The Blue Lagoon in IJsland

Blue Lagoon in IJsland
Blue Lagoon in IJsland

In het zuidwesten van IJsland bevind zich een van de mooiste locaties van het land, namelijk The Blue Lagoon. Het geothermische bad is gelegen in een oud lavaveld en sinds 1981 opengesteld voor het publiek. De gemiddelde temperatuur van het water is 39°C en heeft een zoutgehalte van 2,5%. Het water heeft zo'n hoge aangename temperatuur, omdat het water een bijproduct is van de geothermische elektriciteitscentrale van Svartsengi. De officiële benaming voor dit bad is 'Bláa Lónid', dat 'blauwe lagune' betekent.

Wonder der natuur

Dit bad, of eigenlijk kunstmatig meer, wordt ook wel een wonder der natuur genoemd. Het is gevuld met een zuiver geothermisch zeewater en bevat tevens veel mineralen. Hierdoor heeft het water ook een bijzondere lichtblauwe, bijna witte, kleur. In totaal bevat de Blue Lagoon zo'n 6 miljoen liter geothermisch water, dat elke 40 uur ververst wordt. In combinatie met het ecosysteem zorgt deze verversing voor een hoge hygiënische kwaliteit. Hierdoor is het niet nodig om extra chemische middelen toe te voegen. Wel hangt er bij het bad een sterke geur van zwavel en moet je je haren ter bescherming goed insmeren met balsam.

Geneeskrachtig

Een duik in het water van de Blue Lagoon werkt versterkend voor je gezondheid. Dit is bewezen door een aantal wetenschappelijke studies en onderzoeken die er in de afgelopen jaren gevoerd zijn. De aanleiding voor deze studies en onderzoeken was dat een zwemmer bij toeval ontdekte dat het water een geneeskrachtige werking had voor de chronische huidziekte psoriasis. Omdat het water van de Blue Lagoon veel minerale zouten, algen en kiezelaarde bevat is het zo geneeskrachtig. Aan de randen van het bad staan ook overal grote bakken met gezuiverd klei, waarmee je je lichaam in kunt smeren. Om die reden trekt de Blue Lagoon ook veel mensen met huidziektes om zo van hun ziekte verlost te raken.

Vraag gratis een offerte aan

Wellnesscentrum

Bij de Blue Lagoon is ook een heel wellnesscentrum gevestigd. Dit centrum bied de mogelijk om, naast het relaxen aan het water en een duik in het bad, ook te genieten van diverse schoonheidsbehandelingen. In dit centrum kun je onder andere genieten van heerlijke massages. Er wordt alles gedaan om de gasten tevreden te stellen. Zo worden er onder andere badjassen en handdoeken verschaft. Tevens is in dit centrum een restaurant en een lunchcafé gevestigd, zodat de gasten ook kunnen genieten van een hapje en een drankje. Ook bevind zich in dit centrum de Blue Lagoon Shop, waar je allerlei producten op wellness gebied kunt aanschaffen.

Een must

De Blue Lagoon is één van de populairste en belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland. Dit mag daarom ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit land. De Blue Lagoon ligt dichtbij het vliegveld van Keflavík en is dus goed te bereiken. Een bezoek aan de Blue Lagoon is daarom een ideale afsluiting van een reis door IJsland. Na dit bezoek kun je vanaf het nabijgelegen vliegveld zo terug vliegen naar Nederland. Ook zijn er veel reisorganisaties die een bezoek aan de Blue Lagoon in hun programma van een rondreis hebben opgenomen en worden zelfs speciale wellness-reizen naar de Blue Lagoon georganiseerd. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om ooit eens een bezoek te brengen aan dit bijzondere bad!

Vanwege de populariteit van de Blue lagoon door de vele berichten en foto's op social media is een echt een must om de entree minimaal 3 weken voor je reis te boeken. Anders heb je kans op teleurstellingen! Wil je liever alternatieve geothermische baden in IJsland bezoeken? Lees dan onze top 10 warmwaterbronnen in IJsland.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen