Tuinroute Zuid-Afrika

Natuurreservaat Knysna Tuinroute
Natuurreservaat Knysna Tuinroute

De Tuinroute in het zuiden van Zuid-Afrika is een prachtige manier om de spectaculaire kustlijn en omgeving te bekijken. De route loopt van Mosselbaai tot aan de Stormsrivier, waarbij je een aantal van de mooiste stranden van Zuid-Afrika zal tegenkomen. Ook de prachtige kustplaatsjes mag je niet vergeten.

Tip: Lees ons gehele artikel over de Westkaap, met leuke accommodatie tips en een route! 

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De route

De route ligt tussen Kaapstad en Port Elizabeth en brengt je langs alle hoogtepunten van de kustlijn van Zuid-Afrika. De omgeving is er prachtig en bovendien is er genoeg te doen en te zien. De naam heeft de Tuinroute te danken aan de flora in het gebied, die het hele jaar bloeit. De route is in 5 dagen te rijden, maar het is zeker aan te raden om er nog een aantal dagen bij aan te plakken zodat je de tijd hebt om alles te bezoeken. Bovendien is het een hele avontuurlijke en toegankelijke route. De infrastructuur is hier zeer goed wat het reizen zeer aangenaam maakt. Het gebied kenmerkt zich onder andere door de oeroude bossen, verlaten stranden, rivieren, diepe kloven en levendige plaatsjes. Tijdens de Tuinroute kom je onder andere langs Swellendam of Port Elizabeth, Plettenberg Bay, Oudtshoorn, Knysna, Tsitsikamma National Park en George.

Swellendam

Swellendam is een historisch dorp en zeker niet te missen. In het dorp zie je onder andere veel historische gebouwen die gebouwd zijn in Kaaps-Hollandse stijl. Deze gebouwen zijn in de hoofdstraat te vinden, net als een aantal leuke restaurantjes. Nabij het dorp ligt tevens Bontebok National Park. Dit is een klein natuurreservaat waar je onder andere zeldzame bontebokken en zebra’s kan zien.

Swellendam Zuid-Afrika Tuinroute
Swellendam Zuid-Afrika Tuinroute
Vraag gratis een offerte aan

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is weer een klein maar wel chique plaatsje. De meeste mensen bezoeken de plaats om de prachtige en eindeloze stranden en de watersporten die er te beoefenen zijn. Naast dat Plettenberg mooie stranden heeft, zijn er ook dolfijnen en walvissen te spotten. Net buiten Plettenberg ligt het Keurboom’s Nature Reserve waar je kan zwemmen, picknicken of een boottocht kan maken.

Oudtshoorn

Oudtshoorn is het centrum van de struisvogelteelt in Zuid-Afrika. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden bij de plaats zijn de Cango grotten. Je ziet hier onder andere druipsteenformaties en zeer grote ruimtes die diep onder de grond liggen. Ook de Swartberg Pass is interessant. Dit is een onverharde weg die naar boven kronkelt dwars door de felgekleurde rotsformaties.

Knysna

Knysna is een belangrijk dorp op de Tuinroute. De locatie is zeer aantrekkelijk door de grote lagune waar het aan ligt. Het is erg leuk om een boottocht te maken op de lagunes met uitzicht op ‘The Heads’. Ook in de buurt van het dorp liggen een aantal mooie stranden. Noetzie Beach is bijvoorbeeld een aanrader.

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park ligt direct aan de Indische Oceaan en wordt ook wel een coastal natuurpark genoemd. Bij Storms River Mouth ligt de ingang. In het park kan je wandelingen maken langs de indrukwekkende kustlijn. De enorme golven klappen op de rotsen, wat voor een spectaculair gezicht zorgt.

George

George is de grootste stad langs de route en daarnaast ook de hoofdstad van de regio. In George start tevens de Outeniqua Choo-Tjoe stoomtrein die nog elke dag rijdt. Deze trein rijdt tussen George en Mosselbaai. De treinroute loopt over een brug van 210 meter hoog, de Kaaimans River Bridge. Het Outeniqua Transport and Railway Museum is het begin- en vertrekpunt van de trein. In het museum vind je alles met betrekking tot modeltreinen, het oude station en is er een informatiecentrum.

Lees verder in ons artikel over de gehele Westkaap, dat doe je HIER. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen