Visby

Haven van Visby in Gotland - Zweden
Haven van Visby in Gotland - Zweden

Visby ligt in het noordwesten op het eiland Gotland.33travel/"> Kerkruïnes, de dom, statige koopmanshuizen en de stenen galgen herinneren aan de gouden tijd van Visby rond de 13e eeuw. Tegenwoordig is Visby een echt toeristenplaats met veel bezienswaardigheden. Er is veel bewaard gebleven uit de middeleeuwen. De stadsmuur met de poorten Norderport, Österport, Söderport en Skansporten en de 13e eeuwse torens zijn nog nagenoeg intact.

Heb je weinig kennis van Zweden? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Visby
Plaatsen in de buurt van Visby (Zweden) :
 • Gotland (21 km)
 • Stockholm (189 km)
 • Uppsala (250 km)
 • Karlstad (339 km)
 • Göteborg (377 km)
 • Helsingborg (384 km)
 • Malmö (396 km)
 • Lapland (1233 km)
 • a:

  Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Visby

  Gotland Museum (Visby)

  Gotland Museum is een museum van oudheden. Het museum herbergt veel runensteden, houten beelden en glas-in-loodramen. Het museum werd opgericht in 1875 onder de naam Gotland Fornsal. Het museum heeft naast veel historische artikelen, een openbaar archief en een bibliotheek en er is een afdeling archeologie. Het museum is tevens verantwoordelijk voor het toezicht en het beheer van de Vosby kerk en de ruïnes in de stad. 

  Middeleeuwse week (Visby)

  Middeleeuwse week
  Middeleeuwse week
  Kaart met locatie Middeleeuwse week

  Visby heeft in augustus altijd een middeleeuwse week, Medeltidsveckan. Tijdens deze week staat het hele stadje in het teken van de middeleeuwen, waarbij de mensen in middeleeuwse kleding rondlopen, er een grote middeleeuwse markt is en er wordt een parade gehouden. Daarnaast is het mogelijk het riddertoernooi bij te wonen, een rondleiding te krijgen door het historische centrum of een muziek- en toneelvoorstelling bij te wonen.

  Visborg Slottet (Visby)

  Visborg Slottet
  Visborg Slottet
  Kaart met locatie Visborg Slottet

  Visborg Slottet is een kasteelruïne in Visby. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen, tegenwoordig zijn er alleen nog maar ruïnes over van het kasteel. Wel zijn er nog enkele bijbehorende stadsmuren te zien in de stad.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zweden bekijken.

  Geschiedenis

  In de 13e eeuw was Visby een van de machtigste Hanzesteden van Europa. In 1361 werd de stad door Denemarken veroverd, maar in de 17e eeuw weer door Zweden geannexeerd. Na de 14e eeuw nam het belang van de stad sterk af. Dit kwam o.a. door de pest, door piraterij, doordat Denemarken en Zweden om deze stad enige oorlogen voerden, en uiteindelijk in 1525 door de aanval van de Duitse stad Lübeck. Door de economische teruggang werden de gebouwen en constructies uit de bloeitijd van de stad gespaard. Al in het begin van de 19e eeuw werd de stad tot nationaal monument verklaard.

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Visby