Interview Cycletours

Interview met Bas Peemen
Interview met Bas Peemen van Cycletours

Vragen over de organisatie Cycletours

Hoe is Cycletours ontstaan?
In meer dan dertig jaar hebben zich veel mensen bij onze missie aangesloten. We verzorgen inmiddels tweehonderd vijftig verschillende vakanties op zes continenten en leveren bovendien maatwerk. Elk jaar fietsen duizenden fietsliefhebbers met ons over de hele wereld, die gezamenlijk zo’n 8 miljoen kilometer afleggen. Dat is tweehonderd keer de wereld rond. Elk jaar, 70% van onze klanten is na zijn eerste fietsvakantie nog een keer met ons meegegaan en 35% ging zelfs vaker. En onze medewerkers zijn zo met onze manier van vakantie organiseren verbonden, dat de meesten van ons al meer dan tien jaar in dienst zijn.

Wij zijn allemaal Cycletours. En wij gaan allemaal voor een vakantie die helemaal oplaadt. Maar iedereen heeft wel zijn eigen reden. Zo gaat de een voor een zorgeloze en tijdloze vakantie, een rustige verkenning die ruimte biedt voor spontane acties op verrassende plaatsen, carpe diem. Anderen gaan voor sportieve prestaties in uitdagende berggebieden; voor een gevoel van kracht bovenaan een col of aan het einde van een lange rit. Sommigen gaan voor het gevoel van vrijheid en het contact met de wereld waardoor hij reist. En ouders willen hun kinderen zien genieten, van een afstandje, zodat ze zelf ook vakantie kunnen vieren. Onze vakanties worden georganiseerd vanuit verschillende motivaties. Voor elk wat wils.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
Omdat deze naadloos aansluit bij wat we doen.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
Een fietsvakantie is ultiem genieten. Fietsen ontlaadt, ontspant en zorgt voor een gezond gevoel. Fietsen in het buitenland haalt je bovendien uit je routine, het prikkelt al je zintuigen en houdt je bij het moment. En dit alles wordt versterkt als er de tijd voor genomen kan worden om de vakantie te vieren. Als alle dagelijkse verplichtingen uit handen zijn gegeven. Een dag zonder haast, ver van huis, maar dicht bij jezelf. Een dag van bewegen in de buitenlucht en in de weidse wereld. Het maakt je sterk. Het maakt je levenslustig. Dit is het geweldige gevoel dat we iedereen gunnen. En dit is wat we iedereen willen aanbieden. Het is onze missie.

Na dertig jaar zijn we experts in het vakantie vieren. We weten waar de landschappen het mooist zijn en wanneer het licht deze het beste presenteert. We weten waar de lekkerste geuren hangen en waar het klimaat het fijnste aanvoelt. We kennen de mooiste terrasjes op de leukste plekjes. Waar de wijn perfect proeft en de espresso net iets beter smaakt. We weten dat bovenaan een col een soepje puur genieten is en aan het eind van de rit een pastasalade goddelijk kan smaken. We zijn bekend met de hele wereld. En we willen dit met zo veel mogelijk mensen delen.

We zorgen ervoor dat je de tijd hebt om van je fietsbeleving te genieten. Dat er geen verplichtingen zijn, noch zorgen. Er is geen ‘ik moet straks nog’ of ‘wat als’, enkel ‘wat heerlijk nu’. We zijn er bij pech onderweg of bij honger bovenaan de top. En we zorgen ervoor dat na een gezonde fietsdag, niet alleen het drankje klaar staat, maar ook de accommodatie op orde is. Dat uw bagage ter plaatse is en het avondeten wordt bereid. We ontzorgen, we maken tijd. We geven het moment.

Onze fietsvakanties zijn het resultaat van onze overtuiging. We staan voor de essentie van het gezond, ontspannen en sterk voelen. We geloven dat wie reist, contact moet maken met zijn omgeving. We zijn er van overtuigd dat de wereld op de fiets beter wordt beleefd, dan wanneer iemand de omgeving vanachter een busruit aan zich voorbij laat gaan. We ervaren dat ontspannen niet gaat om ‘lui zijn’, maar om ‘je goed voelen’. We willen dat onze reis-lust het milieu zo min mogelijk belast. We geloven in een gezonde wereld. Een gezonde vakantie. Een gezond gevoel.

Wie is de doelgroep?
Alle soorten vakantiefietsers. Van E-bike tot Racefiets en alles wat daar tussen zit.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Er zijn diverse redenen om uw fietsvakantie met Cycletours te beleven. 18 van deze redenen hebben we uitgelicht.

• Uw verblijf goed geregeld
• Uw bagage iedere fietsdag vervoerd
• Beproefde fietsroutes
• Aangenaam gezelschap
• Alle vrijheid om te genieten
• De fiets die bij u past
• Vakanties voor ieder fietsniveau
• Meereizende mecaniciens
• Reserveonderdelen en gereedschap
• Meefietsende reisbegeleiding
• Lunches op mooie plekken in de natuur
• Hulp bij pech onderweg
• Bezemwagen
• Mobiel restaurant en getrainde koks
• Kinderbegeleiding
• Uw reis naar de plaats van bestemming
• We verlengen uw vakantie, als u wilt
• Uw droomvakantie, zoals u voor ogen heeft

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Het plezier dat wij hebben in ons complete product. Fietsers een onbezorgde vakantie laten beleven door het bieden van vele services tegen een goede prijs.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Als professionele organisatie, die een complete fietsvakantie faciliteert.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds?
Ja.