Changchun

Changchun
Changchun

Changchun ligt in de provincie Jilin in het noorden van China. Changchun is de provinciehoofdstad van Jilin. Het is een enorm grote stad met meer dan 2 miljoen inwoners. Changchun betekent 'Lange Lente'. De stad heeft een ordelijke stadsinrichting met uitgestrekte parken en brede boulevards. Changchun is een industriestad. Vooral de machine- en transportsector is erg belangrijk. De helft van de passagierstreinen, 20% van de auto's en 10% van de tractoren wordt in Changchun geproduceerd. Maar ook elektronica, chemie, textiel, grondstoffen en voedingsstoffen worden in Changchun geproduceerd. Architectuurliefhebbers vinden in Changchun veel voorbeelden van Japanse monumentale architectuur. Vooral langs de Renmin Dajie.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Changchun
Plaatsen in de buurt van Changchun (China) :
 • Peking (Beijing) (860 km)
 • Tianjin (861 km)
 • Datong (1067 km)
 • Nanjing (1434 km)
 • Shanghai (1444 km)
 • Xi’an (2275 km)
 • Chengdu (2373 km)
 • Guilin (2476 km)
 • Guangzhou (2559 km)
 • Hongkong (2604 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Changchun

  Banruo Tempel (Changchun)

  Banrou Tempel is de grootste boeddhistische tempel van de stad Changchun. De tempel is in 1921 gebouwd. In de Culturele Revolutie van 1966 tot 1976 werd de tempel gestolen, de tempel is toen tijdelijk gebruikt als kartonfabriek. Sinds 1982 hebben ze de tempel weer in eigen handen en is het weer als de '' Banrou Tempel'' in gebruik. De tempel heeft een klassieke architectuur, met een Klokkentoren en een Drumtoren. Hij wordt onderhouden door circa vijftig monniken, ook houden de monniken meerdere malen per maand religieuze diensten.  Changchun World Sculpture Park (Changchun)

  Het World Sculpture Park is een bijzondere bezienswaardigheid in Changchun. Vanaf 1997 begon de regering beeldhouders uit de hele wereld uit te nodigen. De lokale autoriteiten wilden een jaarlijkse tentoonstelling beginnen. Er was ontzettend veel belangstelling voor deze tentoonstelling. Inmiddels bestaat het park uit 315 beelden, gemaakt door 207 beeldhouders uit 107 landen. In het park vind je vooral thema's terug als Lente, Vrede, en Vriendschap. Ook hebben drie Nederlanders bijgedragen aan beelden in het Changchun World Sculpture Park.

  Het Paleis van Pu Yi (Changchun)

  Het Paleis van Pu Yi
  Het Paleis van Pu Yi
  Kaart met locatie Het Paleis van Pu Yi

  Het Paleis van Pu Yi is de grootste attractie van Changchun. Het Keizerlijke Paleis is een eenvoudig bouwwerk en bestaat uit twee delen. Voordat het gebouw dienst deed als paleis was het een kantoor van de zoutbelastingdienst. Toen het paleis nog in handen van Pu Yi was, was het binnenpaleis de woonplek van de familie. Het buitenpaleis werd gebruikt voor staatszaken. Tegenwoordig herbergt er een tentoonstelling over de Chinees-Japanse Oorlog. Ook werd het paleis gebruik als doek voor de film ''The Last Emperor''. 


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van China bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven Dafangshen Jichang ligt 10 km ten noordwesten van de stad. Er rijden treinen en bussen naar de omliggende plaatsen en naar grote plaatsen in China.

  Geschiedenis

  Changchun is een relatief jonge stad met een geschiedenis van 200 jaar. Als een knooppunt aan de Zuid-Mantsjoerische spoorlijn, beheerd door Japan, en de Russische Oost-Chinese spoorlijn, groeide de stad snel. Tussen 1934 en 1945 was Changchun de hoofdstad van de Japanse marionettenstaat Manzhougou en residentie van keizer Pu Yi.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Changchun