Het Zuid-Afrikaanse Amathole en zijn omgeving

Het Zuid-Afrikaanse Amathole en zijn omgeving
Het Zuid-Afrikaanse Amathole en zijn omgeving

Amathole is een regio gelegen in de Oostkaap van Zuid-Afrika, tussen de Wild Coast, de Friendly N6 en Frontier Country in. Centraal ligt het Amathole gebergte. Samen vormen de vruchtbare rivierbeddingen, watervallen en bossen een veelzijdig en imposant landschap. Deze omgeving biedt dan ook oneindig veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten.

Amathole wordt uit het Xhosa vertaald als 'de kalven van de Drakensbergen' en verwijst naar de landelijke levensstijl van de Xhosa-gemeenschap. Het gebied heeft 1.660.000 inwoners en een oppervlakte van 23.675 km². Vele kleine dorpjes en een grote verscheidenheid aan landschappen zijn hier te vinden. In totaal bestaat de regio uit 8 gemeenten, Bedford, Fort Beaufort, Stutterheim, Adelaide, Hamburg en Cathcart. Langs de kustlijn zijn de toeristische gebieden, hier zijn landelijke dorpjes en groene heuvels te vinden. Op de plek is nog steeds de sfeer terug te vinden van democratie en onafhankelijkheid uit de tijd van de apartheid.

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Omgeving

Fort Beaufort
Deze historische, kleine stad ligt in een vallei met rivieren, watervallen, bossen en diepe ravijnen. Hier kunnen mooie wandelingen en lange trektochten gemaakt worden. Ook staat hier een nationaal monument, de Martello Tower, waar een kanon op is gemonteerd dat 360 graden kan ronddraaien. Slechts 2 van deze kanonnen zijn bekend in de wereld.

Cathcart
Dit is een geschiedkundig stadje waarbij rust centraal staat. In de nacht zijn er oneindige sterrenhemels te zien. Deze plek is geschikt om te mountainbiken, trekken, vissen of vogelen. Voornamelijk hanggliden vanaf de omliggende hellingen of zweefvliegen is gemeenzaam.

Fort Fordyce Nature Reserve
Het belangrijkste doel van dit natuurreservaat is het Dohne sourveld bewaren, dit zijn de nabijgelegen bergregenwouden en de biodiversiteit van het gebied. In het park kun je met een gids te paard op verkenning, ook kun je er trektochten houden of een ontspannen visuitje hebben. Je hebt hier een schitterend uitzicht op het Amathole gebergte. Overnachten kan ook in het park, er zijn verschillende accommodaties zoals Harris Hut en Maqomas Den.

Thomas River Historical Village
Thomas River Historical Village opende in 2003. In dit dorp, wat voorheen een treinstation was, ga je terug naar het verleden. Er is een rock art museum, pub museum, privébibliotheek, een treinwagon museum en een antieke motorshowmuseum.

Hogsback
Hoog in het Amathole gebergte gelegen ligt Hogsback. Deze plek is omgeven door heldere watervallen en binnenlandse bossen. Langs de bergtoppen zweven mistflarden, waardoor de omgeving iets mysterieus krijgt. De plaats heeft schitterende tuinen en is bekend om zijn 800-jarige Yellowwood tree. Verder is Hogsback geschikt voor trektochten, vogelen en paardrijden.

Stutterheim
Gelegen aan de voet van het Kologha gebergte, ligt Stutterheim. In 1837 is het stadje opgericht als missiepost. Hier vind je een prachtige omgeving van heuvels, weilanden, dammen, dichtbegroeide bossen en meren. Dit maakt het dan ook de perfecte locatie om te mountainbiken, wandelen, kamperen of vissen.

Vervoer

Via de luchthaven van East Londen is de provincie makkelijk te bereiken. Via de haven East Londen over het water, per trein of per auto via de N6 of N2 snelweg. Vraag gratis een offerte aan

Sport

Inwoners van de Oostkaap zijn dol op sport. Hier zijn dan ook verscheidene bekende atleten geboren en opgegroeid.

Eten en drinken

Het voedsel wat in Amathole gegeten wordt zijn onder andere gegrilde zeevruchten, zoete milies, Bredie-lam, rundvlees, biltong, bonen, Nanaga-erwten, Bushy Park yoghurt, Mrs Balls Chutney, Calamari, Springbok Carpaccio en ga zo maar door.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen