Top 5 excursies Zuid-Afrika

Leeuwenwelpen in Kruger Nationaal Park
Leeuwenwelpen in Kruger Nationaal Park

Zuid-Afrika, het land dat vrijwel op iedere bucketlist staat. Het land staat bekend om haar bijzondere bezienswaardigheden en de daarbij behorende excursies. Zowel cultuur en natuur is in dit land in overvloed aanwezig. Denk je aan een safari? Dan denk je aan Zuid-Afrika. Naast de natuurparken en wildparken heeft het land ook nog eens indrukwekkende steden. Precies deze redenen zorgen ervoor dat Zuid-Afrika steeds populairder wordt. Maar al dat moois maakt het ook moeilijk om te kiezen. Wat ga je nou wel of niet doen tijdens jouw vakantie in dit prachtige land? Wij hebben onze top vijf excursies in Zuid-Afrika hieronder beschreven.

Sandra 'Zuid-Afrika is zo divers, het is qua natuur eigenlijk de hele wereld in 1 land! Ik heb de panoramaroute gedaan, met prachtige uitzichten als God's window en Blyde River Canyon. Maar ook de safari's in Krugerpark en prive-gameparken vind ik echt geweldig. Hier hebben we een spannende wandelsafari gedaan waarbij we oog in oog stonden met een kudde olifanten. Ook een fietstour met gospel-dienst in Soweto is heel bijzonder. Zuid-Afrika is voor alle seizoenen een prachtige bestemming!', Sandra - reisexpert Zuid-Afrika gratis reisvoorstel >>

1. De Open Jeep Safari

Heb jij altijd al de Big Five of zelfs de Big Seven willen spotten? Dan ben je in Zuid-Afrika op het juiste adres. Het land heeft een groot aanbod aan wildparken. Het ene wildpark nog mooier dan het ander maar ieder park heeft zo haar bijzonderheden. Allereerst heb je natuurlijk het bekende Kruger Nationaal Park. Dit park is net zo groot als ongeveer twee derde van Nederland en je bent hier zeker in de gelegenheid om de Big Five te spotten. Daarnaast heeft het Kruger Park een divers landschap wat het rondrijden nog interessanter maakt. Ben jij meer op zoek naar een wat rustiger en onbekender wildpark? Ook die heeft Zuid-Afrika er genoeg. Naast het bekende Kruger Park is er ook het Addo Elephant Nationaal Park. Dit is het enige park ter wereld waar je de Big Seven kunt spotten. Naast het wildpark waar de olifant, luipaard, buffel en neushoorn rondlopen heeft dit nationale park ook een zeepark waar de witte haai en de walvis te spotten zijn. 

Olifanten in Addo Elephant Nationaal Park
Olifanten in Addo Elephant Nationaal Park

2. Dé wijnregio van Zuid-Afrika: Stellenbosch

Drink jij graag wijntjes en vind je het leuk om wijn te proeven? Dan zijn de wijngaarden van Stellenbosch een absolute must om te bezoeken. Stellenbosch is het centrum van de wijnproductie en dus de ideale plek voor een wijnproeverij. De wijnen uit Zuid-Afrika zijn over de hele wereld bekend. Naast de eindeloze velden met wijnranken is Stellenbosch een levendige stad geworden. Het stadje heeft idyllische straten en een interessant dorpsmuseum. Je kunt er heerlijk eten in de restaurants. Natuurlijk onder het genot van een wijntje uit de regio. Stellenbosch is het levende bewijs van de perfecte combinatie tussen reizen en eten en drinken. Accommodatietip: Evergreen Manor & Spa 

De wijngaarden van Stellenbosch
De wijngaarden van Stellenbosch
Vraag gratis een offerte aan

3. Bezoek aan Kaapstad inclusief het beklimmen van de Tafelberg

Kaapstad, een stad met meer dan drie miljoen inwoners en de belangrijkste trekpleister van Zuid-Afrika. De stad is gunstig gelegen. Het ligt aan de kust en de omgeving heeft ontzettend veel te bieden. Zo heb je Kaap de Goede Hoop, Stellenbosch en de Tafelberg aan natuur in de omgeving. Maar de stad heeft ook haar culturele bezienswaardigheden. Zo is er een oud stadscentrum, waar je ook nog eens goed kunt winkelen, en zijn er overal door Kaapstad leuke wijken te vinden. Een daarvan is Bo Kaap: de wijk met de gekleurde huisjes. Een ander goed voorbeeld is het artistieke Woodstock. Tot slot heeft de stad een indrukwekkende historie waaronder ook trieste verhalen behoren, denk bijvoorbeeld aan het verhaal van Nelson Mandela. Wanneer je meer over de historie van de stad wilt leren, is een bezoek aan het District Six Museum en Robbeneiland aan te raden. Accommodatietip: Floreal house Kaapstad. 

Kaapstad
Kaapstad

De Tafelberg is een van de grootste bezienswaardigheden van Kaapstad. De berg is dan ook uitgeroepen tot een van de nieuwe natuurwonderen. Een bezoek aan Kaapstad gaat vaak gepaard met de beklimming van de Tafelberg. Waarom? Omdat je vanaf de berg een prachtig uitzicht over de stad hebt én je kunt er genieten van een schitterende zonsondergang. Er zijn verschillende manieren om de berg te 'beklimmen'. Door daadwerkelijk zelf de berg actief te beklimmen of door middel van een kabelbaan.
Het nieuwe natuurwonder: de Tafelberg
Het nieuwe natuurwonder: de Tafelberg

4. Snorkelen met zeehonden

Wie wil het nou niet? Zwemmen met zeehonden. In Zuid-Afrika kan het! Vanuit de haven van Hout Bay vaar je naar de Cape Fur-zeehondenkolonie op Duiker Island. Onderweg geniet je van het prachtige landschap van de omliggende bergen en de baai. En als je geluk hebt, spot je zelfs spelende heaviside dolfijnen. Na de rit kom je aan bij Duiker Island waar de zeehonden relaxend in de zon liggen te wachten. Wanneer de boot geankerd ligt, is het tijd om te gaan snorkelen met de zeehonden. In het begin zullen de zeehonden afwachtend zijn omdat ze moeten wennen aan de situatie. Ze zwemmen dan vooral onder je door. Eenmaal gewend aan de situatie worden ze een stuk vrijer en komen ze steeds dichterbij om te spelen en te snuffelen. Een unieke ervaring dus!

Spelende zeehonden bij Duiker Island
Spelende zeehonden bij Duiker Island

5. Picknicken met leeuwen

Naast picknicken op een bijzondere locatie heb je hier ook nog eens een bijzonder gezelschap! Allereerst maak je een korte wandeling door de ongerepte natuur waarbij je geniet van de indrukwekkende omgeving. Je wordt hierbij begeleid door een ervaren gids. Uiteindelijk bereik je de plek waar je gaat picknicken. Hier wordt je vergezeld door de rest van het team en de twee Afrikaanse leeuwen. Tijdens de picknick geniet je van de middagzon, de hapjes en de wijn. Tegelijkertijd leer je alles over de majestueuze Afrikaanse leeuw. Uiteindelijk zal de hitte van de middagzon ervoor zorgen dat de leeuwen in cat-nap modus komen. Dit zorgt voor de perfecte gelegenheid om wat quality time met elkaar door te brengen.

Een slapende leeuw
Een slapende leeuw


Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere excursies die wij zeker kunnen aanraden. Bijvoorbeeld de Tuinroute en Panoramaroute. Tijdens deze routes kom je langs de meest bijzondere natuurverschijnselen en culturele bezienswaardigheden. Oftewel, de perfecte manier om het land beter te leren kennen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen