Top 10 excursies in Zuid-Afrika

Leeuw Wild Zuid-Afrika
Leeuw Wild Zuid-Afrika

Tijdens een safari op zoek naar de Big Five is een van de meest bekende dingen om te doen in Zuid-Afrika maar uiteraard is er nog veel meer te beleven in het authentieke maar ook luxueuze Afrikaanse land. Wist je bijvoorbeeld dat er erg goede wijnen uit Zuid-Afrika komen? En dat de eeuwen van immigratie veel cultuur hebben achtergelaten?! De excursies lopen uiteen van een bezoek aan een Zuludorp tot een massage met inlandse kruiden in een traditionele spa. Reisgraag.nl heeft 10 leuke excursies voor je op een rijtje gezet;

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1.Wijn proeven

Er worden veel verschillende wijnexcursies aangeboden om de Kaapse wijngebieden te ontdekken en uiteraard zijn de meeste mét proeverij! De wijngebieden in Zuid-Afrika strekken zich uit van het westen tot ver in Noordkaap en de rand van de Karoo. Er zijn maar liefst 18 officiële wijn- en 2 cognacroutes.

2.Ontdek de natuur in bergketen Drakenbergs

uKhahlamba heet de keten in Zulutaal en het is de hoogste van Zuid-Afrika. Het gebied strekt zich uit over 1.000 kilometer en kent een spectaculaire natuur. De zandsteengrotten herbergen de grootste verzameling San-schilderijen ter wereld en er zijn nog verschillende inheemse plantensoorten te vinden. Vraag gratis een offerte aan

3.Bezoek een lokale spa

Er zijn een aantal spa`s in Zuid-Afrika die behandelingen doen op basis van Afrikaase kruiden en planten zoals buchu, rooibos en de marulaplant. Het Fordoun Hotel & Spa heeft zelfs zijn eigen traditionele Afrikaanse dokter die zowel inyanga (medicinaal genezer) als sangoma (spiritueel genezer) is.

4.Bungeejumpen in Bloukrans

De Bloukransbrug, langs de Tuinroute, is 216 m hoog en hiermee de allerhoogste commerciële bungeejump vanaf een brug. Het trekt dan ook avonturiers uit alle delen van de wereld. Er zijn verschillende activiteiten te ondernemen zoals de Flying Fox kabelbaan (bij Zuid-Afrikanen bekend als de "foofie slide"), een spannende en snelle rit van 200 m.

5.Bezienswaardigheden m.b.t. de Vrijheidsstrijd

Zuid-Afrika werd vanaf het midden van de 17e eeuw tot laat in de 20e eeuw gedomineerd door de apartheid en dit heeft zijn sporen nagelaten. Om meer te weten te komen over deze fascinerende strijd zijn er diverse musea opgericht zoals het Sol Plaatje Museum in Kimberley of het Constitution Hall in Johannesburg.

6.De Big Five-safari

Natuurlijk mag deze excursie niet ontbreken op dit lijstje, het is en blijft één van de mooiste dingen om te doen in Zuid-Afrika. De Big Five staat voor buffel, leeuw, olifant, luipaard en neushoorn en in alle provincies kun je deze dieren spotten. Vergeet tijdens zo`n safari nooit dat je te maken hebt met wilde dieren en houdt je aan de (park)regels. Het Krugerpark is het bekendste park maar er zijn nog tientallen andere safariparken. 

7.Bezoek een cultuurdorp

Zuid-Afrika kent vele uiteenlopende culturen met ieder zijn eigen tradities. Om inzicht te krijgen in het leven van verschillende stammen zoals de Zulu`s, Pedi, Basotho en Twana zijn een aantal dorpen opengesteld voor publiek. De inwoners brengen hun tijd o.a. door met het verzorgen van het vee, het bakken van kleipotten, vlechten van manden en brouwen van bier.

8.Shoppen in de grote stad

Zuid-Afrika kent een aantal grote steden met winkelcentra waar je naar hartenlust kunt shoppen. Sandton City in Johannesburg is een van de oudste en meest exclusieve winkelcentra van Zuid-Afrika en biedt onderdak aan meer dan 400 bekende (inter)nationale merken. Ook Victoria Wharf Shopping Centre in Kaapstad is een echte must voor iedere shopfreak.

9.Walvissen spotten

Ondanks dat de plaats Hermanus wellicht de beroemdste locatie is om walvissen te observeren, worden er ook uitstekende excursies georganiseerd vanuit Strandfontein aan de westkust en vanuit Lambert's Bay, St. Helena, Elands Bay en Ysterfontein. Van juni tot november zijn de walvissoort Zuidkapers langs de zuidkust van de Kaap tevens goed waarneembaar vanaf de kust.

10.Ervaar de Zuid-Afrikaanse keuken

De traditionele Afrikaanse keuken is kleurrijk en verrassend. Een aantal gespecialiseerde restaurants doen het uitstekend door zowel de hedendaagse als traditionele Afrikaanse keuken aan te bieden. Enkele typische Zuid-Afrikaanse gerechten zijn amadumbe, morogo, pens, chakalaka en het bijna niet weg te denken broodje boerewors.

Voor meer tips hebben we nog een top 5 met tips voor prachtige uitjes in Zuid-Afrika. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen