Cabo San Lucas

Kust Cabo San Lucas met woestijn op achtergrond
Kust Cabo San Lucas met woestijn op achtergrond

Cabo San Lucas, 'De juweel van Baja Peninsula', ligt op het meest zuidelijke puntje van het schiereiland Baja California in het westen van Mexico.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Landkaart Cabo San Lucas
Plaatsen in de buurt van Cabo San Lucas (Mexico) :
 • San José del Cabo (30 km)
 • Mazatlán (359 km)
 • Loreto (378 km)
 • Puerto Vallarta (545 km)
 • Manzanillo (719 km)
 • Guadalajara (720 km)
 • Guanajuato (916 km)
 • Morelia (970 km)
 • Zihuatanejo (1048 km)
 • Taxco (1172 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cabo San Lucas

  Golfen (Cabo San Lucas)

  Golfen
  Golfen
  Kaart met locatie Golfen

  In Cabo San Lucas kun je golfen op uitdagende courses die bedacht zijn door wereldberoemde ontwerpers. Het is op zijn zachts gezegd vermakelijk om in deze zonovergoten plaats een balletje te slaan terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Speel een wedstrijdje tegen andere vakantiegangers of locals of loop gewoon een rondje over het terrein. Wanneer je nog nooit gegolfd hebt is dit de uitgelezen kans om het eens te proberen.

  Walvisspotten (Cabo San Lucas)

  Walvisspotten
  Walvisspotten
  Kaart met locatie Walvisspotten

  Vanuit Cabo San Lucas kun je een tour boeken waarmee je walvissen kunt gaan spotten. Er worden diverse excursies aangeboden, die je meenemen op zee. Vanuit het bootje kun je met een beetje geluk een walvis bekijken, wanneer de gids deze voor je gevonden heeft. Het zien van zo'n enorm groot dier zul je niet snel meer vergeten! Tijdens deze excursies is het dragen van een zwemvest verplicht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mexico bekijken.

  Vervoer

  Vlieg naar Los Angeles of Mexico City, waarna je over kunt stappen op een vlucht naar Cabo San Lucas, dat zijn eigen vliegveld heeft. Via bussen en taxi's is het vliegveld aangesloten op de stad. Vanuit Tijuana vertrekken busreizen die het hele schiereiland aandoen. Reis eerst naar La Paz en dan door naar Cabo San Lucas. Bedenk je wel dat de volledige reis zo'n 29 uur duurt! Via de Verenigde Staten kun je over Highway 1 in ongeveer 25 uur naar Los Cabos rijden.

  Geschiedenis

  Los Cabos bestond al in 1828, maar groeide pas uit tot een stad van betekenis in 1917, toen een Amerikaans bedrijf er een tonijn fabriek starte. In de jaren '70 groeide de stad uit tot een populaire vakantiebestemming. De Mexicaanse overheid zag dit als een kans en besloot de infrastructuur van de kuststad aan te pakken, zodat het de grote toestroom van toeristen ook aan kon. Tegenwoordig zijn er verschillende vakantieoorden aan de kust, die er voor hebben gezorgd dat Cabo San Lucas één van Mexico's grootste trekpleisters is geworden.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cabo San Lucas