San JosÚ del Cabo

In het westen van Mexico ligt de plaats San José del Cabo. Het is een badplaats in de deelstaat Baja California Sur en er komen veel Amerikaanse toeristen. De plaats heeft ongeveer 48.500 inwoners en het is tevens de hoofdplaats van de gemeente Los Cabos. Er zijn veel mooie en luxe hotels gebouwd in de afgelopen jaren.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur.á', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart San JosÚ del Cabo
Plaatsen in de buurt van San JosÚ del Cabo:
 • Cabo San Lucas (30 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San JosÚ del Cabo

  Palacio Municipal (San JosÚ del Cabo)

  Het statige Palacio Municipal is zeker een bezoekje waard. Alleen van de buitenkant ziet het er al prachtig uit. Het is ooit gebouwd in 1831 met neoklassieke elementen en dit is vooral te zien in de speciale gevel aan de voorkant. Het was in die tijd de huisvesting van Cinsejo Municipal (de gemeenteraad). Het heeft een verhoogde toren met een smeedijzeren balkon en een openbare klok. Ook vind je in het gebouw diverse muurschilderingen met afbeeldingen van hoe de stad er in het verleden uitzag.

  Sportvissen (San JosÚ del Cabo)

  Sportvissen
  Sportvissen

  San José del Cabo is een zeer populaire bestemming voor de sportvisser. Sportvissers van over heel de wereld komen hierheen om hun favorieten te vangen. Zo vind je er onder andere de Dorade, de Gele-vintonijn en de Marlijn. Ook heeft de stad zijn eigen pangavloot gelegen in La Playita. Populaire visgebieden als Playa de San José Marina liggen ook in de buurt. Dit is het best bewaarde geheim van de stad. Het is namelijk een van de rijkste visgronden van Mexico. De vissers zijn in dit gebied dan ook zeer ervaren. Hun dagelijkse vangst-ratio is een van de beste van Mexico.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven Los Cabos ligt vlakbij de stad en is makkelijk te bereiken. Ook kan de stad bereikt worden door middel van de bus of met je eigen auto. De snelwegen zijn redelijk goed in Mexico. De wegen zijn meestal geasfalteerd en bestaan vaak uit twee rijbanen. De drukte op de wegen valt ook erg mee, zeker op de tolwegen is het altijd erg rustig.

  Geschiedenis

  De eerste expedities naar het gebied van San José del Cabo werden uitgevoerd door Cortes in 1535. Dit deden ze om de omgeving te verkenning. Doordat San José del Cabo op het schiereiland Neder-Californië ligt diende de plaats decennialang als een tussenstop voor het Manilla Galjoen. Dit was tot ze in het jaar 1730 gesticht werd door een jezuïet genaamd Nicolás Tamaral. De plaats bevat een geschiedenis vol met missionarissen, piraten en vroege Indiase kolonisten.

  Heb je interesse in een reis naar San JosÚ del Cabo? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar San JosÚ del Cabo, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar San JosÚ del Cabo