Wellington

Wellington Nieuw-Zeeland
Wellington Nieuw-Zeeland

Op het Noordereiland van Nieuw Zeeland vind je de hoofdstad Wellington. De stad wordt vanwege zijn ligging ook wel 'windy Wellington' genoemd. Het is een belangrijk transportcentrum en vertrekpunt voor veerboten naar het Zuidereiland. Op heldere dagen is het mogelijk om het gebergte op het buureiland zien liggen. Wellington is het culturele centrum van het land, je vindt er heel veel musea en kunstgaleries. Je vindt er onder andere het Museum of New Zealand. Het museum biedt een uitgebreid overzicht over de geschiedenis, culturen, flora en fauna van het land. De ruime haven en steile heuvels zijn de kenmerken van de stad. In de buurt van Queens Warf kun je met een Cable Car de heuvel op waar je vanaf de top een mooi uitzicht hebt op de stad. Als cultureel centrum van het land is er geen gebrek aan festivals, optredens en voorstellingen. Wellington is de thuisbasis van het Royal New Zealand Ballet en het New Zealand Symphony Orchestra.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Wellington
Plaatsen in de buurt van Wellington (Nieuw-Zeeland) :
 • Noordereiland (296 km)
 • Christchurch (309 km)
 • Rotorua (373 km)
 • Hamilton (387 km)
 • Tauranga (422 km)
 • Auckland (481 km)
 • Zuidereiland (506 km)
 • Dunedin (617 km)
 • Invercargill (765 km)
 • Ervaringen

  op 16 mei 2015 plaats: Wellington, reisperiode: mei 2015

  Wellington geweldige stad met erg leuke cocktailbars en restaurants. Super mooi omringt met bergen en mooie uitzichten en veel te doen!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Wellington

  Botanisch tuin van Wellington (Wellington)

  Botanisch tuin van Wellington
  Botanisch tuin van Wellington
  Kaart met locatie Botanisch tuin van Wellington

  Op enkele minuten van het centrum van Wellington liggen de botanische tuinen. De Wellington Botanic Garden beschikt over maar liefst 25 hectare beschermd bos, uniek landschap, verschillende kleurrijke bloemen en planten en een coniferenhaag. Door het Royal New Zealand Institute of Horticulture zijn de botanische tuinen geclassificeerd tot tuinen van nationaal belang. De Botanic Garden of Wellington bestaat al sinds 1868 en is vooral in de lente een goed bezochte attractie.

  De City to Sea Bridge (Wellington)

  De City to Sea Bridge
  De City to Sea Bridge
  Kaart met locatie De City to Sea Bridge

  Een van de opvallendste bruggen in Wellington is de City to Sea Bridge. Hij is gebouwd in 1994 om het centrum en de waterwijk met elkaar te verbinden. Naast het historische ontwerp met gedetailleerd Maori houtsnijwerk, heb je ook vanuit de brug een adembenemend uitzicht over de skyline van de stad. Door deze prachtige ligging en de mooie architectuur is de brug een bekende trekpleister onder toeristen. 


  Te Papa Tongarewa (Wellington)

  Te Papa Tongarewa
  Te Papa Tongarewa
  Kaart met locatie Te Papa Tongarewa

  In Wellington staat het nationale museum van het land dat bekend staat als een van de grootste ter wereld. Het Te Papa Tongarewa zoals het Museum of New Zealand ook wel bekend staat is verdeeld in vijf verschillende collecties. De collecties zijn onderverdeeld in de thema's history, art, maori, pacific en natural. Elke van de vijf collecties is te vinden in een andere zaal van het museum. Vooral de maori cultuur is in het museum goed vertegenwoordigd.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

  Vervoer

  Wellington is geen grote stad. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, maar soms is het fijn om even het openbaar vervoer te pakken. Dat kan in Wellington prima, de stad heeft namelijk een goed georganiseerd netwerk. Er zijn ongeveer 200 lijnbussen en 65 trolleybussen door de hele stad. Vanaf Lambton Quay kun je per Cable Car de heuvel op. Wellington is omgeven door water, een boot is dus een perfect vervoersmiddel. Vanaf de haven gaat er geregeld een veerboot die je naar het Zuidereiland kan brengen. Hier doe je ongeveer 3 uur over. 

  Geschiedenis

  De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is genoemd naar Arthur Wellesley, de eerste Hertog van Wellington in Engeland en de overwinnaar in de Slag bij Waterloo. De stad werd gesticht in 1840 op deze plek vanwege zijn gunstig ligging ten opzichte van het Zuidereiland. Na het 25 jarige bestaan van de stad werd het benoemd als hoofdstad van het land omdat men bang was dat de bewoners van het Zuidereiland zouden proberen aan aparte kolonie te vormen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Wellington