Mazatlán

Kustlijn Mazatlan, Mexico
Kustlijn Mazatlan, Mexico

Mazatlán ligt aan de kust van de Golf van Californië. Mazatlán is een stad in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa en is een van de belangrijkste havensteden van Mexico. Het sfeervolle oude stadsdeel op het voorgebergte vormt een duidelijke afscheiding tussen haven en toerisme.

Heb je weinig kennis van Mexico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mazatlán
Plaatsen in de buurt van Mazatlán (Mexico) :
 • Puerto Vallarta (313 km)
 • San José del Cabo (336 km)
 • Cabo San Lucas (359 km)
 • Guadalajara (422 km)
 • Manzanillo (507 km)
 • Guanajuato (584 km)
 • Loreto (588 km)
 • Morelia (666 km)
 • Zihuatanejo (799 km)
 • Mexico-stad (863 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mazatlán

  Acuario Mazatlán (Mazatlán)

  Acuario Mazatlán
  Acuario Mazatlán
  Kaart met locatie Acuario Mazatlán

  Acuario Mazatlán is een modern zeshoekig aquarium met o.a. een enorm haaienbassin. Je kunt in het Acuario Mazatlán vele zeedieren bewonderen, maar de haaienbassin is toch wel het hoogtepunt van een bezoek aan het aquarium. Je kunt hier niet alleen door de glazen wanden naar de haaien kijken, maar er bestaat zelfs een mogelijkheid om je moed bij elkaar te schrapen en tussen de haaien te gaan zwemmen.

  Sierra Madre Occidental (Mazatlán)

  Sierra Madre Occidental
  Sierra Madre Occidental
  Kaart met locatie Sierra Madre Occidental

  De bossen en lagunes van de Sierra Madre Occidental vormen de perfecte omgeving voor wandel- en kajaktochten. De Spaanse naam betekent 'westerse moeder bergen'. Het bosrijke berggebied is de woonplaats van verschillende groepen mensen. De Spaanse bezetters vonden in dit gebied vele zilvermijnen, maar tegenwoordig vormt de agrarische sector de grootste bron van inkomen. Het kappen van de bomen in de bossen wordt door veel locals tegengegaan.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Een veerdienst verbindt de stad met La Paz in Baja California Sur, gelegen aan de andere zijde van de Golf van Californië. De luchthaven van Mazatlán is de Gral. Rafael Buelna International Airport.

  Geschiedenis

  De naam Mazatlán komt uit het Nahuatl en betekent 'plaats van het hert'. Het was de hoofdstad van de Mazateken. De stad werd gesticht in 1820. In de 19e eeuw groeide de bevolking sterk, vanwege de zilvermijnbouw in het achterliggende gebied. Veel immigranten kwamen uit Duitsland. Van 1859 tot 1873 was Mazatlán de hoofdstad van Sinaloa.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Mazatlán