Op ontdekkingsreis bij Zuid-Afrika online

Marleen van Zuid-Afrika online, Riksja Travel
Marleen van Zuid-Afrika online, Riksja Travel

Hoe heet je? Hoe lang werk je al bij Riksja? Hoe vaak ben je in Zuid-Afrika geweest?

Mijn naam is Marleen en ik ben nu al 2,5 jaar werkzaam bij Riksja Travel. Al voordat ik bij Riksja kwam werken was ik erg geïnteresseerd in de Afrikaanse cultuur en heb nu in totaal 5 keer voet gezet op dit continent. Waarvan 3 keer een reis naar Zuid-Afrika. Ik heb zelfs 5 maanden in Hoedspruit stage gelopen en ben later nog een keer teruggekeerd voor een scriptie onderzoek en een mooie rondreis.

Sandra 'Zuid-Afrika is zo divers, het is qua natuur eigenlijk de hele wereld in 1 land! Ik heb de panoramaroute gedaan, met prachtige uitzichten als God's window en Blyde River Canyon. Maar ook de safari's in Krugerpark en prive-gameparken vind ik echt geweldig. Hier hebben we een spannende wandelsafari gedaan waarbij we oog in oog stonden met een kudde olifanten. Ook een fietstour met gospel-dienst in Soweto is heel bijzonder. Zuid-Afrika is voor alle seizoenen een prachtige bestemming!', Sandra - reisexpert Zuid-Afrika gratis reisvoorstel >>

Wat is het meest bijzondere wat je hebt gedaan in Zuid-Afrika?

Het meest bijzondere tijdens mijn reizen naar Zuid-Afrika vond ik zeker de safari’s. In de natuurreservaten speurde ik naar wilde dieren. Ik heb oog in oog gestaan met olifanten, zebra’s en giraffes. Inmiddels heb ik ook de big 5 van mijn lijstje kunnen vinken. Ik vond het vooral leuk om door het Krugerpark zelf met een auto te rijden en de vrijheid te hebben om hier mijn eigen weg te gaan. Als afwisseling en om nog dichterbij de dieren te komen heb ik een aantal nachten in een bushlodge in een privé-reservaat geslapen. Je gaat hier dan met een ranger op pad met een 4x4 jeep of te voet en laat je eigen auto staan. Deze rangers zijn zo ervaren in het spotten van de dieren dat je nog meer kans hebt om de sluipende dieren te spotten die zich in het struikgewas schuilhouden. ’s Avonds zaten we rond een kampvuur en vertelde de gids verhalen. Vanuit het donker zag ik twinkelende oogjes en ’s nachts hoorde ik de hyena’s roepen en leeuwen brullen terwijl ik in bed lag. Dichterbij de natuur kun je niet komen.

Wat is de meest interessante stad van Zuid-Afrika en waarom?

De wereldstad Kaapstad heeft voor ieder wat wils; veel restaurants, shoppen op Longstreet en het Waterfront, cultuur met de architectuur, Robbeneiland en natuur zoals Kaap de Goede Hoop en de pinguïns bij Boulder Beach. Ik wilde graag een bezoek brengen aan de townships van Kaapstad. Te voet beleef je het echte leven en ontmoet je de mensen op straat. Je ziet de shacks, woningen van golfplaat en hout, drinkt een biertje in de shebeen (de lokale pub) en bezoekt een traditionele genezer. Wij maakten ook nog een stop bij een schooltje. Waar ik door de vrolijk lachende kinderen even vergat dat de Apartheid hier zijn sporen nog steeds nalaat.

Aan het einde van mijn laatste bezoek aan Zuid-Afrika was ik op zoek naar een mooie afsluiter in een rustige omgeving. Ik heb ervoor gekozen om net buiten de stad te overnachten. Ik sliep hier tegen de uitlopers van de Tafelberg met uitzicht over de levendige wijk Camps Bay en de Atlantische Oceaan. Ik heb hier overdag lekker aan het strand kunnen liggen en ging ’s avonds naar de boulevard voor een cocktail in een van de barretjes. Vraag gratis een offerte aan

Wat is typisch Zuid-Afrikaans?

Zuid-Afrika staat bekend om goed eten. In de bush is een Afrikaanse braai een bekend fenomeen. Dit is een Afrikaanse vorm van de BBQ. Vlees en droworst op de braai, Havanabiertje erbij met de geluiden van de bush op de achtergrond. De Kaapregio is meer internationaal gericht. Een Hollands tintje met de Boboti en meer Oosters gericht met de curries en de Cape Malay cooking. Ik vind het zeker een aanrader om een kookworkshop te doen in Kaapstad om de smaak van Afrika zelf te proeven.

Ken je een leuke anekdote over Zuid-Afrika of de bevolking?

Binnen Zuid-Afrika liggen de koninkrijken Lesotho en Swaziland. Koning Mswati III van Swaziland kiest jaarlijks één nieuwe bruid uit duizenden vrouwen tijdens de rietdansen. Tijdens een acht dagen durende ceremonie komen maagden uit heel het land met offers en geschenken voor de koning. Jaarlijks komen er tussen de twintigduizend en veertigduizend meisjes op af. Pas op de laatste dag komt de koning zelf en kiest dan een nieuwe vrouw. Volgens de traditie mag de koning pas trouwen als zijn verloofde zwanger is. Door hun zwangerschap laten ze zien dat zij erfgenamen ter wereld kunnen brengen. Intussen heeft Mswati 23 kinderen en is hij 42 jaar oud.

Tot slot, waarom zou iedereen Zuid-Afrika moeten bezoeken?

Zuid-Afrika heeft voor elk wat wils. Je hebt natuur, cultuur, stad en safari. Maar ook daarbinnen heb je veel afwisseling. Zo heb je bij natuur niet alleen maar bush voor safari, maar ook bergen, uitgestrekte savanne, outback en een grillige kustlijn. Daarnaast bezoek je Zuid-Afrika zonder jet-lag aangezien er amper tijdsverschil is met Nederland.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen