Limerick

Shannon River Bridge, Limerick, Ierland
Shannon River Bridge, Limerick, Ierland

Limerick ligt in het westen van Ierland, bij de samenloop van de rivieren de Shannon en de Abbey. Limerick is de hoofdstad van de graafschap Limerick in de provincie Munster. De stad is het historische centrum van de regio en vervult tevens bepaalde regionale functies voor geheel West-Ierland. Limerick is een bruisende, moderne stad. Het werd in de 9e eeuw door de Noormannen veroverd en heeft een rijk middeleeuws verleden dat in de oude straatjes nog tastbaar aanwezig is.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Limerick
Plaatsen in de buurt van Limerick (Ierland) :
 • Shannon (18 km)
 • Ennis (32 km)
 • Galway (74 km)
 • Cork (85 km)
 • Tralee (85 km)
 • Killarney (90 km)
 • Kilkenny (93 km)
 • Kinsale (106 km)
 • Waterford (112 km)
 • Kildare (128 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Limerick

  Hunt Museum (Limerick)

  Hunt Museum
  Hunt Museum
  Kaart met locatie Hunt Museum

  Het Hunt Museum herbergt een bijzondere kunstcollectie, gedoneerd door John en Gertrude Hunt. Als antiekhandelaars kochten ze vaak kunstwerken die ze zelf mooi vonden. De privécollectie van de familie Hunt werd echter te groot en ze gingen op zoek naar een plek waar de collectie bewaard kon worden. Dit is uiteindelijk een oud douanekantoor geworden. Het Hunt Museum is in 1997 officieel geopend. John en Gertrude Hunt hebben dit feestelijke moment helaas niet meer kunnen meemaken. Het museum staat symbool voor hun enthousiasme en vrijgevigheid. Je kunt hier ruim 2.500 kunstwerken bewonderen.

  King John's Castle (Limerick)

  King John's Castle
  King John's Castle
  Kaart met locatie King John's Castle

  King John's Castle is een kasteel uit de 13e eeuw op King's Island in Limerick. Het kasteel werd gebouwd op bevel van King John (1166 – 1216). Hij liet destijds veel kastelen in Ierland bouwen, maar dit kasteel is het best bewaard gebleven. Het kasteel werd in 2013 heropend voor het publiek. Wie meer wilt leren over de geschiedenis van Limerick moet hier zeker een bezoekje aan brengen. Na het bekijken van de tentoonstelling kun je heerlijk even zitten op de binnenplaats van het kasteel en genieten van het uitzicht op rivier de Shannon.

  St. Mary's Cathedral (Limerick)

  St. Mary's Cathedral
  St. Mary's Cathedral
  Kaart met locatie St. Mary's Cathedral

  De kathedraal van St. Mary heeft een lange en bewogen geschiedenis achter de rug. Het is het meest historische gebouw in Limerick. De kathedraal is gebouwd in 1168 op het terrein van een paleis dat werd geschonken door de koning van Munster. Experts geloven dat delen van het paleis zijn opgenomen in de huidige structuur van de kathedraal. De deur aan de westzijde van de kerk dient als hoofdingang. Volgens de traditie moet een nieuwe bisschop altijd op deze deur kloppen om toegang te krijgen tot de kathedraal. St. Mary's Cathedral is tegenwoordig nog steeds in gebruik en dagelijks geopend.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ierland bekijken.

  Vervoer

  Het Shannon International Airport ligt 15 km ten westen van Limerick.

  Geschiedenis

  Limerick werd gesticht door de Noormannen, maar de stad werd grondig verbouwd toen de Engelsen bezit namen van Ierland. Het oudste deel van de stad, op het zuidelijke puntje van King’s Island, heet dan ook English Town.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Limerick