Loreto

Mooi plaatje van Loreto
Mooi plaatje van Loreto

Loreto is een stad aan de westkust van Mexico, gelegen op het schiereiland Baja California (Neder-Californië). De stad is maar klein en telt slechts iets meer dan 10.000 inwoners. Tegenwoordig is het mede door zijn ligging en warme klimaat een populaire toeristische bestemming, met name voor Amerikanen die relatief dichtbij en goedkoop op vakantie willen. Doordat Loreto redelijk geïsoleerd ligt van andere steden is het in staat geweest zijn eigen identiteit te behouden. De stad ligt aan de Zee van Cortéz, ook wel de Golf van Californië genoemd. Voor de bezoeker brengt dit allerlei soorten activiteiten op en rondom het water met zich mee.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Landkaart Loreto
Plaatsen in de buurt van Loreto (Mexico) :
 • San José del Cabo (366 km)
 • Cabo San Lucas (378 km)
 • Mazatlán (588 km)
 • Puerto Vallarta (866 km)
 • Tijuana (910 km)
 • Guadalajara (1008 km)
 • Manzanillo (1056 km)
 • Guanajuato (1168 km)
 • Morelia (1254 km)
 • Zihuatanejo (1373 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Loreto

  Duiken (Loreto)

  Duiken
  Duiken
  Kaart met locatie Duiken

  Loreto is uitermate geschikt voor duiken. De wateren zijn bijzonder helder en warm, het grootste deel van het jaar is het dragen van een wetsuit zelfs niet nodig. Tel de grote diversiteit van de flora en fauna hierbij op en je komt uit op de ideale duikbestemming. Zowel voor beginnelingen als voor de ervaren duikers is Loreto een mooie vakantiebestemming, waar je veel kunt leren en zien.

  Walvisspotten (Loreto)

  Walvisspotten
  Walvisspotten
  Kaart met locatie Walvisspotten

  Tussen januari en maart kun je naar Loreto om walvissen te spotten. In deze periode zit de zee vol met verschillende soorten walvissen die je vanaf een bootje kunt bewonderen. Natuurlijk bestaat de kans dat je tijdens zo'n dergelijke trip geen walvis te zien krijgt, maar er zijn ook dagen waarop je geluk hebt en meerdere dieren kunt spotten. Het is een gokje waard, want het zien van een walvis is iets wat je waarschijnlijk niet snel meer vergeet!

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Met het vliegtuig vlieg je naar Los Angeles of Houston, waarna je over kunt stappen op een vlucht naar Loreta. Per auto reizen kan natuurlijk ook. Huur dan in Los Angeles een auto om vervolgens zelf naar Loreto te rijden. Via de Highway 1, een snelweg die over het schiereiland loopt, is de stad goed te bereiken. 's Nachts rijden word sterk afgeraden! Voor wie geld wil besparen en wat van het land wil zien is een busreis een goede optie. Hiervoor reis je het beste naar San Diego, waar je vervolgens gemakkelijk de grens oversteekt. Vanaf de grens reis je per taxi naar het centrale busstation in Tijuana waar je je ticket koopt voor een luxe, moderne busreis richting Loreto.

  Geschiedenis

  De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Californië, dat we nu kennen als één van de 50 staten van Amerika. Zo was het de eerste Spaanse nederzetting op het schiereiland. Tot 1777 was de stad zelfs hoofdstad van de provincie Californië, dat op dat moment nog een Spaanse provincie was.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Loreto