Beste reistijd Zuid-Afrika: vliegtijd en beste maand

Neushoorn in Zuid-Afrika
Neushoorn in Zuid-Afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika: vliegtijd & beste maand

Zuid-Afrika heeft een zeer prettig klimaat en is het hele jaar geschikt om op vakantie te gaan. De vraag is natuurlijk, welk tijdstip is perfect om Zuid-Afrika te bezoeken. Het antwoord is niet zo eenvoudig. Over het algemeen is Zuid-Afrika het hele jaar door geschikt voor een vakantie. Misschien wil je wel op safari, of juist niet en wil je een heerlijke zonvakantie. De wensen van je vakantie hangen wel samen met de beste reistijd. Voor een safari kun je beter in de wintermaanden naar Zuid-Afrika reizen en voor een zonvakantie zijn de zomermaanden weer beter geschikt. Bovendien is Zuid-Afrika erg groot, en hangt je reisplan natuurlijk ook nog wel af van de regio's die je gaat bezoeken. 

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zonvakantie

Van november tot en met februari is het in Zuid-Afrika hoogzomer en liggen de temperaturen in bijvoorbeeld Kaapstad rond de 33 graden. De stranden van Kaapstad zijn dan gezellig en drukbezocht. Als je de andere kant van Zuid-Afrika op gaat zul je ervaren dat de temperaturen verschillen. Dit komt doordat in Zuid-Afrika verschillende klimaatzones gelden. Vind je 33 graden te warm, dan zijn de wintermaanden in Zuid-Afrika beter geschikt. In deze periode is het rond de 20 graden.

Safaritijd

Wil je op safari, dan ligt het er aan op welk moment je het land bezoekt. In Kaapstad is het bijvoorbeeld in de maanden april tot en met oktober wat frisser en meer regenachtig. Een voordeel is dat de malariamuggen niet actief zijn in deze periode. In deze maanden is het dan wel zeer geschikt om een safari te ervaren in het Kruger park. In deze periode is het daar namelijk droog en verplaatst het wild zich naar de drinkplaatsen. Vroeg in de ochtend is het nog fris, maar zodra de zon tevoorschijn komt loopt de temperatuur al snel op tot minimaal een aangename temperatuur van 20 graden. In de zomer loopt de temperatuur verder op tot wel 35 graden, maar er kan dan wel meer neerslag vallen wat zorgt voor wat verkoeling. In de zomermaanden is het minder geschikt voor een safari doordat het gras hoger is en de dieren zich makkelijker kunnen verstoppen.

Vraag gratis een offerte aan

Wandelen in Zuid-Afrika

Ben je een echte avonturier en wil je de gebergtes van Zuid-Afrika graag met de voet ontdekken. Dan zit je in Zuid-Afrika goed. Er zijn namelijk prachtige natuurgebieden te vinden in het land. Het beste moment om te gaan hangt af van de plek waar je heen wil. Ga je bijvoorbeeld wandelen in de omgeving van de Kaap of kies je ervoor om in de noordelijke berggebieden te gaan wandelen. Door slechte weersomstandigheden kan wandelen minder prettig zijn omdat het glad is.

Vliegtijd

De vliegtijd naar Zuid-Afrika is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren, zoals het weer, tussenlandingen en de drukte op de luchthaven. Er valt wel een schatting te maken over hoelang het ongeveer zal duren om in Zuid-Afrika te komen. Naar Johannesburg bedraagt de gemiddelde reistijd iets meer dan 11 uur. Kaapstad duurt iets langer, daar ben je in ongeveer 12 uur. De vliegtijd naar Durban bedraagt net als Kaapstad ongeveer 12 uur.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen