Kruger National Park in Zuid-Afrika

Olifant steek over Kruger park
Olifant steek over Kruger park

In het Noordoosten van Zuid-Afrika, ligt het Kruger National Park. Dit 19.000 km² grote park is een van de grootste natuurparken ter wereld. Het park maakt tegenwoordig deel uit van het Great Limpopo Transfrontier Park. Dit is een zogenaamd ´vredespark´, een gebied waarin vrije oversteek van de grens voor mens en dier mogelijk is, al worden de grenzen wel bewaakt. Tot het vredespark behoren Kruger Park, het in Zimbabwe gelegen Gonarezhou, dat in het noorden aan Kruger Park grenst, en Limpopo in Mozambique, gelegen ten oosten van Kruger Park. Het resultaat is een park met een totaal oppervlakte van 35.000 km², waarin dieren niet langer beperkt zijn tot de politieke begrenzingen van landen in kwestie. Inmiddels zijn er al nieuwe plannen om het park verder uit te breiden tot 99.800 km².

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bescherming

Het reservaat werd al in 1898 geopend in een poging de controle te behouden over de jacht en de bescherming van de dierenpopulaties. In 1926 werd het park uitgebreid en omgedoopt tot Kruger National Park, door de toenmalige president van de Zuidafrikaanse Republiek, Paul Kruger. Pas omstreeks het jaar 1961 werd het park omheind.

Klimaat en Ecosystemen

Het park kent een subtropisch klimaat, met een regenseizoen dat duurt van september tot mei. Tijdens deze periode zijn de dagen vochtig en heet, de temperaturen lopen regelmatig op tot boven de 38°C. Veel aangenamer is het droge winterseizoen, waarin de dagen een stuk milder zijn. Door de grote oppervlakte van het nationale park zijn er maar liefst zes verschillende ecosystemen te onderscheidden. Deze variëren van dichtbegroeide, bebosde gebieden tot droge, uitgestrekte grasvlaktes. Grofweg zijn er bijna 2.000 verschillende plantsoorten aanwezig in het park. Het park kent ook een grote diversiteit aan diersoorten. Zo zijn er wel 517 vogelsoorten en 114 verschillende reptielsoorten, waaronder een paar duizend krokodillen. Het park staat bekend als één van de beste locaties om the Big Five te spotten. Hiertoe behoren de buffel, de leeuw, de olifant, de neushoorn en de luipaard. Ook wordt het park geroemd om de relatief grote populatie wilde honden, een bedreigde diersoort, die het in stand weet te houden. Vraag gratis een offerte aan

Toegangspoorten

Vanwege de enorme omvang van Kruger National Park zijn er negen verschillende toegangspoorten, verspreid over de grenzen van het park. Deze leidden allemaal naar verschillende kampen waar je kunt verblijven. In totaal zijn er door het hele park heen 21 basis rustkampen, maar voor wie wat meer privacy en luxe wenst zijn er ook twee prive-lodges en 15 prive-safari-lodges, waarin je met een select gezelschap verblijft en wat dichter op de natuur zit.

Big Five

Voor wie van Safari's houdt, is Kruger National Park een niet te missen ervaring. De diverse omgeving zorgt voor een gevarieerde belevenis en de kans om the Big Five te zien kan geen enkele avonturier aan zich voorbij laten gaan...

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen