San José del Cabo

In het westen van Mexico ligt de plaats San José del Cabo. Het is een badplaats in de deelstaat Baja California Sur en er komen veel Amerikaanse toeristen. De plaats heeft ongeveer 48.500 inwoners en het is tevens de hoofdplaats van de gemeente Los Cabos. Er zijn veel mooie en luxe hotels gebouwd in de afgelopen jaren.

Heb je weinig kennis van Mexico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart San José del Cabo
Plaatsen in de buurt van San José del Cabo (Mexico) :
 • Cabo San Lucas (30 km)
 • Mazatlán (336 km)
 • Loreto (366 km)
 • Puerto Vallarta (537 km)
 • Guadalajara (708 km)
 • Manzanillo (715 km)
 • Guanajuato (900 km)
 • Morelia (958 km)
 • Zihuatanejo (1042 km)
 • Taxco (1161 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San José del Cabo

  Palacio Municipal (San José del Cabo)

  Het statige Palacio Municipal is zeker een bezoekje waard. Alleen van de buitenkant ziet het er al prachtig uit. Het is ooit gebouwd in 1831 met neoklassieke elementen en dit is vooral te zien in de speciale gevel aan de voorkant. Het was in die tijd de huisvesting van Cinsejo Municipal (de gemeenteraad). Het heeft een verhoogde toren met een smeedijzeren balkon en een openbare klok. Ook vind je in het gebouw diverse muurschilderingen met afbeeldingen van hoe de stad er in het verleden uitzag.

  Sportvissen (San José del Cabo)

  Sportvissen
  Sportvissen
  Kaart met locatie Sportvissen

  San José del Cabo is een zeer populaire bestemming voor de sportvisser. Sportvissers van over heel de wereld komen hierheen om hun favorieten te vangen. Zo vind je er onder andere de Dorade, de Gele-vintonijn en de Marlijn. Ook heeft de stad zijn eigen pangavloot gelegen in La Playita. Populaire visgebieden als Playa de San José Marina liggen ook in de buurt. Dit is het best bewaarde geheim van de stad. Het is namelijk een van de rijkste visgronden van Mexico. De vissers zijn in dit gebied dan ook zeer ervaren. Hun dagelijkse vangst-ratio is een van de beste van Mexico.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven Los Cabos ligt vlakbij de stad en is makkelijk te bereiken. Ook kan de stad bereikt worden door middel van de bus of met je eigen auto. De snelwegen zijn redelijk goed in Mexico. De wegen zijn meestal geasfalteerd en bestaan vaak uit twee rijbanen. De drukte op de wegen valt ook erg mee, zeker op de tolwegen is het altijd erg rustig.

  Geschiedenis

  De eerste expedities naar het gebied van San José del Cabo werden uitgevoerd door Cortes in 1535. Dit deden ze om de omgeving te verkenning. Doordat San José del Cabo op het schiereiland Neder-Californië ligt diende de plaats decennialang als een tussenstop voor het Manilla Galjoen. Dit was tot ze in het jaar 1730 gesticht werd door een jezuïet genaamd Nicolás Tamaral. De plaats bevat een geschiedenis vol met missionarissen, piraten en vroege Indiase kolonisten.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar San José del Cabo