Goudstrand (Golden Sands)

Kustlijn Goudstrand Bulgarije
Kustlijn Goudstrand Bulgarije

Goudstrand is gelegen aan de Zwarte Zee in het oosten van Bulgarije. Volgens de eeuwenoude legende veranderden gouden schatten hier in goud zand. Het is een prachtige badplaats met veel heuvels, bebossing en een helderblauwe zee. Bovendien ligt Goudstrand niet ver weg van de havenstad Varna. De badplaats beschikt over een gezellige boulevard met een bruisend nachtleven en tal van winkeltjes. Ook voor jongeren is hier genoeg te beleven.

Astrid 'Aan de Zwarte Zee in Bulgarije is het in de zomer altijd feest! De bekende badplaats Sunny Beach is bij vele jongeren erg bekend. Wanneer je niet van feesten houdt, is het ook een erg relaxte bestemming maar let er dan wel op dat je niet te dicht bij het centrum zit. Dit i.v.m. het geluidsoverlast vanuit de kroegen en discotheken. Tijdens deze vakantie heb ik vooral genoten van het heerlijke weer. Daarnaast heb ik een dagtrip gemaakt naar het platteland van Bulgarije. Hier heb ik een bezoek gebracht aan de lokale bevolking en heb ik ervaren hoe ze daar leven. Ondanks dat het een Europees land is, ziet het dagelijkse leven van de lokale bevolking er heel anders uit dan hier in Nederland.', Astrid - reisexpert Bulgarije gratis reisvoorstel >>

Landkaart Goudstrand (Golden Sands)
Plaatsen in de buurt van Goudstrand (Golden Sands):
 • Varna (14 km)
 • Ervaringen

  Hendriks Martin op 4 maart 2013 plaats: Goudstrand (Golden Sands), reisperiode: mei 2012

  Als je van feesten en dansen houdt, dan is dit geweldig.. Het is voor jongeren en wilde ouderen. Mooie All Inn hotels, ook voor kleine kinderen. Veel te doen en een mooi strand. Niet ver van OUD NESSEBAR, wat je beslist moet bekijken. Met boot of bus bereikbaar.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Dorien op 24 mei 2012 plaats: Goudstrand (Golden Sands), reisperiode: mei 2012

  - Leuke winkeltjes vlakbij hotel en een zeer knappe boulevard - Heel vriendelijke bediening in restaurants - Steeds een zeer propere kamer - Grote kamers met een mooi balkon - Geen geluidshinder van discotheken - Zeer lekker en gevarieerd eten - Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel - Een prachtig land

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Goudstrand (Golden Sands)

  Alad×a Manastir (Goudstrand (Golden Sands))

  Alad×a Manastir
  Alad×a Manastir

  Aladža Manastir (klooster van de grotten Aladžža) is een van de bekendste kloosters van Bulgarije. Het klooster is uitgehouwen in de rotsen. Sommige delen van dit klooster zijn dan ook ondergebracht in natuurlijke grotten. In het verleden woonden holbewoners in de grotten van het klooster. Later dienden de grotten als gevangenis. Bij de ingang van het klooster ligt een museum waar je kunt zien hoe het klooster er oorspronkelijk uit heeft gezien. Daarnaast zijn in het museum gevonden artefacten van het klooster tentoongesteld. De naam van het klooster betekent in het Turks veelkleurig. Het klooster heeft haar naam te danken aan de kleurrijke schilderingen die de monniken er gemaakt hebben.

  Aquapolis (Goudstrand (Golden Sands))

  Aquapolis
  Aquapolis

  In Goustrand vind je het mooiste waterpretpark van Oost-Europa, Aquapolis. Dit waterpretpark ligt in het noorden van Goudstrand en wordt omgeven door een prachtig bos. Het was het allereerste waterpretpark dat in Bulgarije gebouwd werd. Het waterpark is gebouwd in een mooie mediterrane stijl. Iedere waterrat is hier op de juiste plek. Aquapolis heeft verschillende attracties voor alle leeftijden: zwembaden, glijbanen en een wildwaterbaan.

  Goudstrand (Goudstrand (Golden Sands))

  Goudstrand
  Goudstrand

  De naam Goudstrand doet dit prachtige strand zeker eer aan. Op dit strand ligt goudkleurig zand en de zee is helderblauw. Je kunt hier heerlijk zwemmen en zonnen, maar ook enkele watersporten beoefenen. Als het op een zomerse dag vloed wordt, hangt hier een zwarte vlag uit. Het is dan verboden om te gaan zwemmen in de zee, maar je kunt wel kijken naar de hoge en felle golven. Aan het strand vind je (wellness) resorts, clubs, winkels, attracties en nog veel meer.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bulgarije bekijken.

  Vervoer

  Met Transavia vlieg je in ongeveer 2 uur en 50 minuten naar Varna. Van hieruit is het mogelijk om een bus te nemen naar Goudstrand. Deze rit duurt ongeveer 50 minuten en kost zo'n €1,50. Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen. Dit kost ongeveer €17,00. Je kunt ook van te voren een taxi boeken, dit is een stuk goedkoper. Je hebt ook de mogelijkheid om op de luchthaven een auto te huren. In de badplaats zelf is een busstation te vinden. Vanaf dit punt rijden er bussen naar verschillende plaatsen in de omgeving. In het hoogseizoen rijden de bussen vaker dan in het laagseizoen. Naast de bus is er ook een toeristentrein die in het hoogseizoen langs de belangrijkste accommodaties van Goudstrand rijdt.

  Ook rijden er veel taxi's in Goudstrand. Officiële taxi's hebben een instaptarief en berekenen de prijs door middel van een meter. De privé taxi's hebben geen meter. Je moet dus van te voren met de chauffeurs een prijs afspreken. Houd er wel rekening mee dat deze taxi's een stuk duurder zijn dan de officiële taxi's.

  Geschiedenis

  Goudstrand was het allereerste vakantieresort dat in Bulgarije gebouwd werd. In eerste instantie was Goudstrand alleen bedoeld voor de hogere functionarissen van het communistische bewind, maar niet veel later werd de vakantiebestemming ook geliefd onder duizenden Bulgaarse strandliefhebbers. In de beginperiode kwamen de meeste toeristen uit de Warschaupactlanden, maar niet veel later volgden de Westerse toeristen. Sinds enkele jaren besteedt Goudstrand ongekend veel inspanning en tijd in het moderniseren van de badplaats. Tegenwoordig zijn de meeste hotels en restaurants dusdanig aangepast, dat deze zelfs geschikt zijn voor de veeleisende Westerse toerist.

  Weer

  De gemiddelde dagtemperaturen liggen in het binnenland rond de 24░C en juli en augustus is duidelijk de warmste periode van het jaar. Het is dan gemiddeld 27░C, langs de Zwarte Zeekust lopen de temperaturen dan tegen de 30░C. De zeewind zorgt gelukkig voor wat verkoeling.

  Heb je interesse in een reis naar Goudstrand (Golden Sands)? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Goudstrand (Golden Sands), dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Bulgarije? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Goudstrand (Golden Sands)