Teotihuacán

Piramide van de maan in Teotihuacán
Piramide van de maan in Teotihuacán

Teotihuacan was ooit een belangrijke stad in het dal van Mexico. Vandaag de dag zijn er nog slechts ruïnes van overgebleven. De stad heeft van ongeveer 150 v. Chr. tot 700 na Chr. bestaan en had op haar hoogtepunt zo'n 200.000 inwoners. Het was een stad waarin de grote bouwwerken allemaal een duidelijke eigen plaats hadden. Wie er in de stad woonde en hoe de inwoners leefden is tot op heden grotendeels onbekend. Diverse Mexicaanse indianenstammen claimen dat zij afstammelingen zijn van de inwoners. Sommigen vermoeden dat de bouwers van de stad een afspiegeling van het universum op aarde wilden maken. Beroemde overblijfselen zijn de zonnepiramide, de maanpiramide en de tempels van Quetzalcoatl en Tlaloc.

Heb je weinig kennis van Mexico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Teotihuacán
Plaatsen in de buurt van Teotihuacán (Mexico) :
 • Mexico-stad (39 km)
 • Taxco (149 km)
 • Morelia (243 km)
 • Guanajuato (290 km)
 • Acapulco (334 km)
 • Zihuatanejo (362 km)
 • Oaxaca (398 km)
 • Guadalajara (481 km)
 • Manzanillo (574 km)
 • Puerto Vallarta (672 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Teotihuacán

  Teotihuacán (Teotihuacán)

  Teotihuacán
  Teotihuacán
  Kaart met locatie Teotihuacán

  Ongeveer 50 kilometer van Mexico-stad liggen de piramides van Teotihuacán. Wanneer je door de ruïnes door loopt krijg je waarschijnlijk het vermoeden dat dit een van de eerste wereldsteden op de wereld geweest moet zijn. De plaats staat bekend als de 'Stad der Goden', er gaan dan ook heel wat excursies vanuit Mexico-city naartoe. De Zonnepiramide is het hoogtepunt van Teotihuacán; een indrukwekkend grote piramide.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Geschiedenis

  In het begin van de ontwikkeling van het dal van Mexico is de macht verdeeld over diverse hoofdmanschappen in de regio. De steden Teotihuacan en Cuicuilco ontwikkelen zich tot het regionale centra. De oudste gebouwen uit Teotihuacán dateren van 200 v.Chr. Tussen de 1e en de 5e eeuw na Chr. was de stad op zijn hoogtepunt. De meeste grote monumenten stammen dan ook uit deze tijd. Teotihuacán was ooit de invloedrijkste stad van Meso-Amerika.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Teotihuacán