Top 10 excursies Oost-Kaap in Zuid-Afrika

de Oostkaap
de Oostkaap

De Oost-Kaap in Zuid-Afrika kent bijnamen als 'Sunshine Coast' en 'Adventure Province' en dat is niet voor niets. In deze, nog redelijk onontdekte provincie, kun je genieten van een heerlijk klimaat en de meest uiteenlopende excursies. De lokale bevolking noemt het gebied de 'Wilde Coast', voornamelijk vanwege de ruige en spectaculaire natuur en activiteiten. Reisgraag.nl zet de leukste 10 excursies voor je op een rij.

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zoek de Big 7

Niet vijf maar zeven prachtige dieren zijn er te vinden in deze oostelijke provincie. Naast de buffel, leeuw, luipaard, neushoorn, olifant kun je er walvissen en haaien zien. Een malaria-vrije 'Big 7 safari' kun je nergens anders ter wereld doen!

Addo Elephant National Park

Het Addo Elephant National Park beslaat een ruimte van maar liefst 120.000 hectare en er leven ongeveer 450 olifanten. Het park ligt iets meer dan 70 km ten noordoosten van Port Elizabeth, een van de grootste steden van de Oost-Kaap. Vraag gratis een offerte aan

Surfen in Jeffreys Bay

Aan het eind van de jaren '60 werd Jeffreys Bay vooral bekend als hippie-oord maar vandaag de dag is het een populaire plek voor surfers. Ieder jaar in juli vinden er de Billabong Surfkampioenschappen plaats, een evenement wat veel surfers en toeristen trekt.

Tsitsikamma regenwoud

Tijd voor actie in het Tsitsikamma regenwoud want hier kun je een mooie canopy-tocht maken. Loop over de boomtoppen en bekijk het bos eens vanaf boven. Maar ook de echte waaghalzen zijn hier een het juiste adres; de Bloukrans Bridge Bungy is met 216 meter de hoogste bungyjump-plek ter wereld.

Qunu, de geboorteplaats van Nelson Mandela

De eerste levensjaren van Nelson Mandela bracht hij in Qunu door. Omdat hij er veel goede herinneringen aan heeft verhuist hij op latere leeftijd weer terug naar dit dorp. Wil je meer weten over het leven van Nelson Mandela, dan kun je terecht in het Nelson Mandela Museum.

Baviaanskloof

De Baviaanskloof is een van de acht beschermde natuurgebieden in Zuid-Afrika. Zoals de naam doet vermoeden leven hier veel Bavianen, vaak in grote groepen. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Naast dat de vele valleien, bergtoppen en plateaus garant staan voor prachtige uitzichten, zijn ze ook erg geschikt voor wandeltochten en mountainbike-tochten.

Baviaanskloof Zuid-Afrika
Baviaanskloof Zuid-Afrika

Vallei der Verlatenheid

De Vallei der Verlatenheid (Valley of Desolation) bevindt zich in het Cambedoo National Park en is een geologisch verschijnsel. De Vallei der Verlatenheid biedt vergezichten tot maar liefst 80 km waarbij je naast de vallei en de stad ook de Sneeuberg en Spandau (een dolorietberg) kunt waarnemen.

De stranden van Port Elizabeth en East-London

Port Elizabeth en East-London zijn de twee grootste steden van de provincie Oost-Kaap en liggen beide aan de kust waardoor je er kunt genieten van een mooi strand. Port Elizabeth kent zelfs een aantal Blauwe Vlag-stranden.

Beklim de Naudesnek

De Naudesnek is de grootste bergpas van Zuid-Afrika en kent vele mooie hikingtrails. Je loopt dwars door de unieke natuur en eenmaal boven kun je genieten van een geweldig uitzicht.

Culinaire safari

Er zijn verschillende streekproducten die in heel het land geliefd zijn zoals het kruidige lamsvlees uit de Karoo. Andere lokale producten als koekjes, home-made jams en hartige taarten zijn te koop bij een van de Nanaga Farm Stalls.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen