Sighisoara

Steegje in Sighisoara, Roemenie
Steegje in Sighisoara, Roemenie

Sighisoara ligt in het midden van Roemenië, in het district Mures in Transsylvanië. Sighisoara wordt beschouwd als de mooiste en best bewaarde middeleeuwse stad van Europa. Deze stad is een van de weinige vestingsteden die nog bewoond is en bestaat uit twee delen: de middeleeuwse burcht die gebouwd werd op de top van een heuvel en de lagere stad in de vallei van de Tarnava Mare rivier. De stad leeft voornamelijk van de toerisme en heeft verschillende bezienswaardigheden. Zo vind je hier onder andere een klokkentoren, het geboortehuis van Dracula en de kloosterkerk Biserica din Deal. Sighisoara is zowel een goede bestemming voor een wintersportvakantie als voor een stedentrip.

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sighisoara
Plaatsen in de buurt van Sighisoara (RoemeniŽ) :
 • Sibiu (69 km)
 • Voronet (167 km)
 • Boekarest (223 km)
 • Timisoara (281 km)
 • Constanta (378 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sighisoara

  Clock Tower (Sighisoara)

  Clock Tower
  Clock Tower
  Kaart met locatie Clock Tower

  Bij een bezoek aan Sighisoara springt meteen de 64 meter hoge klokkentoren, ook wel 'Clock Tower' in het oog. De toren is gebouwd in 1556 en heeft zijn authentieke uitstraling nog. Voor een prachtige ervaring en uitzicht kun je de treden van de Clock Tower beklimmen naar de top van de toren. Eenmaal boven zul je versteld van het uitzicht over de stad. Toentertijd werd de toren gebruikt als hoofdingang van de verdedigingsmuur en de opgeslagen schatten in de stad. 


  De Scholieren trap (Sighisoara)

  De Scholieren trap
  De Scholieren trap
  Kaart met locatie De Scholieren trap

  Een must-see in Sighisoara is de overdekte houten 'Scholieren trap'. Het verhaal achter deze trap luidt dat verloofde vrouwen hun man op de proef moesten stellen: bij elke trap moet de man zijn aankomende bruid kussen en haar naam hardop zeggen. Wanneer hij één keer een andere naam zei, was dit niet de juiste man voor je. Daarnaast werd de trap in 1652 gebouwd om de kerk en de school ook tijdens het winterseizoen bereikbaar te maken. Officieel waren het 300 treden naar boven, nu zijn er nog maar 175 trappen.


  Vlad Dracula house (Sighisoara)

  Vlad Dracula house
  Vlad Dracula house
  Kaart met locatie Vlad Dracula house

  In 1431 werd in Sigishoara Vlad Dracula geboren, de achternaam van Vlad betekent 'Zoon van de draak'. Zijn geboortehuis is nog in stand en als toerist zijnde kun je deze vandaag de dag bezichtigen. Het huis is gelegen aan het Citadel Plein, vlakbij de Klokkentoren. Op de begane grond vind je een restaurant, hoewel op de eerste verdieping van het huis het Museum of Weapons is gevestigd. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van RoemeniŽ bekijken.

  Vervoer

  Wanneer je naar Sighisoara wil reizen, kun je het beste naar Boekarest Henri Coanda Airport vliegen. Deze luchthaven is onder andere te bereiken met KLM, Blue Air en Lufthansa. De afstand tussen de luchthaven en Sighisoara is ongeveer 275 kilometer. Deze afstand kun je afleggen met een trein of met een (huur)auto. Op de luchthaven van Boekarest zijn meerdere autoverhuurbedrijven aanwezig. Je kunt er voor kiezen om van te voren een auto te huren of ter plaatse. Wanneer je van te voren een auto huurt, kun je profiteren van de aanbiedingen en weet je zeker dat er een auto voor je klaar staat. 

  Over het algemeen is het reizen met het openbaar vervoer in Roemenië relatief goedkoop tegenover de prijzen die je betaalt in Nederland. Je kunt zowel een treinticket in de trein zelf kopen als op het station. Wel is het verstandiger om een treinticket aan te schaffen op het station. Dit is namelijk een stuk goedkoper. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om kortere afstanden af te leggen met de taxi. Dit is namelijk ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Zorg er wel voor dat je van te voren een prijs afspreekt met de taxichauffeur.

  Geschiedenis

  In de omgeving van het huidige Sighisoara werd al in de 3e eeuw v.Chr. een nederzetting gesticht, namelijk Sandova. Dit was in de 2e eeuw een belangrijke Romeinse castrum waar Romeinse legioenen zich legerden. Sighisoara werd pas in 1191 door de Saksen voor het eerst vermeld. In 1280 kreeg het de Latijnse naam Castrum Sex maar werd hernoemd in 1298 naar de Duitse Schespurch. In 1337 werd Sighisoara een centrum voor koningen en in 1367 kreeg de plaats stadsrechten en was het bekend onder de naam Civitas de Segusvar.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sighisoara