Thomas Cook schrapt orka-attracties

Geschreven op 30 juli 2018 door Roos

Orka-attracties worden geschrapt bij Thomas Cook
Orka-attracties worden geschrapt bij Thomas Cook
Reisorganisatie Thomas Cook haalt de dieronvriendelijke attracties met orka's uit het aanbod. Ze verkopen geen dierenattracties meer waar orka's gevangen worden gehouden. Hiermee breidt de organisatie haar beleid voor dierenwelzijn uit. Thomas Cook wil duidelijk maken dat ze als reisorganisatie dierenwelzijn zeer serieus neemt.

Geen orka-attracties meer

In totaal 49 dierenattracties die Thomas Cook aanbood zijn gecontroleerd op de ABTA-normen voor dierenwelzijn. Het leidde tot het verwijderen van 29 attracties. De overige 20 attracties kunnen wel in het aanbod blijven, omdat er hier duidelijke verbeteringen zijn aangebracht om het dierenwelzijn te waarborgen. Het schrappen van de overige 29 attracties betekent onder andere dat alle orka-attracties worden verwijderd, omdat deze niet genoeg voldoen aan de ABTA-normen. 

Dierenwelzijnbeleid

Zo'n 18 maanden geleden heeft Thomas Cook het beleid voor dierenwelzijn gelanceerd, onder andere om meer tegemoet te komen in wat klanten belangrijk vinden. "We wisten dat we actie moesten ondernemen om ervoor te zorgen dat de attracties die we verkopen voldoen aan de verwachtingen die onze klanten van ons hebben", aldus Fankhauser, CEO bij Thomas Cook Group. 

Nieuws