Rondreizen door Zuid-Afrika

Swellendam Rondreizen Zuid-Afrika
Swellendam Rondreizen Zuid-Afrika

Rondreizen door Zuid-Afrika is prachtig. Het mooie zachte groen van de heuvels, de savanne, de koele kleuren van de oceaan, de wilde dieren en de cultuur zorgen ervoor dat jouw rondreis door Zuid-Afrika zeker onvergetelijk wordt. Het kleurrijke land heeft een mooie maar afwisselende natuur die zeer geschikt zijn voor safari's. Ook de hartelijkheid en gastvrijheid van de Zuid-Afrikanen, de heerlijke keuken en het goede wegennet maken de reis zeer plezierig.

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Reizen naar en in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is met diverse luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland goed te bereiken. Er zijn meerdere internationale luchthavens in het land: één in Johannesburg en één in Kaapstad. Ook de luchthavens van Durban, Mpumalanga en Port Elizabeth worden als internationale luchthavens gezien. Een rechtstreekse vlucht naar Kaapstad of Johannesburg duurt zo'n 11 uur. Eenmaal in Zuid-Afrika aangekomen zijn er verschillende manieren van reizen. Erg leuk is om het land per auto te verkennen. Het huren van een auto is veilig en vertrouwd. Bij de meeste maatschappijen kun je de auto volledig laten verzekeren. Het wegennetwerk en de bewegwijzering in het land zijn vaak goed en ook is het niet druk op de wegen. Veel wegen zijn geasfalteerd maar er zijn ook nog enkele gravelwegen. Dit zijn wel vaak de wegen die je naar de mooiste plekjes brengen. Het openbaar vervoer is minder goed geregeld, vaak zijn er alleen trein- en busverbindingen tussen grote steden.

De reis

Als je een reis door Zuid-Afrika gaat maken kun je ervoor kiezen om voor een georganiseerde reis te maken, of er zelf een uit te stippelen. Verzamel voordat je op reis gaat informatie over leuke plaatsen, accommodaties en excursies. Zo hoef je dat niet allemaal ter plekke nog te regelen. Vraag gratis een offerte aan

Bezienswaardigheden

Als je zelf je reis gaat uitstippelen zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen, Zuid-Afrika heeft namelijk zoveel moois dat je het lang niet allemaal kunt zien. Toch zijn dit een aantal bekende en minder bekende highlights die je gezien zou moeten hebben:

Kruger National Park
Dit nationale park is één van de grootste parken in heel de wereld. Van noord naar zuid is het zo'n 322 kilometer en de breedte bedraagt gemiddeld 64 kilometer. Met zijn 1.948.538 hectare is het park ongeveer net zo groot als de helft van Nederland. Voor safariliefhebbers is dit park de perfecte plek. De diverse omgeving zorgt voor een gevarieerde safari en heb je zeker kans de Big Five te zien!

Chrissismeer
Het Chrissismeer is een onbekende maar mooie bezienswaardigheid. Rondom dit plaatsje vind je namelijk meer dan 250 zoetwatermeren bij elkaar! Het is hiermee dan ook het grootste, verse en ondiepe watermeer in Zuid-Afrika. In de omliggende bergen vind je nog steeds tekeningen van de vroegere bewoners, de San, op de rotsen.

Kaapstad
Een stad die niet mag ontbreken tijdens je reis is natuurlijk Kaapstad. De stad ligt op een schiereiland aan de Atlantische Oceaan en is erg geliefd bij toeristen. Kaapstad heeft nog vele historische gebouwen en ligt bovendien aan de voet van de beroemde Tafelberg. Longstreet is vooral populair door de victoriaanse gebouwen met de sierlijke balkonhekken van smeedijzer. Ook de markt op de Grand Parade is erg leuk om mee te maken.

Hermanus
De stad Hermanus is eigenlijk de kraamkamer voor walvissen. Doordat de baai zo diep is, zelfs tot aan de wal, is het een perfecte plek voor walvissen uit Antarctica om hier hun jongen te baren. Vanuit Hermanus kun je dus zeer goed walvissen observeren. Vanaf de haven is een wandelpad gemaakt van 10 kilometer lang waarbij je langs de baai naar het Grotto strand loopt. Hermanus is onderdeel van de prachtige Westkaap. 

Overnachten

Er zijn in Zuid-Afrika genoeg simpele maar ook luxe accommodaties te vinden. Zo heb je eenvoudige accommodaties met eigen sanitair die vaak in de nationale parken als het Krugerpark te vinden zijn. Kleinschalige hotels en guesthouses zijn er ook in overvloed. Voor de reizigers die wat meer van comfort houden zijn er ruime lodges met veel faciliteiten. Wie echt iets bijzonders wilt kan overnachten in een speciale accommodatie waarbij je overnacht op een 'bijsonder plekkie'. Ze zijn niet perse luxer maar liggen gewoon op een unieke plek. Je kijkt bijvoorbeeld uit over de Drakensbergen of de oceaan. Voor gezinnen hebben we hele mooie glampingtenten door heel Zuid-Afrika. 

In dit kleurrijke land ervaar je al het moois van Afrika in één: de natuur, de dieren, de keuken en de gastvrije mensen. Het is dan ook zeker een plek waar vele mensen naar terugkeren! We stellen graag een offerte voor je samen die het beste past bij jouw wensen. Een offerte is bij ons altijd gratis. 

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

4,0

Gerelateerde artikelen