Göteborg

Stadsmuseum en kerk in Goteborg - Zweden
Stadsmuseum en kerk in Goteborg - Zweden

Göteborg ligt aan de westkust van Zweden. Göteborg wordt wel 'het hart van Scandinavië' genoemd. Het is qua inwonersaantal de 2e stad van Zweden. Göteborg heeft de belangrijkste haven van het land met scheepvaartverbindingen naar alle delen van de wereld. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar in het centrum. Vooral op cultureel gebied heeft Göteborg veel te bieden. Je vindt er historische gebouwen en monumenten, concerten en theatervoorstellingen. Het centrale plein van de stad is Gustav Adolfs Torget. Hier staat o.a. een standbeeld van de oprichter van de stad, Gustav II Adolf en het raadhuis.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Göteborg
Plaatsen in de buurt van Göteborg:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Göteborg

Feskekörka (Göteborg)

Feskekörka
Feskekörka

Feskekörka, in het Nederlands de Viskerk, is een kerk met een bijzondere architectuur. Het is daarnaast niet zomaar een kerk, maar een kerk waarin een vismarkt zich huisvest. Het gebouw is in 1874 gebouwd en oogt wel als kerk. Er zitten tevens restaurants in. De beste vis van de stad vind je hier. 

Het Kronhuset (Göteborg)

Het Kronhuset (kroonhuis) is rond 1650 gebouwd als arsenaal van Göteborgs artillerie. Het werd gebouwd met een Nederlands karakter en is een van de oudste seculiere niet-residentiële gebouwen. In 1959 is het gerestaureerd en sindsdien in gebruik als feest- en expositieruimte. Op de bovenverdieping is een historisch museum gevestigd.

Liseberg amusementspark (Göteborg)

Liseberg amusementspark
Liseberg amusementspark

Het Liseberg amusementspark in Göteborg is een van de best bezochte parken in Scandinavië. Een van de populairste attracties van het park is de houten achtbaan met de naam Balder, in 2003 en 2005 werd de achtbaan uitgekozen tot beste houten achtbaan ter wereld. Het park zelf stond in 2005 ook in de top 10 van beste pretparken ter wereld. Het pretpark is geopend vanaf maart tot december, maar werkt in de wintermaanden met minder attracties.

Oost-Indisch Compagniehuis (Göteborg)

Het Oost-Indisch Compagniehuis is een groot gebouw van geelbruine Hollandse bakstenen. In de 17e eeuw fungeerde het als magazijn voor de Zweedse Oost-Indische Compagnie. Sinds 1861 is het een museum met archeologische, historische en etnografische collecties.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zweden bekijken.

Vervoer

De Göteborgskortet geeft recht op 24 uur gratis gebruik van vervoer met trams en bussen. Auto`s kunnen gratis geparkeerd worden. Ook kun je een rondrit maken met de sightseeing-bus, de Göteborgtrein, een rondvaart met de Paddanboot of diverse boottochtjes naar Nya Älvsborg en Vinga.

Geschiedenis

Al in de Middeleeuwen lag er de nederzetting Götaholm. In de 14e eeuw was dat een behoorlijke stad. Helaas werd de stad door de aanhoudende oorlogen tussen Zweden en Denemarken meerdere malen verwoest. In 1613 heeft de Zweedse koning Gustav II Adolf het gebied van de Denen gekocht.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Göteborg? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Göteborg, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Zweden? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Göteborg