al snel komen we wat meer op gang. Als we weer in de truck zijn gaan we op weg naar de volgende camping, Delta Cresent farm welke is gelegen aan de voet van Mount Elgon. Er is vlakbij een mini wildpark waar we even naartoe gaan. De meeste dieren zien we los rondlopen over het terrein, alleen de neushoorns zitten in een kraal. De barman vraagt ons na het eten of we nog naar de bar willen, en dat willen we wel. We drinken wat lauw bier en poolen op een scheve tafel alvorens de barman de tent om half 11 sluit.
Zebra's gespot in het wildpark
Zebra's gespot in het wildpark


We maken vandaag een leuke tocht naar het regenwoud. Hoewel er 3 auto's besproken zijn, komen er maar 2 opdagen. Dat wordt proppen dus. De weg naar Mount Elgon is erg slecht, maar na een half uur komen we dan eindelijk bij het woud. Het park bevat twee grotten die we allebei bezoeken. Olifanten en buffels komen vaak naar deze grotten om het zout van de wanden te likken. We zien in de tweede grot zelfs een schedel van een buffel. Vanavond koken een aantal van onze groep, lekker Hollandse pot. 's Avonds gaan we naar een bar waar een Keniaans bandje speelt. Er wordt vlak voor sluitingstijd nog even een stoelendans gedaan zelfs.

Het is weer vroeg dag vandaag. We gaan als eerste naar Kitale, waar Mozes boodschappen doet terwijl wij nog even tot 10 uur de tijd krijgen om rond te kijken. We komen langs een markt waar mensen tegen elkaar aan het schreeuwen zijn en er gevochten lijkt te worden. We gaan hier maar snel weg dus. Als we richting de bus lopen zien we een aantal kinderen lijm snuiven. We gaan door naar Kakamega N.P. We zien direct bij de poort al wat apen. We zetten onze tent op en we maken 's middags een wandeling van twee uur. Het ruikt er heerlijk. Tijdens onze wandeling zien we de lucht betrekken en horen we al wat gerommel in de verte. Dan barst het los en begint het te hagelen en te regenen. We bergen onze camera's e.d. allemaal snel veilig op en we hebben gelukkig een paraplu. De camping is bij terugkomst getransformeerd in een modderpoel. We krijgen tijdens het avondeten te horen dat we om half 5 's ochtends op moeten voor onze reis naar Tanzania.

Kenia was in ieder geval meer dan de moeite waard, dus we zijn benieuwd naar Tanzania.

PANGEA Travel
9,3
op basis van 356 reviews

3 consumenten awards

PANGEA Travel won in 2024 de Reisgraag award
Lees meer
FOX, verre reizen van ANWB
8,4
op basis van 377 reviews

2 consumenten awards

FOX, verre reizen van ANWB won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer
Sawadee Reizen
8,1
op basis van 124 reviews

1 consumenten award

Sawadee Reizen won in 2014 de Reisgraag award
Lees meer
Heb je interesse in een reis naar Kenia? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Kenia, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen