Guanajuato

Kleurrijke stad Guanajuato, Mexico
Kleurrijke stad Guanajuato, Mexico

Guanajuato ligt ten noordwesten van Mexico-stad. Guanajuato is bekend vanwege de Spaanse architectuur uit de koloniale tijd. Het is een oude mijnstad, verscholen in de heuvels. De stad heeft mooie oude huizen, leuke pleinen en unieke ondergrondse straten. Guanajuato bezit een vooraanstaande universiteit. De studenten die vaak bijverdienen als straatmuzikant, dragen bij aan de levendige sfeer.

Kim 'Denk je aan Mexico dan denk je aan het land van de sombrero's, tequila, taco's, maya's en vrolijke muziek. Ik heb zelf het schiereiland Yucatán bezocht. Vanuit ons hotel in Playa del Carmen hebben wij het bounty eiland Isla Holbox bezocht, een heerlijk eiland om een dagje of een weekend te relaxen. Auto's zul je hier niet tegen komen. Zelfs de taxi is een golfkar. Een bezoek aan Mexico is niet compleet als je niet een van de Maya ruins bezocht hebt. Chichén Itzá is de allermooiste en is 1 van de 7 wereldwonderen. Ook een bezoekje aan een van de cenote kan niet ontbreken. Wij hebben deze gecombineerd met een bezoek aan een authentiek maya dorpje. De combinatie van natuur en cultuur heeft mij onwijs verrast. Wat een veelzijdige bestemming is dit. Ik kom zeker nog een keer terug!', Kim - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Guanajuato
Plaatsen in de buurt van Guanajuato (Mexico) :
 • Morelia (146 km)
 • Guadalajara (220 km)
 • Mexico-stad (283 km)
 • Teotihuacán (290 km)
 • Taxco (322 km)
 • Zihuatanejo (376 km)
 • Manzanillo (384 km)
 • Puerto Vallarta (416 km)
 • Acapulco (485 km)
 • Mazatlán (584 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Guanajuato

  El Pipila (Guanajuato)

  El Pipila
  El Pipila
  Kaart met locatie El Pipila

  Het El Pipila monument eert de held van de eerste overwinning tijdens de strijd om de Mexicaanse onafhankelijkheid. De heldhaftige acties van El Pipila zijn belangrijke legendes geworden in Mexico en hij is dan ook veranderd in een nationale held. In 1783 werd Juan Amaro geboren. Hij was kreupel en liep hierdoor een beetje scheef, vandaar dat hij de bijnaam El Pipila kreeg. Dit betekent zoiets als 'de kalkoen'.

  Jardin de la Union (Guanajuato)

  Jardin de la Union is een leuk plein met laurierbomen, banken, cafés en restaurants. Het plein is het hart van Guanajuato en is dan ook het belangrijkste plein van de stad. De fonteinen en bloemen zorgen voor een aangename sfeer. Ook de vele archeologische gebouwen dragen bij aan een goede sfeer, zo vind je er bijvoorbeeld de oude, barokke San Diego kerk en het statige Juárez Theater.

  Museo de las Momias (Guanajuato)

  Museo de las Momias
  Museo de las Momias
  Kaart met locatie Museo de las Momias

  Heb je altijd al eens een mummie van dichtbij willen zien? Dan is Museo de las Momias vast iets voor jou. De mummies van Guanajuato zijn deel uit gaan maken van de cultuur en de tradities van de stad. In 1865 werd het eerste gemummificeerde lichaam ontdekt, waarna andere lichamen volgden. Op dit moment kun je meer dan honderd mummies bekijken in het museum. Alle lichamen zijn in uitstekende conditie.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Geschiedenis

  Guanajuato werd gesticht in 1554 aan de Rio Guanajuato vanwege de zilvermijnen in de omgeving. Het kreeg in 1741 de status van stad. In de 18e eeuw was het Guanajuato het centrum van een rijk mijngebied. De stad speelde een hoofdrol in de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog, aangezien dit in 1810 de eerste grote stad was die werd ingenomen onafhankelijkheidsbeweging van Miguel Hidalgo.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Guanajuato