Nanjing

Nanjing China
Nanjing China

Nanjing ligt 260 kilometer ten noordwesten van Shanghai aan de brede Jangtsekiang-rivier, in de provincie Jiangsu. Nanjing betekent "zuidelijke hoofdstad".

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nanjing
 • Changchun (1434 km)
 • Chengdu (1404 km)
 • Datong (995 km)
 • Guangzhou (1132 km)
 • Guilin (1119 km)
 • Hongkong (1171 km)
 • Kashgar (3910 km)
 • Kunming (1750 km)
 • Lijiang (1883 km)
 • Macau (1214 km)
 • Peking (Beijing) (900 km)
 • Shanghai (270 km)
 • Tianjin (797 km)
 • Tibet (2825 km)
 • Xiían (1357 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nanjing

  De Yangzibrug (Nanjing)

  De Yangzibrug
  De Yangzibrug

  Een indrukwekkende bezienswaardigheid van de stad in de Yangzibrug. Deze brug heeft een lengte van 5,4 kilometer en bestaat uit twee verdiepingen. De bovenste verdieping bestaat uit vier rijstroken en de onderste verdieping is voor het treinverkeer. De brug is gebouwd tussen 2008 en 2012 en kostte zo'n €840 miljoen. In 2012 op 24 december is de brug geopend voor het verkeer. Helaas staat de brug bekend om de meeste zelfmoorden ter wereld. 


  Purple Mountain (Nanjing)

  Purple Mountain
  Purple Mountain

  De 447 meter hoge Purple Mountain ligt in het oosten van Nanjing. De berg kenmerkt de stad en is de locatie van vele historische attracties, waaronder het grafmonument van de eerste keizer. Helaas is de berg niet altijd goed te zien, dit komt vooral door de smog die zich in de stad bevindt. De actievelingen kunnen de berg op eigen houtje betreden, voor de andere mensen is er een kabelbaan die je in vijfentwintig minuten naar het bovenste puntje van de berg brengt.


  Xuanwu Lake (Nanjing)

  Xuanwu Lake
  Xuanwu Lake

  Het Xuanwu Lake is een rustige plek gelegen in de stad Nanjing. Dit bijzondere plekje kun je betreden via bruggetjes die verschillende eilanden aan elkaar verbinden. Elk eilandje is identiek, zo hebben de eilandjes kleine thee huisjes en tempels. Op de eilandjes ervaar je de echte Chinese cultuur en ook vanuit hier kun je de oude stadsmuren bewonderen. Xuanwu staat ook bekend als een plek voor trouwfoto´s. Vele stellen maken hier vooraf al hun trouwfoto´s, zodat de foto´s al klaar zijn op de bruiloft. 
  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van China bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven Lukou ligt ongeveer 40 km ten zuidoosten van Nanjing. Er is een treinstation en er zijn meerdere busstations.

  Geschiedenis

  Op de plek waar nu Nanjing ligt, wonen al heel lang mensen. Er zijn overblijfselen gevonden van zo’n 6000 jaar oud. De huidige stad is gesticht door de Ming-dynastie, die vestingwerken liet bouwen die gefinancierd werden door rijke families van het platteland. De rijke boeren werden uitgenodigd door de keizer om muren, torens en andere gebouwen neer te zetten. Daarvoor in ruil kregen ze adellijke titels, aantrekkelijke baantjes of andere eerbewijzen. Nanjing was hoofdstad van vele regionale dynastieën en tussen 1911 en 1949 was het de hoofdstad van heel China. Na de Eerste Opiumoorlog werd in 1842 in Nanjing een vredesverdrag gesloten met de Britten. Dit verdrag was zeer nadelig voor de Chinezen: ze moesten boetes betalen en buitenlandse handel toestaan in onder meer Shanghai en Guangzhou (Kanton). In de Tweede Wereldoorlog was Nanjing het toneel van een van de bruutste optredens van de Japanse bezetters. In de winter van 1937/1938 werd de stad volledig geplunderd en grotendeels platgebrand. De bevolking werd uitgemoord, veel meisjes en vrouwen werden op brute wijze verkracht. Naar schatting zijn er bij deze massaslachting 300.000 burgers om het leven gebracht. Voor deze slachtoffers staat een monument in de stad, inclusief skeletten uit een opengelegd massagraf.

  Heb je interesse in een reis naar Nanjing? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nanjing, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar China? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Nanjing