Tianjin

Tianjin China
Tianjin China

Tianjin ligt aan de Hai He rivier. Tianjin is een havenstad en stadsprovincie in China. De naam betekent letterlijk "hemels doorwaadbare plaats". De stadsagglomeratie is bijzonder, omdat het één van de vier stadsprovincies van de Volksrepubliek China is. Tianjin is na Shanghai het belangrijkste industrie- en handelscentrum van China en een belangrijke havenstad: de haven was in 2006 de 6e grootste haven van de wereld. Ze fungeert als doorvoerhaven voor Peking, waarvan het 150 km in zuidoostelijke richting verwijderd is.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tianjin
Plaatsen in de buurt van Tianjin (China) :
 • Peking (Beijing) (113 km)
 • Datong (325 km)
 • Nanjing (797 km)
 • Changchun (861 km)
 • Shanghai (956 km)
 • Xi’an (1421 km)
 • Chengdu (1516 km)
 • Guilin (1666 km)
 • Guangzhou (1816 km)
 • Hongkong (1883 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tianjin

  Huangya Pass (Tianjin)

  Huangya Pass
  Huangya Pass
  Kaart met locatie Huangya Pass

  Dertig kilometer van Tianjin ligt de Huangya Pass. De Huangya Pass is een groot gedeelte van de Chinese Muur en een militair fort. Via steile trappen kun je een wandeling maken in de Chinese geschiedenis. Vroeger was het gedeelte van de Huangya Pass 54 kilometer lang en bevatte dit deel 52 gidstorens. Dit gedeelte van de muur is van 1984 tot 1987 gerenoveerd. In totaal werd er 3.025 meter van de muur herbouwd, ook de twintig wachttorens en het fort werden aangepakt. De Huangya Pass is het langste gerenoveerde gedeelte van de Chinese Muur. 

  Shuishang Park (Tianjin)

  Shuishang Park
  Shuishang Park
  Kaart met locatie Shuishang Park

  Een van de favoriete plekken van Tianjin is het grote recreatiegebied het Shuishang Park. Vroeger stond het park bekend als ''Green Dragon Pond''. Het park beslaat een totale oppervlakte van 126 hectare. Het heeft een prachtige omgeving met groene natuur en waterwegen. Via promenades en bruggen zijn de elf eilanden van het park aan elkaar verbonden. De officiële opening vond plaats op 1 juli 1951. Het park is geschikt voor ontspanning, maar zit tegelijkertijd ook vol met leven. 

  Xikai kathedraal (Tianjin)

  De kathedraal van Tianjin, ook wel bekend als de Xikai kathedraal, werd in 1913 door Franse katholieken gebouwd. De stenen van het gebouw moesten vanuit Frankrijk verzonden worden, hierdoor nam de bouw veel tijd in beslag. In juni 1916 was de bouw van de kathedraal afgerond. Op 23 augustus 1966 werd de stad aangevallen door de rode gardisten. Tijdens de aanval zijn drie torens volledig verwoest. In 1976 werd het gebouw de dupe van een aardbeving. Hierbij liep het gebouw nog meer schade op. In 1980 werd het gebouw gerenoveerd en werden de torens herbouwd. Sinds 1991 staat de kathedraal op de lijst van beschermde gebouwen. Tevens is het de grootste katholieke kerk in de provincie Tianjin.   Je kunt ook alle bezienswaardigheden van China bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven van Tianjin (Tianjin Binhai Gouji Jichang) ligt 15 km ten oosten van de stad. Tianjin heeft vier grote busstations en twee treinstations.

  Geschiedenis

  De stad was tijdens de Tangdynastie een belangrijk handelscentrum waar huiden en goud verhandeld werden. Daarna was Tianjin tot de opening van de haven voor het westen in 1858 een garnizoensstad. Tijdens de Bokseropstand in 1900 liep de stad zware schade op en werd daarna in westerse stijl herbouwd. In 1984 werd Tianjin aangewezen als "Open Stad" en daarmee opengesteld voor buitenlandse investeringen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tianjin