Noordereiland

Noordereiland Nieuw-Zeeland
Noordereiland Nieuw-Zeeland

Het Noorder- en het Zuidereiland worden gescheiden door straat Cook. Het Noordereiland is iets kleiner dan het Zuidereiland. De grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland, ligt op het Noordereiland. Ook de hoofdstad Wellington bevindt zich op het Noordereiland. Het is dus niet zo vreemd dat het Noordereiland meer inwoners heeft dan het Zuidereiland. Ongeveer 2/3 van de bevolking woont op het Noordereiland. Het Noordereiland bestaat uit 4 regio`s: Northland, Auckland, Centraal Noordereiland en Wellington en het zuiden. Whangarei ligt in de regio Northland en is de meest noordelijke stad van Nieuw-Zeeland. Het Noordereiland kent verschillende klimaten en een gevarieerd landschap. Er zijn 5 vukanische regio`s op het Noordereiland. Taupo Volcanic Zone is de meest actieve. Naast vulkanen bestaat het landschap uit geisers, watervallen, rivieren, meren, mineraalpoelen en kiezelterassen.

Aanbieders van vakanties naar Nieuw-Zeeland
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Kaipara Reizen (rondreizen) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Travel Active (actieve vakantie) Klik
Etihad Airways (luchtvaartmaatschappij) Klik
Kras (allround) Klik
Koning Aap (rondreizen) Klik
FOX, verre reizen van ANWB (rondreizen) Klik

Landkaart Noordereiland

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Noordereiland

Bay of Islands
Bay of Islands

Een bijzonder mooi gebied in het Noordereiland is de Bay of Islands. Dit prachtige gebied staat ook wel bekend om zijn pure schoonheid, mooie zandstranden en groene zeewater. Het is dan ook een geliefde plek onder de toeristen. In de omgeving van de Bay of Islands zijn er diverse activiteiten waar je aan kunt deelnemen, zoals duiken, zwemmen, diepzeevissen en zeilen. Ook kun je met georganiseerde boottochten dolfijnen spotten.

Hobbiton Movie Set
Hobbiton Movie Set

In een pittoresk dorpje vlakbij Matamata ligt de Hobbiton Movie Set. De Hobbiton is ook wel het bekende stadje van de Hobbits in de bekend films 'The Lord of the Rings en The Hobbit'. Op de filmset waan je je ook echt even in een van deze films, omdat de set er precies het zelfde uitziet als de film. Daarnaast kun je de Hobbit-huisjes bezoeken of een van de andere bekende plekken uit de films.
Ook een optie is om een overnachting te nemen in een van deze Hobbit-huisjes.

Waitomo Glowworm Caves
Waitomo Glowworm Caves

Onder de Nieuw-Zeelandse stad Waitomo liggen een gigantische groot grottenstelsel. Dit grottenstelsel wordt ook wel de Waitomo Caves genoemd, wat in Maori-taal 'water dat door een hol stroomt' betekent. De grotten zijn voor een groot deel nog niet ontdekt, maar het deel dat ontdekt is, wordt opengesteld voor bezoekers. Het bijzondere aan deze grot is dat er duizenden gloeiwormen leven die de grotten verlichten. Deze verschijning doet je ook wel denken aan een heldere sterrenhemel. 


Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

Artikelen