Tijuana

Onze Lieve Vrouwen Kathedraal in Tijuana
Onze Lieve Vrouwen Kathedraal in Tijuana

Tijuana ligt in het uiterste noordwesten van Mexico en is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente Tijuana. In het noorden ligt San Diego, Verenigde Staten, en in het westen grenst de stad aan de Grote Oceaan. Tijuana is aan de ene kant bekend om zijn historische gebouwen en mooie stranden, maar aan de andere kant is de stad een broedplaats van drugshandel en prostitutie. Doordat Tijuana zo dicht bij de V.S. ligt is het een aantrekkelijke stad voor bedrijven om zich er te vestigen.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur.á', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Landkaart Tijuana
Plaatsen in de buurt van Tijuana:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tijuana

El Popo (Tijuana)

El Popo
El Popo

In Tijuana kun je goed winkelen en stappen in typische winkeltjes en cafeetjes. Je kunt bijvoorbeeld naar El Popo. Dit is een kleurrijke markt, waar je kaas, snoep, houten lepels, keukenwaar en groenten kunt kopen. Ook voor kaarsen, zeep, kaneel, fruit etc. kun je op deze markt terecht. Voordat je terug naar huis gaat kun je op deze markt leuke souvenirs kopen bij de typisch Mexicaanse kraampjes.

Sea World (Tijuana)

Sea World
Sea World

Tijdens een uitstapje naar San Diego kun je naar het zee-aquarium Sea World en/of de San Diego Zoo, de dierentuin. Seaworld is een indrukwekkende dierentuin, die zowel aan als in de zee zit. Hier kun je een van de vele shows met zeedieren bekijken, die vaak tot de verbeelding spreken. Bezoek de show met zeeleeuwen, met dolfijnen of met orka's, of bekijk de haaien, schildpadden, flamingo's, ijsberen, vissen en andere dieren.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

Vervoer

Tijuana is het beginpunt van de Transpeninsulaire snelweg (Federale Weg 1), die tot het zuidelijkste puntje van het schiereiland Neder-Californië reikt. En de Federale Weg 2 die naar Ciudad Juárez leidt. De luchthaven van Tijuana is bekend vanwege de landingsmanoeuvres die de vliegtuigen moeten maken, omdat ze vlak over het hek dat Mexico van de Verenigde Staten scheidt moeten vliegen.

Geschiedenis

De omgeving van Tijuana werd al in de precolumbiaanse periode bewoond door de Kumeyaay. In 1542 was de Portugees Juan Rodríguez Cabrillo de eerste Europeaan die het gebied bezocht. Na de onafhankelijkheid van Mexico in 1829 werd de ranch Tijuana toegekend aan Santiago Arguello Moraga, waarna de stad begon te groeien. Na de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog in 1848 werd Tijuana een grensstad. In 1889 werd Tijuana tot stad verheven. Tijdens de Mexicaanse Revolutie was de stad een tijdje in handen van de Mexicaanse Liberale Partij van de gebroeders Flores Magón. Zij probeerden er een socialistische republiek te stichten, maar dezen werden door het Federale Leger verdreven. Ten tijde van de drooglegging in de Verenigde Staten werd Tijuana een populaire bestemming voor Amerikanen om alcohol te drinken en werd Tijuana een centrum van alcoholsmokkel. Rond deze tijd werd de stad ook bekend om de zogenaamde 'Tijuanabijbels', pornografische stripboeken.

Heb je interesse in een reis naar Tijuana? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Tijuana, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Tijuana