Kinsale

Straatbeeld Kinsale, Ierland
Straatbeeld Kinsale, Ierland

Kinsale ligt aan de zuidkust van Ierland in het Ierse graafschap County Cork. Het middeleeuwse stadje Kinsale staat bekend als de 'Gourmet Capital' van Ierland. Maar het gaat niet alleen om eten, het gaat ook over traditionele bars, mooie gebouwen, smalle straatjes, winkels & galeries en vele activiteiten, zowel op het land als op zee.

Heb je weinig kennis van Ierland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kinsale
Plaatsen in de buurt van Kinsale (Ierland) :
 • Cork (22 km)
 • Killarney (78 km)
 • Tralee (102 km)
 • Limerick (106 km)
 • Shannon (114 km)
 • Waterford (115 km)
 • Ennis (131 km)
 • Kilkenny (136 km)
 • Galway (178 km)
 • Kildare (195 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kinsale

  Charles Fort (Kinsale)

  Charles Fort
  Charles Fort
  Kaart met locatie Charles Fort

  Een bekende historische bezienswaardigheid in Kinsale is Charles Fort. Dit is een klassiek voorbeeld van een stervormige fort uit de 17e eeuw. Het fort is tevens een van de grootste militaire installaties in het land en wordt hierdoor in verband gebracht met een aantal belangrijke gebeurtenissen in de Ierse geschiedenis zoals de Burgeroorlog in 1922 tot 1923. Charles Fort is goed bewaard gebleven en het hele jaar geopend voor het publiek.

  Desmond Castle (Kinsale)

  Desmond Castle
  Desmond Castle
  Kaart met locatie Desmond Castle

  Desmond Castle is een stadskasteel, gebouwd rond 1500 door de graaf van Desmond. Het kasteel werd in eerste instantie gebruikt als douanehuis, maar werd tijdens de Slag van Kinsale ook gebruikt als munitiewinkel en gevangenis. Het kasteel werd benoemd tot Nationaal Monument in 1938. Tegenwoordig herbergt Desmond Castle een museum, namelijk: het 'International Museum of Wine'. Het museum maakt gebruik van verschillende media om de geschiedenis van de Ierse wijnhandel te illustreren.


  St. Multose Church (Kinsale)

  St. Multose Church is gebouwd in 1190 en is hiermee het oudste gebouw in Kinsale. De kerk is niet alleen continu in gebruik gebleven, maar is tevens een goed voorbeeld van de Normandische architectuur. Hoewel het interieur van de kerk door de jaren heen is veranderd, is het exterieur van de kerk hetzelfde gebleven. Daarnaast zijn de Normandische inscripties, het doopvont en de kapel van de kerk bijzonder om te zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ierland bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven van Cork ligt op 21 km afstand. Er rijden dagelijks bussen van en naar Cork.

  Geschiedenis

  Kinsale was in 1601 de locatie van een veldslag die een keerpunt betekende in de geschiedenis van Ierland. In Kinsale werden de Keltische clanleiders en hun Spaanse geallieerde verslagen. Daarna was het meer dan 300 jaar een garnizoensstadje en een belangrijke haven, dat een erfgoed aan Georgian en Victoriaanse architectuur heeft achtergelaten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kinsale