Izola

Havenstad Izola - SloveniŽ
Havenstad Izola - SloveniŽ

Izola ligt in het uiterste westen van Slovenië, aan de Golf van Triëst. Het is een van de 3 havensteden van het land en heeft ongeveer 15.000 inwoners. De naam is afgeleid van het Italiaanse 'isola' wat 'eiland' betekent, de stad was vroeger namelijk een eiland. Door de vroegere overheersing van de Italianen spreken nog veel inwoners van Izola Italiaans. Er is zelfs Italiaanse radio en televisie en sommige officiële documenten zijn in twee talen: Sloveens en Italiaans. Izola is vandaag de dag vooral populair bij toeristen en dat resulteert in veel hotels, leuke festivals in de zomer en een aantal interessante kunstgalerijen.

Heb je weinig kennis van SloveniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Izola
Plaatsen in de buurt van Izola (SloveniŽ) :
 • Koper (5 km)
 • Portoroz (6 km)
 • Ljubljana (87 km)
 • Kranj (94 km)
 • Celje (146 km)
 • Maribor (191 km)
 • Murska Sobota (230 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Izola

  Haven van Izola (Izola)

  Haven van Izola
  Haven van Izola
  Kaart met locatie Haven van Izola

  Izola is een havenstad en de bruisende haven van Izola is dan ook zeker een bezoekje waard. Deze haven ligt vol met boten en jachten. Rondom de haven liggen ook wat leuke restaurants. In de zomer is dineren hier echt een aanrader. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de zee en de haven en je kunt genieten van een mooie zonsondergang.

  Oude binnenstad Izola (Izola)

  Oude binnenstad Izola
  Oude binnenstad Izola
  Kaart met locatie Oude binnenstad Izola

  In de oude binnenstad van Izola hangt een hele bijzondere, gezellige sfeer. Het is hier niet zo druk als in de rest van de stad, als je op zoek bent naar wat rust en verkoeling ben je hier dan ook zeker aan het juiste adres. Hier loop je door gezellige straatjes en kun je de mooie, sprookjesachtige huizen bekijken of genieten van een drankje op het terras.

  Sint Mauruskerk (Izola)

  Sint Mauruskerk
  Sint Mauruskerk
  Kaart met locatie Sint Mauruskerk

  De Nederlandse naam voor de Cerkev Sv. Mavra is de Sint Mauruskerk. Deze kerk ligt op het hoogste punt van Izola en aan de noordelijke rand van het centrum. In 1346 begon de bouw van de kerk, maar de huidige kerk dateert uit 1547. De klokkentoren van de Sint Mauruskerk is maar liefst 36 meter hoog, waardoor je een mooi uitzicht hebt op de stad.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van SloveniŽ bekijken.

  Vervoer

  Veel Nederlanders gaan met de auto of het vliegtuig naar Slovenië. Ga je met de auto houdt er rekening mee dat een vignet verplicht is op de snelwegen. Met het vliegtuig ben je er het snelst, een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Ljubljana duurt ongeveer 2 uur. De luchthaven van Triëst in Italië is dichterbij en ook deze vlucht duurt ongeveer 2 uur. Busdiensten verbinden veel dorpen en steden met elkaar. Er zijn langeafstandsbussen en regionale bussen.

  Geschiedenis

  Ten tijden van de Romeinen was Izola een eiland. Zij bouwden in de omgeving van het tegenwoordige Izola, de haven Haliaetum. In de Middeleeuwen hoorde Izola bij de Republiek Venetië. Toen Triëst in de 16e eeuw een belangrijke haven in de regio werd, verloor Izola gezichtsverlies.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Izola