Morelia

Morelia ligt in de deelstaat Michoacán de Ocampo. De stad ligt ongeveer 310 km ten westen van Mexico-stad. Morelia is de hoofdstad van de Mexicaanse deelstaat Michoacán de Ocampo. Het koloniale centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad ligt nabij de transportas tussen Guadalajara en Mexico-stad. Het centrum van de stad ligt binnen de Libramiento, de ringweg. Buiten de ringweg liggen de duurdere wijken en meerdere universiteiten. Morelia is een dynamische, compacte universiteitsstad.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur. ', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Morelia
Plaatsen in de buurt van Morelia (Mexico) :
 • Guanajuato (146 km)
 • Taxco (208 km)
 • Mexico-stad (218 km)
 • Zihuatanejo (232 km)
 • Teotihuacán (243 km)
 • Guadalajara (250 km)
 • Manzanillo (334 km)
 • Acapulco (345 km)
 • Puerto Vallarta (434 km)
 • Oaxaca (597 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Morelia

  De kathedraal van Morelia (Morelia)

  De kathedraal van Morelia
  De kathedraal van Morelia
  Kaart met locatie De kathedraal van Morelia

  De kathedraal van Morelia is naar zeggen de op 2 na grootste van Latijns-Amerika. De bouw van de kerk begon in 1660, maar werd pas voltooid in 1744, 84 jaar later. De kerk is te herkennen aan de roze kleur en het interieur aan de barokke en neoclassicistische decoratie. De kathedraal is de enige in Mexico die niet georiënteerd is naar het oosten, maar naar het noorden.


  Geboortehuis José María Morelos (Morelia)

  Het geboortehuis van José María Morelos is nog steeds te bezichtigen. Naar deze onafhankelijkheidsstrijder is de stad vernoemd. Hij was een van de leiders tijdens de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Op zijn 33e werd hij een priester, waarna hij zich in 1810 aansloot bij de rebellen van Miguel Hidalgo. Nadat deze leider werd gedood nam Morelos zijn taken over; en met succes. In 1812 nam hij Oaxaca in en daarop volgde Acapulco.

  Linares-schaaktoernooi (Morelia)

  Linares-schaaktoernooi
  Linares-schaaktoernooi
  Kaart met locatie Linares-schaaktoernooi

  Elk jaar wordt er in Morelia een beroemd schaaktoernooi gehouden. Al sinds 2006 maakt dit prestigieuze Linares-schaaktoernooi deel uit van de traditie. Dit toernooi is onderdeel van de 'Grand Slam' associatie, die opgericht is tijdens 'Wijk aan Zee 2007'. De terugrondes worden in Spanje gespeeld, in het plaatsje Linares.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Geschiedenis

  Morelia werd gesticht op 18 mei 1541 door Antonio de Mendoza als Valladolid de Michoacán. Op dat moment was het gebied bewoond door de Pirindas. In 1582 werd het de hoofdstad van de provincie Michoacán. Tijdens de koloniale periode vestigden een aantal religieuze ordes zich in Mexico. Daardoor werd de stad een belangrijke plaats voor kunst en cultuur, maar ook een berucht centrum van de Mexicaanse inquisitie. Morelia is de geboorteplaats van José María Morelos (1765), naar wie de stad in 1828 officieel werd vernoemd. Hij had een belangrijke rol in de onafhankelijkheid van Mexico.

  Interesse in een reis naar Mexico? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   TIP: Ontvang gratis een reischeque
   Onze reizen hebben flexibele voorwaarden

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Morelia