St. John's

Typisch gekleurde huizen in St. John's
Typisch gekleurde huizen in St. John's

St. John's is de hoofdstad en de grootste stad van de provincie Newfoundland and Labrador. Deze provincie bestaat uit het Labrador schiereiland en het Newfoundland eiland. St. John's is gelegen op het schiereiland Avalon dat op het oostelijk puntje van Newfoundland eiland ligt. St. John's ligt direct aan de Atlantische Oceaan en is de meest oostelijk gelegen plaats van Canada. Het is daarnaast ook de oudste stad die door de Engelsen is gesticht in Noord-Amerika. 

In buurland de Verenigde Staten staat St. John's voornamelijk bekend doordat het de meeste bars per hoofd van de bevolking heeft in heel Noord-Amerika. En George Street in het centrum van St. John's staat erom bekend dat het de meeste bars per m² in Noord-Amerika heeft. St. John's wordt door de bijzondere ligging in de ruige omgeving ook wel een van de mooiste plekken van Canada genoemd. De kleurrijke huizen vormen een enorm contrast met het rotsachtige landschap.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart St. John's
Plaatsen in de buurt van St. John's (Canada) :
 • Halifax (897 km)
 • Québec (1398 km)
 • Montréal (1605 km)
 • Ottawa (1769 km)
 • Niagara Falls (2107 km)
 • Toronto (2109 km)
 • Windsor (2439 km)
 • Winnipeg (3221 km)
 • Regina (3720 km)
 • Edmonton (4211 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van St. John's

  Cabot Tower (St. John's)

  Cabot Tower
  Cabot Tower
  Kaart met locatie Cabot Tower

  De Cabot Tower, gelegen op Signal Hill, werd gebouwd ter herinnering aan het diamanten jubileum van Koningin Victoria en de 400ste verjaardag van de ontdekking van Newfoundland door John Cabot.

  Cape Spear National Historic Site (St. John's)

  Cape Spear National Historic Site
  Cape Spear National Historic Site
  Kaart met locatie Cape Spear National Historic Site

  Ongeveer 10 km ten zuiden van St. John's staat een mooie vuurtoren, daterend uit 1835. Dit is de oudste, nog in werking zijnde, vuurtoren van Canada. Het complex dient nu als museum over de geschiedenis van de vuurtoren van Newfoundland, Cape Spear National Historic Site genaamd. Het museum is niet het hele jaar geopend, laat je van tevoren informeren over de openingstijden.

  Johnsons Geo Centre (St. John's)

  Johnsons Geo Centre
  Johnsons Geo Centre
  Kaart met locatie Johnsons Geo Centre

  Johnsons Geo Centre is een modern geologisch museum. Alleen de opvallende glazen ingang ligt boven de grond, de rest van het museum ligt onder de grond. Het Geo Center is het hele jaar geopend. Wil je alles op je gemak bekijken trek dan een hele ochtend of middag uit. Ook voor kinderen is dit een leuke en informatieve plek.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

  Vervoer

  St. John's is het oostelijke eindpunt van de Trans-Canada Highway. Ten noordwesten van de stad bevindt zich St. John's International Airport. Je kunt enkel vanaf andere plaatsen in Canada naar dit vliegveld reizen. Voor internationale vluchten maak je dan een tussenstop in bijvoorbeeld Toronto of Montréal. In de stad zelf kun je gebruik maken van de Metrobus. De Metrobus rijdt 18 routes door de stad.

  Geschiedenis

  Enkele plaatsen op het eiland Newfoundland hebben een geschiedenis die vele eeuwen terug gaat. De Vikingen waren de eerste Europeanen die Canada bereikten. Al in de 10e eeuw stichtten ze hier de eerste dorpen, maar de ontdekkingen waren slechts van korte duur. De Vikingen leden zware verliezen en keerden niet meer terug in Canada. Pas toen John Cabbot een poging deed om een zeeroute naar Azië te vinden werd het land herontdekt in 1497. De Engelsen hadden in die tijd nog niet de macht om het gebied te koloniseren door de grote concurrentie van de Spanjaarden en Portugezen in het zuiden van Amerika.

  Aan het begin van de 17e eeuw kwamen de Britten pas echt aan land op het schiereiland Avalon. Hier stichtten ze een visserstad en handelscentrum voor de goederen die over de Atlantische Oceaan naar dit gebied werden vervoerd. Ook de Nederlanders speelden korte tijd een rol in de geschiedenis van St. John's. Zeevaarder en admiraal Michiel de Ruyter veroverde St. John's in 1665 voor korte tijd van de Britten. De Britten namen de macht weer over van de Nederlanders, maar ook dit was niet permanent. Later in de 18e eeuw raakten de Fransen ook geïnteresseerd in de handelsplaats. Ze vielen St. John's meerdere keren aan en staken het in brand. De typische houten huizen waren hier uiteraard een goed doelwit voor en in 1892 werd de stad door een brand verwoest. Toch bleef het nog een aantal decennia in handen van de Britse regering totdat het een onafhankelijk bestuur kreeg.

  Weer

  St. John`s ligt op het eiland Newfoudland en dat heeft een vochtig continentaal klimaat, dat kouder is dan de andere provincies aan de oostkust. De oost- en zuidkust van het eiland zijn vaak mistig.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar St. John's