Halifax

Skyline van Halifax
Skyline van Halifax

Halifax ligt in het oosten van Canada in het Engelstalige deel van het land. Het is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Voor veel emigranten is Halifax de eerste plaats waar ze kennis mee maken als ze in Canada aankomen. In de 20e eeuw zijn er ook veel Nederlanders heen geëmigreerd. De inwoners van Halifax worden ‘Haligonians’ genoemd.

Halifax heeft een van de grootste natuurlijke havens van de wereld. Langs de haven loopt een houten pad dat een paar kilometer lang is vanwaar bezoekers de bezigheden in de haven kunnen aanschouwen. De natuurlijke haven was ook de reden dat de Engelsen zich hier in de achttiende eeuw vestigden. Sinds dat moment heeft de haven de stad doen uitgroeien tot wat het nu is, doordat het de ideale plek was voor immigranten en de Marine om aan land te komen. 

De stad heeft tegenwoordig een druk centrum met veel cultureel erfgoed. Moderne architectuur wordt afgewisseld door historische gebouwen met veel groene gebieden en parken. Overal zijn pubs waar je kunt eten en drinken.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Halifax
Plaatsen in de buurt van Halifax (Canada) :
 • Québec (640 km)
 • Montréal (789 km)
 • St. John's (897 km)
 • Ottawa (955 km)
 • Niagara Falls (1251 km)
 • Toronto (1264 km)
 • Windsor (1586 km)
 • Winnipeg (2576 km)
 • Regina (3104 km)
 • Edmonton (3684 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Halifax

  Citadel Hill met Fort George (Halifax)

  Citadel Hill met Fort George
  Citadel Hill met Fort George
  Kaart met locatie Citadel Hill met Fort George

  De heuvel met de citadel ligt midden in het centrum van de stad en heet Citadel Hill. Het fort wat daar staat is gerestaureerd en herbergt een nationaal historisch museum (Fort George). Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht op de benedenstad.

  Dartmount Ferry (Halifax)

  Dartmount Ferry
  Dartmount Ferry
  Kaart met locatie Dartmount Ferry

  De Dartmount Ferry is de oudste stadsveer van Noord-Amerika. Een tochtje rondom de haven is een goedkope manier om te genieten van de aanblik van de stad. De historische route Dartmound Lower Ferry kun je nog steeds doen, deze overtocht brengt al vanaf het jaar 1700 mensen van Dartmouth naar Kingswear v.v.

  Maritime Museum of the Atlantic (Halifax)

  Maritime Museum of the Atlantic
  Maritime Museum of the Atlantic
  Kaart met locatie Maritime Museum of the Atlantic

  Het Maritime Museum of the Atlantic is gewijd aan de regionale zeevaartgeschiedenis. Je vindt er informatie over scheepswrakken, zeilschepen en het stoomtijdperk. Na het zinken van de Titanic in 1912 werd alles vanuit Halifax gecoördineerd. Er zijn begraafplaatsen en historische monumenten die daaraan herinneren. Maar ook in dit museum kun je daar informatie over vinden.

  Walvissen spotten Halifax (Halifax)

  Walvissen spotten Halifax
  Walvissen spotten Halifax
  Kaart met locatie Walvissen spotten Halifax

  Van mei t/m oktober kun je vanuit de haven van Halifax boottochten boeken om walvissen te spotten. Deze tochten duren meestal 3 uur. Naast walvissen kun je vaak ook (dwerg)vinvissen, dolfijnen, zeehonden, tonijn, zonnebaars en verschillende zeevogels zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

  Vervoer

  Halifax heeft een internationale luchthaven, Halifax Airport. Deze luchthaven is een aantal keer uitgeroepen tot 'beste luchthaven ter wereld tot 5 miljoen passagiers'. Vanaf dit vliegveld vertrekken vluchten naar andere plekken binnen Canada, naar de Verenigde Staten, Duitsland, Ierland, IJsland en het Verenigd Koninkrijk. Op het luchthaventerrein staat het Atlantic Canada Aviation Museum.

  Bussen rijden zowel in als rondom Halifax. PEI Express Shuttle is een privé buslijn die in de plaatsen rondom Halifax rijdt. Om van de ene kant van de haven naar de andere kant te gaan maakt men gebruik van de Halifax Dartmouth Ferries. Tijdens een tochtje op de ferry krijg je een mooi beeld van de enorme haven. Je kunt met de ferry direct naar het stadscentrum reizen, wat veel van de lokale bevolking die daar werkt iedere ochtend doet en na werktijd. Hou er dus rekening mee dat het soms heel druk kan zijn.

  Geschiedenis

  Halifax werd in de 18e eeuw gesticht door de Britten. In 1759 diende Halifax als uitvalsbasis om de Fransen aan te vallen. Dat resulteerde in de definitieve verdwijning van de Fransen uit Noord-Amerika, met uitzondering van een aantal eilandjes. Veel van de Engelse militairen bleven hier wonen. Daarnaast was Halifax dankzij de grote haven de ideale plek voor immigranten om aan land te komen. Tussen 1920 en 1970 kwamen miljoenen immigranten naar Canada via Halifax. Niet alle mensen bleven hier wonen, maar reisden ook door naar de andere steden.

  Weer

  Normaal gesproken schommelt de temperatuur in Halifax tussen -5°C en +25°C en is het erg onvoorspelbaar. Het sneeuwt vaak in de maanden december tot maart. In de lente kan het mistig zijn met koele temperaturen. In de zomer is het meestal warm en droog, maar kan het ook koel en regenachtig zijn. In de vroege herfst is het vaak warm met veel zonneschijn.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Halifax