Pomorie

Kustlijn Pomorie Bulgarije
Kustlijn Pomorie Bulgarije

Aan de Zwarte Zee, in het oosten van Bulgarije, ligt de plaats Pomorie. Pomorie is gelegen op een rotsachtig eiland dat tot ongeveer 3,5 kilometer de zee in loopt. De plaats staat bekend om zijn moddertherapieën. Dit zijn namelijk één van de beste ter wereld. De moddertherapieën staan al bekend sinds de Thracische tijden. In Pomorie kun je genieten van de fijne zandstranden, het heldere water en de vele zonuren per jaar. Dankzij de goede staat van de natuur en de ecologische voordelen heeft Pomorie de Blauwe Vlag award toegewezen gekregen. Ook vind je in Pomorie verschillende populaire wijngaarden en er worden ieder jaar wijnfeesten gehouden in februari. Pomorie ligt 18 kilometer ten noorden van Burgas en 18 kilometer ten zuiden van Nessebar. Sunny Beach staat bekend als het Bulgaarse Zonnestrand. Dit is één van de mooiste stranden en ligt vlakbij Pomorie.

Heb je weinig kennis van Bulgarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pomorie
Plaatsen in de buurt van Pomorie (Bulgarije) :
 • Nessebar (14 km)
 • Burgas (15 km)
 • Zonnestrand (Sunny Beach) (16 km)
 • Sozopol (19 km)
 • Varna (75 km)
 • Goudstrand (Golden Sands) (88 km)
 • Veliko Turnovo (174 km)
 • Plovdiv (241 km)
 • Sofia (351 km)
 • Sandanski (376 km)
 • Ervaringen

  op 10 november 2017 plaats: Pomorie, reisperiode: augustus 2017

  Veel verwaarloosde gebouwen !

  • Algemeen 1
  • Uitgaan 1
  • Cultuur 1
  • Restaurants 3
  • Bezienswaardigheden 1
  • Inwoners 1
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pomorie

  Het klooster van St. George (Pomorie)

  Het klooster van St. George
  Het klooster van St. George
  Kaart met locatie Het klooster van St. George

  Het klooster van St. George is door Griekse kolonisten in de 17e eeuw gebouwd, maar werd later tijdens de Ottomaanse invasie verwoest. Aan het einde van de 17e eeuw kreeg het klooster een Turkse beheerder; Selim Bey. Volgens een legende was hij ongeneeslijk ziek en bouwde het klooster om tot boerderij. Op een nacht droomde Selim Bey dat hij geneeskrachtig water had gevonden in zijn tuin. Toen hij de volgende ochtend wakker werd begon hij met zoeken naar de plaats. Selim vond een marmeren bas-reliëf van St. George. Het water uit zijn droom sprong naar buiten, daarna begon hij er van te drinken en genas. De legende zegt dat Selim Bey en zijn hele familie zich daarna tot het Christendom bekeerde. De bas-reliëf die in de tuin gevonden werd kan nog steeds bezocht worden. Selim Bey bouwde ook een klein kapel in de buurt van de heilige bron. Nadat hij weduwnaar was geworden werd hij eerste overste van het klooster. De huidige kerk werd in 1856 gebouwd op de fundamenten van de vorige kerk. De kerk bewaart tevens waardevolle beelden en kunst uit de 18e en 19e eeuw.

  Oude centrum van Nessebar (Pomorie)

  Oude centrum van Nessebar
  Oude centrum van Nessebar
  Kaart met locatie Oude centrum van Nessebar

  Nessebar is een mooie, maar erg toeristische plaats. Het ligt op ongeveer 20 km afstand van Pomorie. De stad is omringt door oude stadsmuren die een Byzantijnse stijl hebben en bij de stadsmuur is een oude molen te vinden. In de stad zijn verschillende Byzantijnse kerken te vinden. Bijvoorbeeld de Sveti Ivan Krastitel en de Carkvata Vsedarzatel, deze kerken zijn erg goed bewaard gebleven. Op de pleinen voor de kerken verkopen ze aquarellen van de stad en er hangt een gezellige sfeer. In de stad zijn ook typische houten huizen te vinden met mooie balkonnetjes. Zelfs een deel van het ziekenhuis is van hout. Het strand bij Nessebar is erg mooi en schoon, het is de ideale plek om lekker uit te rusten.

  Pomorie Lake (Pomorie)

  Pomorie Lake
  Pomorie Lake
  Kaart met locatie Pomorie Lake

  Pomorie Lake is door een zandstrook gescheiden van de zee. Het meer is ongeveer 7 km lang en 2 km breed. Pomorie Lake is verdeeld in één groot meer en een aantal kleine meertjes. De kleine meertjes hebben verschillende dieptes en zoutgehaltes. Ze worden van elkaar gescheiden door grote en kleine zanddijken. Door het hoge zoutgehalte op de bodem van de meertjes leven er onderwater unieke planten- en diersoorten. Bij de meertjes kun je ook verschillende vogels zien. Er zijn veel zeldzame vogels te vinden bij het meer.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bulgarije bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven is Burgas. De vlucht van Amsterdam naar Burgas duurt ongeveer twee uur en vijftig minuten. Vanaf het vliegveld kun je met een taxi naar Pomorie. Dit duurt ongeveer een kwartier en kost ongeveer €15,00. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen. Dit is goedkoper, maar duurt wel een stuk langer.

  In Pomorie bevinden zich twee busstations. De gewone dienstbussen en de minibussen die rijden tussen Nessebar, Burgas en Zonnestrand, stoppen alleen bij het hoofdstation. Daarnaast gaan er bussen van Pomorie naar Sofia, Plovdiv en Varna. Ook kun je vanuit Pomorie met een veerboot Sozopol en Nessebar bezoeken.

  Geschiedenis

  Anhialo (nu Pomorie) is gesticht in de vierde eeuw v.Chr. als een soort tegenhanger van Appollinia, dat nu Sozopol heet. Vanaf beide schiereilanden kun je de baai van Burgas goed in de gaten houden. Pomorie is in 1906 grotendeels verwoest door een grote brand en lijkt nu erg volgebouwd. Tijdens het herbouwen is er namelijk meer gelet op de hoeveelheid van gebouwen dan op de stijl. De regio staat bekend om de geneeskrachtige eigenschappen van het modder bij de Pomorie Lake. De langzame afkoeling van het zeewater is erg typisch voor deze regio.

  Weer

  De gemiddelde dagtemperaturen liggen in het binnenland rond de 24C. Juli en augustus zijn duidelijk de warmste maanden van het jaar. Het is dan gemiddeld 27C, langs de Zwarte Zeekust lopen de temperaturen dan zelfs op tot 30C. De zeewind zorgt gelukkig voor wat verkoeling.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Pomorie