San JosÚ del Cabo

In het westen van Mexico ligt de plaats San José del Cabo. Het is een badplaats in de deelstaat Baja California Sur en er komen veel Amerikaanse toeristen. De plaats heeft ongeveer 48.500 inwoners en het is tevens de hoofdplaats van de gemeente Los Cabos. Er zijn veel mooie en luxe hotels gebouwd in de afgelopen jaren.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Landkaart San JosÚ del Cabo
Plaatsen in de buurt van San JosÚ del Cabo (Mexico) :
 • Cabo San Lucas (30 km)
 • Mazatlßn (336 km)
 • Loreto (366 km)
 • Puerto Vallarta (537 km)
 • Guadalajara (708 km)
 • Manzanillo (715 km)
 • Guanajuato (900 km)
 • Morelia (958 km)
 • Zihuatanejo (1042 km)
 • Taxco (1161 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San JosÚ del Cabo

  Palacio Municipal (San JosÚ del Cabo)

  Het statige Palacio Municipal is zeker een bezoekje waard. Alleen van de buitenkant ziet het er al prachtig uit. Het is ooit gebouwd in 1831 met neoklassieke elementen en dit is vooral te zien in de speciale gevel aan de voorkant. Het was in die tijd de huisvesting van Cinsejo Municipal (de gemeenteraad). Het heeft een verhoogde toren met een smeedijzeren balkon en een openbare klok. Ook vind je in het gebouw diverse muurschilderingen met afbeeldingen van hoe de stad er in het verleden uitzag.

  Sportvissen (San JosÚ del Cabo)

  Sportvissen
  Sportvissen
  Kaart met locatie Sportvissen

  San José del Cabo is een zeer populaire bestemming voor de sportvisser. Sportvissers van over heel de wereld komen hierheen om hun favorieten te vangen. Zo vind je er onder andere de Dorade, de Gele-vintonijn en de Marlijn. Ook heeft de stad zijn eigen pangavloot gelegen in La Playita. Populaire visgebieden als Playa de San José Marina liggen ook in de buurt. Dit is het best bewaarde geheim van de stad. Het is namelijk een van de rijkste visgronden van Mexico. De vissers zijn in dit gebied dan ook zeer ervaren. Hun dagelijkse vangst-ratio is een van de beste van Mexico.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven Los Cabos ligt vlakbij de stad en is makkelijk te bereiken. Ook kan de stad bereikt worden door middel van de bus of met je eigen auto. De snelwegen zijn redelijk goed in Mexico. De wegen zijn meestal geasfalteerd en bestaan vaak uit twee rijbanen. De drukte op de wegen valt ook erg mee, zeker op de tolwegen is het altijd erg rustig.

  Geschiedenis

  De eerste expedities naar het gebied van San José del Cabo werden uitgevoerd door Cortes in 1535. Dit deden ze om de omgeving te verkenning. Doordat San José del Cabo op het schiereiland Neder-Californië ligt diende de plaats decennialang als een tussenstop voor het Manilla Galjoen. Dit was tot ze in het jaar 1730 gesticht werd door een jezuïet genaamd Nicolás Tamaral. De plaats bevat een geschiedenis vol met missionarissen, piraten en vroege Indiase kolonisten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar San JosÚ del Cabo