Guadalajara

Kathedraal Guadalajara, Mexico
Kathedraal Guadalajara, Mexico

Guadalajara ligt in het westen van Mexico. Guadalajara is de hoofdstad van de staat Jalisco. Hoewel Guadalajara een miljoenenstad is, heeft het het karakter van een provinciestad behouden. In heel Mexico staat Guadalajara bekend als een plaats waar het goed toeven is. De stad wordt dan ook wel als 'meest Mexicaanse stad van Mexico' gezien. Guadalajara is de thuisbasis van het meest populaire voetbalteam van de Mexicaanse competitie: "Las Chivas," (letterlijk: "de Geiten"). Ze zijn populair omdat ze geen spelers uit het buitenland in hun team opnemen. Ze hebben al 10 kampioenschappen gewonnen. De hoedendans jarabe tapatío komt van oorsprong uit Guadalajara, en ook veel mariachi-orkesten vinden hier hun oorsprong.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur. ', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Guadalajara
Plaatsen in de buurt van Guadalajara:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Guadalajara

Catedral Metropolitana (Guadalajara)

Catedral Metropolitana
Catedral Metropolitana

Catedral Metropolitana is te herkennen aan de dubbele torenspitsen. Deze religieuze en indrukwekkende kerk staat midden in Guadalajara. De kathedraal kent een fascinerend verleden, zo is het gebouw al meerdere malen verwoest en weer opgebouwd. Mede dankzij deze gebeurtenissen kent Catedral Metropolitana meerdere bouwstijlen. Bekijk de gotische torens, de glas-in-loodramen en de relikwieën en kunstwerken.

Hospicio Cabañas (Guadalajara)

Hospicio Cabañas
Hospicio Cabañas

Het Hospicio Cabañas staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit voormalige ziekenhuis is in deze lijst opgenomen vanwege de architectuur. In het begin van de 19e eeuw werd het ziekenhuis gebouwd om onderdak te verlenen aan ouderen, wezen en invaliden. De naam Hospicio Cabañas komt van de bisschop van Guadalajara. Hij was ook degene die opdracht gaf voor de bouw van het ziekenhuis.

Palacio de Gobierno (Guadalajara)

Palacio de Gobierno was lange tijd de zetel van de Mexicaanse regering. Het gebouw stamt uit de 18e eeuw en fungeerde in de 19e eeuw als zetel van het Mexicaanse parlement. Hier kwamen belangrijke wetten tot stand, zo werd hier bijvoorbeeld de afschaffing van de slavernij ondertekend. De trappenhuizen en gangen hebben een barokke stijl en ook hangen er een aantal beroemde schilderijen. Het werk van José Clemente Orozco kun je hier bijvoorbeeld bewonderen.

Panteón de Belén (Guadalajara)

Het kerkhof Panteón de Belén is een bezienswaardigheid op zich. Op de begraafplaats staat de Rotonda de los Hombres Jalicienses Ilustres. Dit is een monument waarin verschillende belangrijke personen uit de geschiedenis van Jalisco zijn begraven. Panteón de Belén werd in 1848 geopend en sloot al in 1896. Het kerkhof speelt in veel spookverhalen en legendes een grote rol en is dan ook een drukbezochte plaats tijdens de Dag van de Doden.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

Vervoer

De luchthaven van Guadalajara is de Don Miguel Hidalgo y Costilla International Airport.

Geschiedenis

Guadalajara werd in 1532 onder de naam Espíritu Santo door de Spanjaarden onder leiding van Nuño de Guzmán gesticht. Guadalajara werd later hernoemd naar de gelijknamige stad in Spanje. Het is de een na oudste (erkende) stad van Mexico. De beginjaren van Guadalajara waren bijzonder woelig. Guzmán stond bekend als een wreed man, en na opstanden van indianen veranderde de stad meerdere keren van plaats. In 1542 stichtte Cristóbal de Oñate de stad op haar huidige plek. Na de onafhankelijkheid van Mexico werd het in 1824 de hoofdstad van Jalisco. In 1859 was Guadalajara opnieuw kortstondig hoofdstad van Mexico, en wel van de liberale regering van Benito Juárez in tegenstand tegen de conservatieven. In 1818 en 1875 werd de stad getroffen door aardbevingen; beide keren is de stad heropgebouwd. Tijdens het Porfiriaat groeide Guadalajara uit tot een belangrijk economisch centrum, en de groei zette zich door in de 20e eeuw.

Heb je interesse in een reis naar Guadalajara? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Guadalajara, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Guadalajara