Murska Sobota

Murska Sobota ligt in het oosten van Slovenië dichtbij de grens met Oostenrijk en Hongarije. De stad Maribor ligt 60 km ten zuidwesten. Murska Sobota is genoemd naar rivier de Mur en naar de wekelijkse zaterdagmarkt. 'Szombat' betekent zaterdag in het Hongaars en Muraszombat was de officiële Hongaarse naam voor Murska Sobota tot 1919. Het is de hoofdstad van de regio Prekmurje en heeft ongeveer 20.000 inwoners. Het Overwinningsplein (Trg Smahe) is het hart van de stad, hier bevindt zich o.a. het Bevrijdingsmonument. De stad wordt meestal Sobota genoemd en de traditionele Germaanse naam is Olsnitz. Deze gemeente in Slovenië is maar liefst 64,4 km² groot. In de gemeente Murska Sobota bevinden zich de volgende plaatsen: Bakovci, Černelavci, Krog, Kupsinci, Markisavci, Nemcavci, Polana, Rakičan, Satahovci en Veščica. In deze plaatsen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Hierdoor is het erg interessant om dit gebied te bezoeken. 

Heb je weinig kennis van SloveniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Murska Sobota
Plaatsen in de buurt van Murska Sobota (SloveniŽ) :
 • Maribor (41 km)
 • Celje (83 km)
 • Ljubljana (144 km)
 • Kranj (147 km)
 • Koper (225 km)
 • Izola (230 km)
 • Portoroz (235 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Murska Sobota

  Holocaust Memorial (Murska Sobota)

  Op het oude treinstation van Murska Sobota is op 29 januari 2010 het eerste Sloveense monument van de Tweede Wereldoorlog onthuld. Dit is gewijd aan alle joden die verbannen werden uit de Prekmurje regio tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Joodse samenleving in Murska Sobota werd door de Duitsers vernietigd. Op 26 april 1944 werd aan joden in Murska Sobota bevolen om zich te verzamelen in de synagoge van Murska Sobota. Hier werden zij vastgehouden om op 27 april te worden gedeporteerd naar concentratiekampen.

  Kuuroorden (Murska Sobota)

  Kuuroorden
  Kuuroorden
  Kaart met locatie Kuuroorden

  In de buurt van Murska Sobota kun je heerlijk genieten tijdens een bezoek aan een van de kuuroorden. Op 10 kilometer afstand ligt bijvoorbeeld Banovci-Veržej, dat vlak bij de rivier de Mura ligt. Dit mooie moderne thermen complex heeft verschillende thermen en zwembaden, een restaurant en het beschikt ook over luxe accommodaties. Daarnaast kun je actief bezig zijn: vanuit het thermencomplex kun je aan verschillende activiteiten doen als wandelen en fietsen.

  Murska Sobota Gallery
  Murska Sobota Gallery
  Kaart met locatie Murska Sobota Gallery

  De Murska Sobota Gallery, in het Sloveens Galerija Murska Sobota genoemd, is een museum in Murska Sobota. In dit museum kun je de kunst van meerdere verschillende Sloveense kunstenaars bewonderen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Doordeweeks is het geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag is het geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van SloveniŽ bekijken.

  Vervoer

  Vanuit Murska Sobota kun je met de bus en trein naar steden en dorpen in de omgeving reizen. Het overzichtelijke centrum is prima lopend te verkennen. Ook rijden er taxi's door het gebied.

  Geschiedenis

  De eerste officiële bewijzen van Murska Sobota stammen uit 1348. In 1605 werd Muraszombat verwoest door de troepen van de anti-Habsburgse István Bocskai en vervolgens werd er een kasteel gebouwd op de huidige locatie van Murska Sobota. Dit kasteel dateert uit de 15e eeuw en is sinds 1936 een streekmuseum. Tot 1920 bleef Murska Sobota bij Hongarije horen. In 1991 werd de stad gebombardeerd tijdens de 10-daagse oorlog tussen Slovenië en het Joegoslavische leger, maar ondervond hier vrijwel geen schade door. Op 7 april 2006 werd Murska Sobota zetel van het bisdom Murska Sobota, suffragaan aan het aartsbisdom Maribor.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Murska Sobota