St. John's

Typisch gekleurde huizen in St. John's
Typisch gekleurde huizen in St. John's

St. John's is de hoofdstad en de grootste stad van de provincie Newfoundland and Labrador. Deze provincie bestaat uit het Labrador schiereiland en het Newfoundland eiland. St. John's is gelegen op het schiereiland Avalon dat op het oostelijk puntje van Newfoundland eiland ligt. St. John's ligt direct aan de Atlantische Oceaan en is de meest oostelijk gelegen plaats van Canada. Het is daarnaast ook de oudste stad die door de Engelsen is gesticht in Noord-Amerika. 

In buurland de Verenigde Staten staat St. John's voornamelijk bekend doordat het de meeste bars per hoofd van de bevolking heeft in heel Noord-Amerika. En George Street in het centrum van St. John's staat erom bekend dat het de meeste bars per m² in Noord-Amerika heeft. St. John's wordt door de bijzondere ligging in de ruige omgeving ook wel een van de mooiste plekken van Canada genoemd. De kleurrijke huizen vormen een enorm contrast met het rotsachtige landschap.

Aanbieders van vakanties naar St. John's
Kras (allround) Klik
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik
CanadaPLUS (rondreizen) Klik
Riksja Family (familiereizen) Klik
BBI Travel (allround) Klik

Landkaart St. John's

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van St. John's

Cabot Tower (St. John's)

Cabot Tower
Cabot Tower

De Cabot Tower, gelegen op Signal Hill, werd gebouwd ter herinnering aan het diamanten jubileum van Koningin Victoria en de 400ste verjaardag van de ontdekking van Newfoundland door John Cabot.

Cape Spear National Historic Site (St. John's)

Cape Spear National Historic Site
Cape Spear National Historic Site

Ongeveer 10 km ten zuiden van St. John's staat een mooie vuurtoren, daterend uit 1835. Dit is de oudste, nog in werking zijnde, vuurtoren van Canada. Het complex dient nu als museum over de geschiedenis van de vuurtoren van Newfoundland, Cape Spear National Historic Site genaamd. Het museum is niet het hele jaar geopend, laat je van tevoren informeren over de openingstijden.

Johnsons Geo Centre (St. John's)

Johnsons Geo Centre
Johnsons Geo Centre

Johnsons Geo Centre is een modern geologisch museum. Alleen de opvallende glazen ingang ligt boven de grond, de rest van het museum ligt onder de grond. Het Geo Center is het hele jaar geopend. Wil je alles op je gemak bekijken trek dan een hele ochtend of middag uit. Ook voor kinderen is dit een leuke en informatieve plek.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Canada bekijken.

Vervoer

St. John's is het oostelijke eindpunt van de Trans-Canada Highway. Ten noordwesten van de stad bevindt zich St. John's International Airport. Je kunt enkel vanaf andere plaatsen in Canada naar dit vliegveld reizen. Voor internationale vluchten maak je dan een tussenstop in bijvoorbeeld Toronto of Montréal. In de stad zelf kun je gebruik maken van de Metrobus. De Metrobus rijdt 18 routes door de stad.

Geschiedenis

Enkele plaatsen op het eiland Newfoundland hebben een geschiedenis die vele eeuwen terug gaat. De Vikingen waren de eerste Europeanen die Canada bereikten. Al in de 10e eeuw stichtten ze hier de eerste dorpen, maar de ontdekkingen waren slechts van korte duur. De Vikingen leden zware verliezen en keerden niet meer terug in Canada. Pas toen John Cabbot een poging deed om een zeeroute naar Azië te vinden werd het land herontdekt in 1497. De Engelsen hadden in die tijd nog niet de macht om het gebied te koloniseren door de grote concurrentie van de Spanjaarden en Portugezen in het zuiden van Amerika.

Aan het begin van de 17e eeuw kwamen de Britten pas echt aan land op het schiereiland Avalon. Hier stichtten ze een visserstad en handelscentrum voor de goederen die over de Atlantische Oceaan naar dit gebied werden vervoerd. Ook de Nederlanders speelden korte tijd een rol in de geschiedenis van St. John's. Zeevaarder en admiraal Michiel de Ruyter veroverde St. John's in 1665 voor korte tijd van de Britten. De Britten namen de macht weer over van de Nederlanders, maar ook dit was niet permanent. Later in de 18e eeuw raakten de Fransen ook geïnteresseerd in de handelsplaats. Ze vielen St. John's meerdere keren aan en staken het in brand. De typische houten huizen waren hier uiteraard een goed doelwit voor en in 1892 werd de stad door een brand verwoest. Toch bleef het nog een aantal decennia in handen van de Britse regering totdat het een onafhankelijk bestuur kreeg.

Weer

St. John`s ligt op het eiland Newfoudland en dat heeft een vochtig continentaal klimaat, dat kouder is dan de andere provincies aan de oostkust. De oost- en zuidkust van het eiland zijn vaak mistig.

Heb je interesse in een reis naar St. John's? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar St. John's, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Judith

Judith - reisexpert Canada


Heel Canada is geschikt om met een camper te reizen. Ik heb zelf West-Canada gedaan en met de vele Nationale Parken vol met bergen, meren en watervallen zal je je hier niet snel vervelen. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen maar een paar van mijn hoogtepunten zijn: Icefields Parkway van Banff naar Jasper, Wellís Grey National Park, Yoho National Park en de Okanagan Valley. Wat je ook zeker niet mag overslaan is Vancouver. Een hele fijn stad om een wandeling te maken langs het strand, te fietsen door Stanleypark of een bezoek te brengen aan Granville Island. En als je dan nog niet genoeg kunt krijgen van Canada kun je altijd nog naar Vancouver-Island gaan om walvissen en beren te spotten. Wil jij op vakantie naar Canada? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen