Clifden

Skyline Clifden, Ierland
Skyline Clifden, Ierland

Clifden ligt in het uiterste westen van Ierland, aan de Atlantische Oceaan, waar de Owenglin River in de Baai van Clifden stroomt. Clifden is een charmante havenstad. In de maanden juli en augustus kan het er erg druk zijn met toeristen en verliest de stad een beetje van haar charme. De Sky Road mag je absoluut niet missen. Op ieder moment van de dag ontdek je iedere keer een nieuw en ongelooflijk lichtspel.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Clifden
Plaatsen in de buurt van Clifden (Ierland) :
 • Galway (69 km)
 • Ennis (99 km)
 • Shannon (115 km)
 • Limerick (131 km)
 • Sligo (134 km)
 • Tralee (137 km)
 • Killarney (163 km)
 • Donegal (180 km)
 • Cork (205 km)
 • Kilkenny (207 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Clifden

  Clifden Castle (Clifden)

  Clifden Castle
  Clifden Castle
  Kaart met locatie Clifden Castle

  Clifden Castle is een geruïneerd herenhuis in neogotische stijl die rond 1750 werd gebouwd in opdracht van John D'Arcy, destijds de lokale landeigenaar. Het huis is niet meer bewoond geweest sinds 1840. Het huis raakte namelijk in verval en de lokale bevolking haalde het huis leeg. Alles wat verkocht kon worden om zichzelf te voeden werd meegenomen. Je kunt tegenwoordig de overblijfselen van het huis bezoeken.

  Connemara Nationaal Park (Clifden)

  Connemara Nationaal Park
  Connemara Nationaal Park
  Kaart met locatie Connemara Nationaal Park

  In het Connemara Nationaal Park nabij Clifden zie je de mooiste landschappen van Connemara. Het park is geopend in 1980 en sindsdien komt men hier graag omdat het er erg rustig is. Het park ligt in het westen van Ierland en is in bezit van de staat. In het park leven onder andere een aantal wilde paarden.

  Connemara Smokehouse (Clifden)

  Connemara Smokehouse
  Connemara Smokehouse
  Kaart met locatie Connemara Smokehouse

  Niet ver van Clifden vind je het Connemara Smokehouse, de oudste rokerij van West-Ierland. De rokerij is een van weinige overgebleven rokerijen die zich specialiseerde in de wilde Atlantische zalm. Sinds 1998 hebben ze ook Ierse zalm, deze is erg belangrijk voor de productie. Je kunt hier de beste Ierse zalm en schaal- en schelpdieren krijgen. Je kunt de vis niet alleen kopen, maar ook kijken bij de voorbereiding. Je kunt zien hoe de vissen worden gerookt en verpakt. In de maanden juni, juli en augustus kun je op woensdag een 'smoke-tour' doen. Tijdens de tour krijg je uitleg over de vis, het roken en alles wat te maken heeft met de rokerij. Aan het eind kun je genieten van een proeverij van gerookte zalm. Het Connemara Smokehouse is vanaf Clifden ongeveer 20 minuten rijden.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ierland bekijken.

  Vervoer

  Er zijn dagelijks busverbindingen van en naar Galway, waar ook de dichtstbijzijnde luchthaven is gelegen. In en rondom Clifden kun je goed wandelen en fietsen.

  Geschiedenis

  In 1812 is het havenstadje gesticht door de miljonair John D`Arcy. Hij was toen pas 26 jaar, getrouwd en vader van 3 zonen. Hij was de eigenaar van een groot landgoed aan de westkust van Connemara. Dit stuk land was al meer dan 150 jaar in de familie D'Arcy. Toen John het grote stuk landgoed erfde in 1804, was het zijn ambitie om een stad op te richten vlakbij het Connemara land. Er zaten wat haken en ogen aan maar John gaf het een kans. Uiteindelijk zou het jaren gaan duren voordat de stad een beetje vorm begon te krijgen maar bij een telling in 1821 had de stad al 46 huizen en woonden er 290 mensen. In het noorden van de stad kwamen langzamerhand scholen en kerken, in het zuiden werden industriële gebouwen gebouwd. Zo stond er een brouwerij, distilleerderij en een molen aan de oever van de rivier Owenglin. John D'Arcy stierf in 1839, Clifden was toen het hoofdkwartier van de kustwacht en de politie. In 1851 werd John's zoon gedwongen om de stad te verkopen samen met de rest van de D'Arcy landgoederen. Thomas en Charles Eyre uit Engeland kochten het en moesten eerst de hongersnood herstellen. Toen er in 1895 een spoorlijn kwam van Galway naar Clifden bloeide de economie weer een beetje op. Sinds de oprichting van de Ierse Republiek heeft de stad zich met name gericht op het ontwikkelen van een gezonde economie voor de lokale bevolking.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Clifden