Eerste Booking Cares Lab in Amsterdam

Geschreven op 6 augustus 2018 door Roos

Eerste Booking Cares Lab in Amsterdam
Eerste Booking Cares Lab in Amsterdam
In oktober wordt voor het eerst het driedaagse evenement Booking Cares Lab in Amsterdam georganiseerd. Het is een initiatief dat doelt op verantwoord stedelijk toerisme en duurzaamheid. Met dit soort evenementen wil Booking.com bestemmingen wereldwijd helpen verbeteren en een positieve invloed uitoefenen op de toerismebranche.

Booking Cares Lab

Het evenement vindt plaats van 9 tot 11 oktober 2018. Acht tot tien innovatieteams gaan samenwerken met experts van Booking.com waar ze, aan de hand van een krachtige pitch, de specialistische jury moeten overtuigen van hun plan. Er worden plannen gemaakt voor verschillende thema's, met de stad Amsterdam als inspiratiebron. De thema's zijn: spreiding van het toerisme, inclusieve groei (iedereen in de stad mee laten delen in het groeiende toerisme) en gedragsbewustzijn (reizigers als local laten gedragen voor o.a. minder geluidsoverlast en afval). 

Deelnemen

Startups, onderzoekers, non-profitorganisaties en andere organisaties worden uitgenodigd een aanvraag in te dienen. Inschrijven kan van 3 tot 26 augustus 2018. Meer informatie daarover vind je op de website van Booking Cares. Er kunnen beurzen worden gewonnen van €10.000,- tot maar liefst €25.000,-. Het beste idee krijgt bovendien de kans op samen met de gemeente Amsterdam een pilot om te zetten om het plan in werking te zetten.

Nieuws