Guadalajara

Kathedraal Guadalajara, Mexico
Kathedraal Guadalajara, Mexico

Guadalajara ligt in het westen van Mexico. Guadalajara is de hoofdstad van de staat Jalisco. Hoewel Guadalajara een miljoenenstad is, heeft het het karakter van een provinciestad behouden. In heel Mexico staat Guadalajara bekend als een plaats waar het goed toeven is. De stad wordt dan ook wel als 'meest Mexicaanse stad van Mexico' gezien. Guadalajara is de thuisbasis van het meest populaire voetbalteam van de Mexicaanse competitie: "Las Chivas," (letterlijk: "de Geiten"). Ze zijn populair omdat ze geen spelers uit het buitenland in hun team opnemen. Ze hebben al 10 kampioenschappen gewonnen. De hoedendans jarabe tapatío komt van oorsprong uit Guadalajara, en ook veel mariachi-orkesten vinden hier hun oorsprong.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Landkaart Guadalajara
Plaatsen in de buurt van Guadalajara (Mexico) :
 • Puerto Vallarta (196 km)
 • Manzanillo (204 km)
 • Guanajuato (220 km)
 • Morelia (250 km)
 • Zihuatanejo (387 km)
 • Mazatlán (422 km)
 • Taxco (456 km)
 • Mexico-stad (462 km)
 • Teotihuacán (481 km)
 • Acapulco (560 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Guadalajara

  Catedral Metropolitana (Guadalajara)

  Catedral Metropolitana
  Catedral Metropolitana
  Kaart met locatie Catedral Metropolitana

  Catedral Metropolitana is te herkennen aan de dubbele torenspitsen. Deze religieuze en indrukwekkende kerk staat midden in Guadalajara. De kathedraal kent een fascinerend verleden, zo is het gebouw al meerdere malen verwoest en weer opgebouwd. Mede dankzij deze gebeurtenissen kent Catedral Metropolitana meerdere bouwstijlen. Bekijk de gotische torens, de glas-in-loodramen en de relikwieën en kunstwerken.

  Hospicio Cabañas (Guadalajara)

  Hospicio Cabañas
  Hospicio Cabañas
  Kaart met locatie Hospicio Cabañas

  Het Hospicio Cabañas staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit voormalige ziekenhuis is in deze lijst opgenomen vanwege de architectuur. In het begin van de 19e eeuw werd het ziekenhuis gebouwd om onderdak te verlenen aan ouderen, wezen en invaliden. De naam Hospicio Cabañas komt van de bisschop van Guadalajara. Hij was ook degene die opdracht gaf voor de bouw van het ziekenhuis.

  Palacio de Gobierno (Guadalajara)

  Palacio de Gobierno was lange tijd de zetel van de Mexicaanse regering. Het gebouw stamt uit de 18e eeuw en fungeerde in de 19e eeuw als zetel van het Mexicaanse parlement. Hier kwamen belangrijke wetten tot stand, zo werd hier bijvoorbeeld de afschaffing van de slavernij ondertekend. De trappenhuizen en gangen hebben een barokke stijl en ook hangen er een aantal beroemde schilderijen. Het werk van José Clemente Orozco kun je hier bijvoorbeeld bewonderen.

  Panteón de Belén (Guadalajara)

  Het kerkhof Panteón de Belén is een bezienswaardigheid op zich. Op de begraafplaats staat de Rotonda de los Hombres Jalicienses Ilustres. Dit is een monument waarin verschillende belangrijke personen uit de geschiedenis van Jalisco zijn begraven. Panteón de Belén werd in 1848 geopend en sloot al in 1896. Het kerkhof speelt in veel spookverhalen en legendes een grote rol en is dan ook een drukbezochte plaats tijdens de Dag van de Doden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven van Guadalajara is de Don Miguel Hidalgo y Costilla International Airport.

  Geschiedenis

  Guadalajara werd in 1532 onder de naam Espíritu Santo door de Spanjaarden onder leiding van Nuño de Guzmán gesticht. Guadalajara werd later hernoemd naar de gelijknamige stad in Spanje. Het is de een na oudste (erkende) stad van Mexico. De beginjaren van Guadalajara waren bijzonder woelig. Guzmán stond bekend als een wreed man, en na opstanden van indianen veranderde de stad meerdere keren van plaats. In 1542 stichtte Cristóbal de Oñate de stad op haar huidige plek. Na de onafhankelijkheid van Mexico werd het in 1824 de hoofdstad van Jalisco. In 1859 was Guadalajara opnieuw kortstondig hoofdstad van Mexico, en wel van de liberale regering van Benito Juárez in tegenstand tegen de conservatieven. In 1818 en 1875 werd de stad getroffen door aardbevingen; beide keren is de stad heropgebouwd. Tijdens het Porfiriaat groeide Guadalajara uit tot een belangrijk economisch centrum, en de groei zette zich door in de 20e eeuw.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Guadalajara