Panoramaroute Zuid-Afrika

Panoramaroute Zuid-Afrika
Panoramaroute Zuid-Afrika

Als je in Zuid-Afrika bent mag je de Panoramaroute eigenlijk niet missen. Want naast dat het Krugerpark, Kaapstad en de wilde dieren bij Zuid-Afrika horen, krijg je door de Panoramaroute ook een heel goed beeld van Zuid-Afrika. En dan vooral van de overweldigende natuur. Tijdens de route krijg je namelijk de meest spectaculaire vergezichten te zien en kom je langs de leukste plaatsjes.

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De route

De route is een mix van geschiedenis, cultuur en natuur en loopt door het noordoosten van Zuid-Afrika. De route is eigenlijk een meander tussen de White River en de Blydepoort Dam. Panoramische zichten kom je overal op de route tegen. De Blyde River Canyon vormt hier de overgang naar het laagveld en dus het einde van het hoogveld. Het hoogveld wordt gevormd door een plateau dat in het westen begint. Bij Sabie, Graskop en de Erasmuspas houdt dit plateau opeens op. De Panoramaroute ligt dan ook in de regio bij Sabie, tot onder aan de Erasmuspas. Als je vanuit het Krugerpark naar de route kijk snap je goed wat er bedoeld wordt. Je ziet ineens een gebergte opdoemen als je voor je uitkijkt. Dit wil ook zeggen dat er een groot hoogteverschil is.

Tijdens de route heeft dit alleen maar voordelen. Er zijn veel natuurwonderen te zien als bijvoorbeeld watervallen of een canyon. Doordat er redelijk veel regen in deze regio valt is het ook een hele groene regio, wat de route alleen maar mooier maakt. We bespreken een aantal hoogtepunten uit de route.

Blyde River Canyon

De Blyde River Canyon ligt op de Panoramaroute en is een enorme kloof met rotsplateaus, kliffen en bijzondere vormen. De Blyde River loopt door de canyon, waar het zijn naam aan te danken heeft. De kloof is ongeveer 26 kilometer lang en 800 meter diep. Het rode zandsteen kenmerkt de canyon, maar ook het vele groen dat er te zien is. Een bijzonder mooi panoramisch uitzicht heb je bij de 'Drie Rondawels', wat reusachtige ronde rotsen zijn.

Rondawels
Rondawels
Vraag gratis een offerte aan

God's Window

Een van de mooiste vergezichten wordt door de God's Window gevormd. Je hebt tussen de rotsen door een adembenemend uitzicht op het groen van de regio. In de regenmaanden kan het er mistig zijn, als je een goed uitzicht wilt hebben dien je hier rekening mee te houden.

God's Window
God's Window

Bourke's Luck Potholes

Bourke's Luck Potholes zijn zeer indrukwekkende natuurverschijnselen. Het zijn cilindervormige gaten en zijn ontstaan doordat de Blyde River en de Treur River bij elkaar kwamen. Vroeger haalden de goudzoekers enorm veel goud uit de gaten. Tegenwoordig is het vooral een toeristische trekpleister. Er is een bezoekerscentrum aanwezig waar je meer informatie kan krijgen. Ook zijn en prachtige wandelingen rondom het gebied van de gaten te maken.

Bourke's Luck Potholes
Bourke's Luck Potholes

Watervallen in Graskop en Sabie

Op een hoogte van 1.055 meter ligt Sabie. De omgeving hiervan is zeer rijk aan watervallen. Zo vind je er onder andere de Lone Creek Falls van 68 meter hoog, de Horseshoe Falls en een aantal kilometers verder ligt de Mac-Mac Falls. De gelijknamige rivier stort hier ruim 65 meter naar beneden. Rondom Graskop zijn ook veel watervallen te vinden als bijvoorbeeld Pinnacle Falls.

Watervallen in Graskop en Sabie
Watervallen in Graskop en Sabie

Pilgrim's Rest

Pilgrim's Rest werd gesticht op de plek waar in 1872 voor het eerst goud gevonden werd. Het plaatsje bestond toen uit 1.500 inwoners en had een hoge welvaart. Criminelen maakten de verbindingsroutes naar het stadje echter al snel onveilig. De laatste goudmijn werd gesloten in 1971, in 1986 werd het dorpje tot museumdorp verklaard.

Pilgrim's Rest
Pilgrim's Rest


De Panorama route kan je in 1 dag rijden. We kunnen deze route inpassen in een rondreis langs Krugerpark, Swaziland en andere mooie plekken. Wil je een gratis offerte? Dan stellen we graag samen met jou de ideale rondreis samen! 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen