Wellington

Wellington Nieuw-Zeeland
Wellington Nieuw-Zeeland

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Het is een belangrijk transportcentrum en vertrekpunt voor veerboten naar het Zuidereiland. In Wellington wordt veel georganiseerd zoals festivals, optredens en voorstellingen. Wellington is de thuisbasis van het Royal New Zealand Ballet en het New Zealand Symphony Orchestra. De ruime haven en steile heuvels zijn de kenmerken van de stad. Ook heeft Wellington een levendig centrum.

Aanbieders van vakanties naar Wellington
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
FOX, verre reizen van ANWB (rondreizen) Klik

Landkaart Wellington

Ervaringen

Manon BT op 16 mei 2015 plaats: Wellington, reisperiode: mei 2015

Wellington geweldige stad met erg leuke cocktailbars en restaurants. Super mooi omringt met bergen en mooie uitzichten en veel te doen!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Wellington

Botanisch tuin van Wellington
Botanisch tuin van Wellington

Op enkele minuten van het centrum van Wellington liggen de botanische tuinen. De Wellington Botanic Garden beschikt over maar liefst 25 hectare beschermd bos, uniek landschap, verschillende kleurrijke bloemen en planten en een coniferenhaag. Door het Royal New Zealand Institute of Horticulture zijn de botanische tuinen geclassificeerd tot tuinen van nationaal belang. De Botanic Garden of Wellington bestaat al sinds 1868 en is vooral in de lente een goed bezochte attractie.

De City to Sea Bridge
De City to Sea Bridge

Een van de opvallendste bruggen in Wellington is de City to Sea Bridge. Hij is gebouwd in 1994 om het centrum en de waterwijk met elkaar te verbinden. Naast het historische ontwerp met gedetailleerd Maori houtsnijwerk, heb je ook vanuit de brug een adembenemend uitzicht over de skyline van de stad. Door deze prachtige ligging en de mooie architectuur is de brug een bekende trekpleister onder toeristen. 


Te Papa Tongarewa
Te Papa Tongarewa

In Wellington staat het nationale museum van het land dat bekend staat als een van de grootste ter wereld. Het Te Papa Tongarewa zoals het Museum of New Zealand ook wel bekend staat is verdeeld in vijf verschillende collecties. De collecties zijn onderverdeeld in de thema's history, art, maori, pacific en natural. Elke van de vijf collecties is te vinden in een andere zaal van het museum. Vooral de maori cultuur is in het museum goed vertegenwoordigd.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

Geschiedenis

Wellington is in 1840 gesticht door de New Zealand Company, waarschijnlijk vanwege de strategische ligging t.o.v. het Zuidereiland.

Artikelen