Voronet

Klooster in Voronet, Roemenie
Klooster in Voronet, Roemenie

Voronet ligt in het noorden van Roemenië aan de voet van de Karpaten in de regio Boekovina. Deze regio ligt niet alleen in Roemenië maar strekt zich, sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, ook uit over Oekraïne. De belangrijkste bezienswaardigheid die te vinden is in dit kleine plaatsje is het beroemde Klooster van Voronet. Er zijn een aantal pensions en hotels in het plaatsje gevestigd waar je kunt overnachten. De meeste toeristen komen voor een bezoek aan het klooster. Verder is er namelijk niet veel te doen en te zien in dit stadje. De laatste jaren zijn er wel een aantal restaurants bijgekomen waar je heerlijk kunt eten.

Ben jij op zoek naar een vakantie in RoemeniŽ? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Landkaart Voronet
 • Boekarest (345 km)
 • Constanta (431 km)
 • Sibiu (234 km)
 • Sighisoara (167 km)
 • Timisoara (406 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Voronet

  Klooster Mănăstirea Voronet (Voronet)

  Klooster Mănăstirea Voronet
  Klooster Mănăstirea Voronet

  In het Roemeens heet het klooster Mănăstirea Voronet, maar door buitenlanders wordt het klooster Voronetklooster genoemd. Het klooster in de noordelijke plaats Voronot, staat bekend om de schilderingen op de muren met een speciale kleur blauw. De kleur blauw heeft zelfs een eigen naam gekregen: Voronet-blauw. De muren die oorspronkelijk om het klooster stonden zijn compleet verdwenen, wel staat er tegenwoordig een nieuwe omheining om het klooster. Het klooster zelf is in 1488 gebouwd door Ştefan cel Mare. Je kunt tijdens je reis in Roemenië ook in het klooster overnachten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van RoemeniŽ bekijken.

  Vervoer

  De doorgaande wegen in de omgeving van Voronet zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd en voorzien van modern asfalt. De kleinere wegen zijn minder makkelijk te bereizen en sommige zijwegen zijn nog zeer matig van kwaliteit. De regio Boekovina kun je bereiken met de auto via twee routes: vanuit Cluj neem je de N17/E576 via Dej en vanuit Bistrita reis je over de goed begaanbare Bargau-pas (1.200 meter) naar Vatra Dornei.

  De dichtstbijzijnde luchthaven bij Voronet is Bacau Airport. Deze luchthaven is te bereiken met onder andere Blue Air. Er zijn geen rechtstreekse vluchten beschikbaar vanaf Nederland. De afstand tussen Bacau Airport en Voronet is ongeveer 165 kilometer. 

  Over het algemeen is het reizen met het openbaar vervoer in Roemenië relatief goedkoop tegenover de prijzen die je betaalt in Nederland. Je kunt zowel een treinticket in de trein zelf kopen als op het station. Wel is het verstandiger om een treinticket aan te schaffen op het station. Dit is namelijk een stuk goedkoper. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om kortere afstanden af te leggen met de taxi. Dit is namelijk ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Zorg er wel voor dat je van te voren een prijs afspreekt met de taxichauffeur.

  Geschiedenis

  Voronet staat vooral bekend om het Klooster van Voronet dat staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze is gebouwd door Stefan Cel Mare in 1488. Dit klooster staat bekend om de beschilderde muren met een bijzondere blauwe kleur. Deze beschilderingen zijn in 1547 gemaakt. Het klooster functioneerde volledig totdat in 1785 de Oostenrijkers binnenvielen. In 1991, twee jaar na de val van het communisme, ging het klooster dankzij een aantal nonnen weer in werking.

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Voronet