Teotihuacán

Piramide van de maan in Teotihuacán
Piramide van de maan in Teotihuacán

Teotihuacan was ooit een belangrijke stad in het dal van Mexico. Vandaag de dag zijn er nog slechts ruïnes van overgebleven. De stad heeft van ongeveer 150 v. Chr. tot 700 na Chr. bestaan en had op haar hoogtepunt zo'n 200.000 inwoners. Het was een stad waarin de grote bouwwerken allemaal een duidelijke eigen plaats hadden. Wie er in de stad woonde en hoe de inwoners leefden is tot op heden grotendeels onbekend. Diverse Mexicaanse indianenstammen claimen dat zij afstammelingen zijn van de inwoners. Sommigen vermoeden dat de bouwers van de stad een afspiegeling van het universum op aarde wilden maken. Beroemde overblijfselen zijn de zonnepiramide, de maanpiramide en de tempels van Quetzalcoatl en Tlaloc.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur. ', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Teotihuacán
Plaatsen in de buurt van Teotihuacán (Mexico) :
 • Mexico-stad (39 km)
 • Taxco (149 km)
 • Morelia (243 km)
 • Guanajuato (290 km)
 • Acapulco (334 km)
 • Zihuatanejo (362 km)
 • Oaxaca (398 km)
 • Guadalajara (481 km)
 • Manzanillo (574 km)
 • Puerto Vallarta (672 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Teotihuacán

  Teotihuacán (Teotihuacán)

  Teotihuacán
  Teotihuacán
  Kaart met locatie Teotihuacán

  Ongeveer 50 kilometer van Mexico-stad liggen de piramides van Teotihuacán. Wanneer je door de ruïnes door loopt krijg je waarschijnlijk het vermoeden dat dit een van de eerste wereldsteden op de wereld geweest moet zijn. De plaats staat bekend als de 'Stad der Goden', er gaan dan ook heel wat excursies vanuit Mexico-city naartoe. De Zonnepiramide is het hoogtepunt van Teotihuacán; een indrukwekkend grote piramide.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Geschiedenis

  In het begin van de ontwikkeling van het dal van Mexico is de macht verdeeld over diverse hoofdmanschappen in de regio. De steden Teotihuacan en Cuicuilco ontwikkelen zich tot het regionale centra. De oudste gebouwen uit Teotihuacán dateren van 200 v.Chr. Tussen de 1e en de 5e eeuw na Chr. was de stad op zijn hoogtepunt. De meeste grote monumenten stammen dan ook uit deze tijd. Teotihuacán was ooit de invloedrijkste stad van Meso-Amerika.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Interesse in een reis naar Mexico? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Teotihuacán